account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Segítsen webhelyünk fejlesztésében
    Válaszoljon meg néhány kérdést a látogatásával kapcsolatban.

    Több felhasználói fiók

    A készülék több felhasználói fiók kezelését is támogatja, így a felhasználók külön is bejelentkezhetnek és használhatják azt. Több felhasználói fiókot előnyös használni olyan esetekben, amikor ugyanazt a készüléket több felhasználóval osztja meg, illetve kis időre kölcsönadja valakinek a készülékét. A készüléket elsőként beállító felhasználó válik a készülék tulajdonosává. Kizárólag a tulajdonos kezelheti a többi felhasználó fiókját. A tulajdonosi fiókon kívül még két másik típusú fiók létezik:

    • Általános jogú felhasználó: Ez a fióktípus azok számára megfelelő, akik rendszeresen használják a készüléket.
    • Vendég felhasználó: Ha valaki csak ideiglenesen szeretné használni a készülékét, engedélyezheti számára a vendégfiókot.

    Bizonyos funkciók csak a tulajdonos számára érhetők el. Kizárólag a tulajdonos engedélyezheti például a Google Play™ áruházon kívüli egyéb forrásokból való letöltést.

    Általános jogú felhasználói fiókok felvételével lehetővé teszi, hogy a különböző felhasználók eltérő kezdőképernyőket, háttérképeket és általános beállításokat használjanak. Emellett külön hozzáférésük van az alkalmazásokhoz és a memóriabeli tárolóhelyhez, ahol fájlokat, többek között zeneszámokat és fényképeket tárolhatnak. Eszközén akár hét általános jogú felhasználói fiókot is felvehet.

    Általános jogú felhasználói fiók hozzáadása

    1. Ügyeljen arra, hogy tulajdonosként, vagyis a készüléket első alkalommal beállító felhasználóként jelentkezzen be.
    2. Keresse meg a Beállítások > Felhasználók és fiókok > Felhasználók > Felhasználó hozzáad. beállítást, és koppintson rá.
    3. Koppintson az OK gombra. Ekkor létrejön az új fiók.
    4. Koppintson a Beállítás most gombra. A képernyőzárak és az újonnan hozzáadott felhasználót jelző ikon a jobb felső sarokban jelennek meg.
    5. Az ujját felfelé húzva oldja fel a képernyő zárolását.
    6. A képernyőn megjelenő utasításokat követve állítsa be a fiókot a felhasználó számára.

    Bármelyik képernyő állapotsoráról is hozzáadhat általános jogú felhasználói fiókot. Egyszerűen húzza lefelé teljesen az állapotsort, és koppintson a felhasználó ikonjára, majd a Felhasználó hozzáad. parancsra.

    Általános jogú felhasználói fiók törlése a készülékről

    1. Ehhez tulajdonosként jelentkezzen be.
    2. Keresse meg a Beállítások > Felhasználók és fiókok > Felhasználók beállítást, és koppintson rá.
    3. Koppintson a törölni kívánt felhasználó neve mellett található Beállítások ikon ikonra, majd a Felhasználó törlése > TÖRLÉS gombra.

    Ha egy felhasználó csak ideiglenesen szeretné használni az Ön eszközét, engedélyezhet számára egy vendégfiókot. Vendég üzemmódban eszköze újonnan telepített rendszerként, kizárólag az előre telepített alkalmazásokkal indul el. Miután a vendége befejezte az eszköz használatát, törölheti a munkamenetet, így a következő vendég elölről kezdheti a munkát. A Vendég felhasználói fiók előre van telepítve, és nem törölhető.

    A vendég felhasználói fiók aktiválása

    1. Ügyeljen arra, hogy tulajdonosként, vagyis a készüléket első alkalommal beállító felhasználóként jelentkezzen be.
    2. Két ujjával húzza lefelé az állapotsort, és koppintson a Felhasználóváltás ikon ikonra.
    3. Koppintson a Vendég hozzáadása parancsra.

    A vendéghez tartozó munkamenet adatainak törlése

    1. Jelentkezzen be a vendégfiókba.
    2. Keresse meg a Beállítások > Felhasználók és fiókok > Felhasználók beállítást, és koppintson rá.
    3. Keresse meg a Vendég munkamenet eltávolítása parancsot, és koppintson rá.
    4. Koppintson az Eltávolítás parancsra.

    Ha a vendégfiókba van bejelentkezve, bármelyik képernyő állapotsoráról törölheti a vendég munkamenetét. Egyszerűen húzza lefelé két ujjal az állapotsort, és koppintson a felhasználó ikonjára, majd a Vendég munkamenet eltávolítása elemre.

    Váltás több felhasználói fiók között

    1. Ha meg szeretné nézni a felhasználók listáját, két ujjával húzza lefelé az állapotsort, majd koppintson a Felhasználóváltás ikon ikonra.
    2. Az ikonjára koppintva jelölje ki azt a felhasználói fiókot, amelyre váltani szeretne. Megjelenik az adott felhasználói fiókhoz tartozó lezárt képernyő.

    Ha átvált a vendégfiókra, koppintson az Újrakezdés elemre az előző munkamenet törléséhez, illetve az Igen, folytatom lehetőségre az előző munkamenet folytatásához.

    A több felhasználó által használt készülékeken háromféle típusú beállítások találhatók:
    • Bármelyik felhasználó által módosítható beállítások, amelyek minden felhasználót érintenek. Ezek közé tartozik például a nyelv, a ‎Wi-Fi , a Repülőgépes üzemmód, az NFC és a Bluetooth®.
    • A kizárólag egyes felhasználói fiókokat érintő beállítások. Ide sorolható például az automatikus adatszinkronizálás, a képernyőzár, a különféle felvett fiókok és a háttérkép.
    • A kizárólag a tulajdonosnak megjelenő, de minden felhasználóra vonatkozó beállítások (például a VPN-beállítások).
    Hasznos volt ez az információ?
    Igen Nem
    Az Ön véleménye fontos számunkra!
    Miért nem találta hasznosnak ezt az információt?
    Küldés
    Köszönjük a szavazást!
    Close Bezárás
    A termék keresése
    Find
    Xperia™ készülékén keresse meg a Beállítások > A telefonról/A táblagépről > Típusszám lehetőséget