account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Segítsen webhelyünk fejlesztésében
    Válaszoljon meg néhány kérdést a látogatásával kapcsolatban.

    Tartalom biztonsági mentése és visszaállítása

    A fényképeket, videókat és más személyes tartalmat kockázatos kizárólag a készülék belső memóriájában tárolni. Ha megsérül a készüléke, illetve elveszíti vagy ellopják azt, előfordulhat, hogy a belső memóriájában tárolt adatokat nem lehet helyreállítani. Javasoljuk, hogy az Xperia Companion szoftverrel készítsen biztonsági másolatot az adatokról egy külső eszközre. Ez a módszer különösen a készülék szoftverének újabb Android-verzióra való frissítésekor javasolt.

    A gyári adatok visszaállítása előtt ajánlott az Xperia Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással biztonsági másolatot készíteni az adatokról. Az alkalmazással biztonsági másolatot készíthet az adatairól egy online fiókba, SD-kártyára vagy külső USB-tárolóeszközre, amelyet USB-állomásadapterrel csatlakoztatott a készülékéhez.

    A Google Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással Google-kiszolgálóra készíthet biztonsági másolatot az adatairól.

    Adatok biztonsági mentése számítógépre

    Az Xperia™ Companion szoftverrel biztonsági másolatokat készíthet a készülékén található adatokról PC-re vagy Apple® Mac® számítógépre. Az alábbi típusú adatokról készíthet biztonsági másolatot:
    • Hívásnaplók
    • Szöveges üzenetek
    • Naptár
    • Beállítások
    • Médiafájlok, például zeneszámok és videók
    • Fényképek és más képek

    Adatok biztonsági mentése számítógép használatával

    1. Oldja fel a készülék képernyőjének zárolását, és USB Type-C-kábelt használva csatlakoztassa a számítógéphez.
    2. Ha nem indul el automatikusan, nyissa meg az Xperia™ Companion szoftvert a számítógépen. A számítógép pillanatokon belül észleli a készüléket. Válassza a Fájlok átvitele módot a készüléken.
    3. Az Xperia™ Companion főképernyőjén kattintson a Biztonsági mentés lehetőségre.
    4. A képernyőn látható utasításokat követve készítsen biztonsági másolatot a készüléken lévő adatairól.

    Ha nincs telepítve az Xperia™ Companion a gépén, a rendszer kérni fogja a telepítését, amikor a készüléket a számítógéphez csatlakoztatja.

    Adatok visszaállítása számítógép használatával

    1. Oldja fel a készülék képernyőjének zárolását, és USB Type-C típusú kábelt használva csatlakoztassa a számítógéphez.
    2. Ha nem indul el automatikusan, nyissa meg az Xperia Companion szoftvert a számítógépen. A számítógép pillanatokon belül észleli a készüléket. Válassza a Fájlok átvitele módot a készüléken.
    3. Az Xperia Companion főképernyőjén kattintson a Visszaállítom lehetőségre.
    4. A biztonságimásolat-rekordok közül jelöljön ki egy biztonságimásolat-fájlt, kattintson a Tovább gombra, és a képernyőn megjelenő utasításokat követve állítsa vissza az adatokat a készüléken.

    Ha nincs telepítve az Xperia Companion a gépén, a rendszer kérni fogja a telepítését, amikor a készüléket a számítógéphez csatlakoztatja.

    Adatok biztonsági mentése az Xperia Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással

    Az Xperia Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással online vagy helyi biztonsági másolatot készíthet az adatairól. Ezt elvégezheti manuálisan, illetve az adatok rendszeres mentéséhez bekapcsolhatja az automatikus biztonsági mentési funkciót.

    A gyári adatok visszaállítása előtt ajánlott az Xperia Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással biztonsági másolatot készíteni az adatokról. Az alkalmazással az alábbi típusú adatokról készíthet biztonsági másolatot egy online fiókba, egy SD-kártyára vagy egy külső USB-tárolóeszközre, amelyet USB-állomásadapterrel csatlakoztatott a készülékéhez:

    • Névjegyek
    • Beszélgetések
    • Hívásnapló
    • Naptár
    • E-mail-fiókok
    • ‎Wi-Fi -fiókok
    • A készülék beállításai
    • Alkalmazások
    • Az Xperia kezdőképernyőjének elrendezése

    Az automatikus biztonsági mentési funkció beállítása

    1. Ha USB-tárolóeszközre készít biztonsági másolatot a tartalomról, győződjön meg arról, hogy a tárolóeszköz USB-állomásadapterrel csatlakozik a készülékhez. Ha SD-kártyára készít biztonsági másolatot, ügyeljen arra, hogy az SD-kártya megfelelően legyen csatlakoztatva a készülékhez. Ha egy online fiókba szeretne biztonsági másolatot készíteni, ügyeljen arra, hogy be legyen jelentkezve a fiókjába.
    2. Keresse meg a Beállítások > Rendszer beállítást, és koppintson rá.
    3. Koppintson a Xperia™ Biztonsági mentés és visszaállítás > Aut. biztonsági mentés gombra.
    4. Az automatikus biztonsági mentési funkció engedélyezéséhez koppintson a csúszkára.
    5. Adja meg a biztonságimásolat-fájlok helyét.
    6. Ha szükséges, adja meg a biztonsági mentés gyakoriságát, az időpontját, valamint a menteni kívánt adatokat. Ellenkező esetben a biztonsági mentés az alapértelmezett beállítások szerint megy végbe.
    7. A beállítások mentéséhez koppintson a Vissza ikon ikonra.

    Tartalom biztonsági mentése manuálisan

    1. Ha SD-kártyára készít biztonsági másolatot, ügyeljen arra, hogy az SD-kártya megfelelően legyen behelyezve a készülékbe. Ha egy online fiókba szeretne biztonsági másolatot készíteni, ügyeljen arra, hogy be legyen jelentkezve a Google-fiókjába.
    2. Keresse meg a Beállítások > Rendszer > Xperia™ Biztonsági mentés és visszaállítás beállítást, és koppintson rá.
    3. Koppintson az Egyebek elemre.
    4. Koppintson a Kézi biztonsági mentés gombra, és jelölje ki a biztonsági mentés célhelyét, valamint azokat az adatokat, amelyekről biztonsági másolatot szeretne készíteni.
    5. Koppintson a BIZTONSÁGI MENTÉS gombra.
    6. Az adatok biztonsági mentése után koppintson a Befejezés gombra.

    Biztonságimásolat-fájl szerkesztése

    1. Keresse meg a Beállítások > Rendszer beállítást, és koppintson rá.
    2. Az Xperia™ Biztonsági mentés és visszaállítás csoportban koppintson az Egyebek lehetőségre.
    3. Koppintson a Bizt.-fájl szerk. gombra, és válassza ki a biztonsági másolat forrását, valamint a törlendő adatok típusát.
    4. Koppintson az Adatok törlése gombra.
    5. A megerősítéshez koppintson az OK gombra.
    6. Az adatok törlése után koppintson a Befejezés gombra.

    Tartalom visszaállítása biztonsági másolatból

    1. Ha USB-tárolóeszközről szeretne tartalmat visszaállítani, győződjön meg arról, hogy a tárolóeszköz az USB-állomásadapterrel csatlakozik a készülékhez. Ha SD-kártyáról szeretne tartalmat visszaállítani, ellenőrizze, hogy az SD-kártya megfelelően be van-e helyezve a készülékbe. Ha az Xperia Biztonsági mentés és visszaállítás szolgáltatással szeretne tartalmat visszaállítani, jelentkezzen be a Google-fiókjába.
    2. Keresse meg a Beállítások > Rendszer > Xperia™ Biztonsági mentés és visszaállítás beállítást, és koppintson rá.
    3. Koppintson az Adatok visszaállítása gombra, és válassza ki a visszaállítás forrását, valamint a visszaállítandó adatokat.
    4. Koppintson az Adatok visszaállítása gombra.
    5. A tartalom visszaállítása után koppintson a Befejezés gombra.

    Ne feledje, hogy a biztonsági mentés után végzett adat- és beállításmódosítások (bármely új alkalmazás telepítését is ideértve) elvesznek a visszaállítási művelet során.

    Adatok biztonsági mentése a Google Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással

    A Google Biztonsági mentés és visszaállítás alkalmazással Google-kiszolgálóra készíthet biztonsági másolatot az adatairól. Bekapcsolhatja az automatikus visszaállítási funkciót is, így az alkalmazás újratelepítésekor alaphelyzetbe állíthatja az alkalmazás adatait és beállításait.

    Ezzel az alkalmazással az alábbi típusú adatokról készíthet biztonsági másolatot:

    • Alkalmazások
    • Könyvjelzők
    • ‎Wi-Fi hálózatok
    • Egyéb beállítások

    Adatok biztonsági mentése Google-fiókba

    1. Keresse meg a Beállítások > Rendszer > Biztonsági másolat beállítást, és koppintson rá.
    2. A Mentés Google Drive-ra csoportban a Fiók elemre koppintva válassza ki, hogy melyik fiókba szeretne biztonsági másolatot készíteni a fájlokról.

    Automatikus visszaállítás engedélyezése vagy letiltása az alkalmazások újratelepítésekor

    1. Keresse meg a Beállítások > Rendszer > Biztonsági másolat beállítást, és koppintson rá.
    2. Az automatikus visszaállítás engedélyezéséhez vagy letiltásához koppintson a Mentés Google Drive-ra csúszkára.
    Hasznos volt ez az információ?
    Igen Nem
    Az Ön véleménye fontos számunkra!
    Miért nem találta hasznosnak ezt az információt?
    Küldés
    Köszönjük a szavazást!
    Close Bezárás
    A termék keresése
    Find
    Xperia™ készülékén keresse meg a Beállítások > A telefonról/A táblagépről > Típusszám lehetőséget