SMS- en MMS-berichten gebruiken

U kunt tekstberichten (SMS-berichten) verzenden en ontvangen op uw apparaat met SMS (Short Message Service). Als uw abonnement ondersteuning biedt voor MMS (Multimedia Messaging Service), kunt u ook berichten verzenden en ontvangen die mediabestanden bevatten, zoals afbeeldingen en video's.

Het aantal tekens dat u in één SMS-bericht kunt verzenden, is afhankelijk van de operator en de taal die u gebruikt. Als u teveel tekens gebruikt, worden al uw individuele berichten gekoppeld en samen verzonden als één bericht. Voor elk SMS-bericht dat u verzendt, worden kosten in rekening gebracht.

Note

Als u MMS-berichten wilt verzenden, moeten de juiste MMS-instellingen zijn ingesteld op uw apparaat.

Tip

Wanneer u uw berichten bekijkt, worden ze als gesprekken weergegeven. Dit betekent dat alle berichten naar en van een specifieke persoon samen zijn gegroepeerd.

Een bericht maken en verzenden

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op Icn sony conv new message.
  3. Tik op Icn sony btn add contact en selecteer vervolgens de gewenste ontvangers uit de contactenlijst. Voer het nummer van het contact handmatig in als de ontvanger niet als contact in de lijst staat en tik op Icn sony browser add.
  4. Tik op Gereed wanneer u klaar bent met het toevoegen van ontvangers.
  5. Tik op Bericht schrijven en voer de tekst van het bericht in.
  6. Als u een mediabestand wilt toevoegen, tikt u op Icn sony menu attachment en selecteert u een optie.
  7. Als u het bericht wilt verzenden, tikt u op Verz..

Tip

Als u een bericht afsluit voordat u het verzendt, wordt het bericht opgeslagen als een concept. De conversatie wordt gelabeld met het woord Concept:.

Een ontvangen bericht lezen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gewenste gesprek.
  3. Tik op het bericht als dit nog niet is gedownload en houd dit vast en tik vervolgens op Bericht downloaden.

Tip

U kunt ook berichten openen vanuit de statusbalk wanneer daar Icn sony sym action sms verschijnt. Sleep de balk omlaag en tik op het bericht.

Een bericht beantwoorden

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek met het bericht.
  3. Voer uw antwoord in en tik op Verz..

Een bericht doorsturen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek met het bericht dat u wilt doorsturen.
  3. Raak het bericht aan dat u wilt doorsturen, houd het vast en tik vervolgens op Bericht doorsturen.
  4. Tik op Icn sony btn add contact en selecteer vervolgens een ontvanger uit de contactenlijst. Voer het nummer van het contact handmatig in als de ontvanger niet als contact in de lijst staat en tik op Icn sony browser add.
  5. Tik op Gereed wanneer u klaar bent met het toevoegen van ontvangers.
  6. Bewerk, indien nodig, het bericht en tik op Verz..

Tip

In stap 4 kunt u ook op Aan tikken en het telefoonnummer van de ontvanger handmatig invoeren.

Een bericht verwijderen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek met het bericht dat u wilt verwijderen.
  3. Raak het bericht aan dat u wilt verwijderen, houd het vast en tik vervolgens op Bericht verwijderen > Verwijderen.

Gesprekken verwijderen

1. Tik vanuit Startscherm op Icn sony home apptray normal en zoek en tik vervolgens op Icn sony app messaging .
  2. Druk op Icn sony key menu en tik vervolgens op Gesprekken verwijderen.
  3. Schakel de selectievakjes in voor de gesprekken die u wilt verwijderen en tik op dan Icn sony menu delete > Verwijderen.

De afzender van een bericht bellen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op een conversatie.
  3. Tik op de naam of het nummer van de ontvanger boven aan het scherm, selecteer vervolgens de naam of het nummer van de ontvanger in de lijst die wordt weergegeven.
  4. Als de ontvanger is opgeslagen is uw contacten, tikt u op het telefoonnummer dat u wilt bellen. Als u de ontvanger niet hebt opgeslagen in uw contacten, tikt u op Icn sony btn detail call.

Een bestand in een ontvangen bericht opslaan

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek dat u wilt openen.
  3. Als het bericht nog niet is gedownload, tikt u op het bericht, houd u dit vast en tikt u op Bericht downloaden.
  4. Raak het bericht aan dat u wilt opslaan en houd het vast en selecteer de gewenste optie.

Een ster toevoegen aan een bericht

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op het gesprek dat u wilt openen.
  3. Tik op Icn sony infiniteview favorite btn in het bericht waaraan u een ster wilt toevoegen.
  4. Tik op Icn sony infiniteview favorite btn selected als u een ster bij een bericht wilt verwijderen.

Berichten met een ster weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal, ga naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Druk op Icn sony key menu en tik op Berichten met ster.
  3. Alle berichten met een ster worden in een lijst weergegeven.

Naar berichten zoeken

1. Tik vanaf het Startscherm op Icn sony home apptray normal, zoek naar Icn sony app messaging en tik hierop.
  2. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Zoeken.
  3. Voer uw zoektermen in. De zoekresultaten worden in een lijst weergegeven.