account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Segítsen webhelyünk fejlesztésében
    Válaszoljon meg néhány kérdést a látogatásával kapcsolatban.

    A készülék lefagy, vagy az alkalmazások hirtelen leállnak

    • A letöltött alkalmazások hatására a készülék váratlan működést mutathat, illetve megváltozhat a teljesítménye. A csökkentett mód használatával megállapíthatja, hogy a letöltött alkalmazások okozzák-e a problémát. Csökkentett módban a készülék csak azokkal a szoftverekkel és alkalmazásokkal indul el, amelyek már telepítve voltak a készüléken annak megvásárlásakor. Ha a készülék teljesítménye csökkentett módban javul, akkor valószínű, hogy egy vagy több olyan alkalmazás van rossz hatással a készülék teljesítményére, amelyet annak megvásárlása után töltött le. Ha kilép a csökkentett módból, majd újraindítja a készüléket, eltávolíthatja azokat az alkalmazásokat, amelyek gyaníthatóan a problémát okozzák. Ha a probléma új, Ön pedig nem biztos abban, hogy melyik alkalmazás okozza azt, első lépésként próbálkozzon a legutóbb letöltött alkalmazás eltávolításával.

      A csökkentett mód engedélyezése

      1. Kapcsolja ki az eszközt.
      2. Nyomja le és tartsa lenyomva a bekapcsológombot .
      3. Amikor megjelenik az Xperia™ felirat, engedje fel a bekapcsológombot, majd nyomja le és tartsa lenyomva a hangerőcsökkentő billentyűt, amíg a képernyőn meg nem jelenik a Csökkentett üzemmód felirat.

      Ha ki szeretne lépni a csökkentett módból, indítsa újra a készüléket.

      1. Az alkalmazás-képernyő menüjének megnyitásához húzza jobbra az alkalmazás-képernyő bal szélét.
      2. Koppintson az ELTÁVOLÍTÁS parancsra. Minden olyan alkalmazást, amely nem távolítható el, az ikon jelöl.
      3. Koppintson az eltávolítani kívánt alkalmazásra, majd az OK gombra.
    • Frissítse készülékét, hogy optimális teljesítményt érjen el, és részese legyen a legutóbbi fejlesztéseknek is. További tudnivalók a frissítésről és a legújabb szoftververzió megkereséséről.
    • Állítsa vissza a gyári adatokat. Időnként ez a legjobb megoldás, ha készüléke nem működik megfelelően, de ügyeljen arra, hogy a művelet törli a készüléke belső memóriájába mentett összes személyes tartalmat. Készítsen biztonsági másolatot a megőrizni kívánt adatokról.

      Adatok biztonsági mentése számítógép használatával

      1. Győződjön meg arról, hogy a Windows vagy a Mac OS rendszerhez készült Xperia™ Companion telepítve van a PC vagy a Mac® gépén.
      2. USB-kábelt használva csatlakoztassa készülékét a számítógéphez.
      3. A számítógépen: Nyissa meg az Xperia™ Companion szoftvert. A számítógép pillanatokon belül észleli a készülékét.
      4. Válassza a Biztonsági mentés lehetőséget a fő képernyőn.
      5. A képernyőn látható utasításokat követve készítsen biztonsági másolatot a készüléken lévő adatairól.

      A készülék maradandó károsodásának elkerülése érdekében az alaphelyzetbe állítás közben ne indítsa újra azt.

      1. Mielőtt hozzálátna, készítsen biztonsági másolatot a készülék belső memóriájába mentett fontos adatokról egy memóriakártyára vagy más külső memóriába.
      2. A Kezdőképernyő n koppintson az ikonra.
      3. Keresse meg a Beállítások > Bizt. mentés és visszaállítás > Gyári adatok visszaállítása parancsot, és koppintson rá.
      4. Ha törölni kívánja a belső tárhelyéről az információkat (például képeket és zenét), jelölje be a Belső tárhely tartalmának törlése jelölőnégyzetet.
      5. Koppintson a Összes törlése gombra.
      6. Ha a program kéri, a folytatáshoz rajzolja meg a feloldási mintát, vagy adja meg a képernyőzár-feloldási jelszót, illetve a PIN-kódot.
      7. A megerősítéshez koppintson a Összes törlése gombra.

      Készüléke a gyári adatok visszaállítása esetén sem áll vissza az Android™ korábbi verziójára.

      Ha elfelejtené a képernyőzár-feloldási jelszót, PIN-kódot vagy mintát, az Xperia™ Companion alkalmazás eszközjavító funkcióját használva törölheti ezt a biztonsági lehetőséget. A művelet elvégzéséhez meg kell adnia Google-fiókja bejelentkezési adatait. A javítási funkció futtatásával újratelepíti készüléke szoftverét. A folyamat során bizonyos személyes adatok elveszhetnek.
    Hasznos volt ez az információ?
    Igen Nem
    Az Ön véleménye fontos számunkra!
    Miért nem találta hasznosnak ezt az információt?
    Küldés
    Köszönjük a szavazást!
    Close Bezárás
    A termék keresése
    FindCreated with Sketch.
    Xperia™ készülékén keresse meg a Beállítások > A telefonról/A táblagépről > Típusszám lehetőséget
    FindCreated with Sketch.
    Xperia™ készülékén keresse meg a Beállítások > A telefonról/A táblagépről > Típusszám lehetőséget