Näyttönäppäimistö

Voit kirjoittaa tekstiä QWERTY-näyttönäppäimistöllä napauttamalla kutakin kirjainta erikseen, tai voit käyttää Kirjoita pyyhkäisemällä -toimintoa ja muodostaa sanoja liu'uttamalla sormea kirjaimesta toiseen. Jos haluat käyttää näyttönäppäimistön pienempää versiota ja kirjoittaa tekstiä yhdellä kädellä, voit kytkeä yksikätisen näppäimistön päälle.

Tekstinsyöttöä varten voi valita jopa kolme kieltä. Älykäs kielentunnistustoiminto tunnistaa käyttämäsi kielen ja ennakoi kyseisen kielen sanat kirjoitettaessa. Jotkin sovellukset, esimerkiksi sähköposti- ja tekstiviestisovellukset, avaavat näyttönäppäimistön automaattisesti.

Yleiskatsaus Sony-älypuhelinten näyttönäppäimistöön

1 Osoitinta edeltävän merkin poistaminen.
    2 Palautusmerkin lisääminen rivin alkuun tai tekstinsyötön vahvistaminen.
    3 Välilyönnin lisääminen.
    4 Näppäimistön mukauttaminen. Tämä painike katoaa näppäimistön mukauttamisen jälkeen.
    5 Numeroiden ja symbolien näyttäminen. Jos haluat lisää merkkejä, napauta Icn sony textinput symbol pages.
    6 Siirtyminen pieniin kirjaimiin Icn sony text input shift feedback, isoihin kirjaimiin Icn sony text input shift caps feedback ja isoihin alkukirjaimiin Icn sony text input shift caps lock feedback. Joillain kielillä tällä näppäimellä voidaan käyttää kielen erikoismerkkejä.

Näyttönäppäimistön tuominen näkyviin tekstin syöttämiseksi

• Napauta tekstinsyöttökenttää.

Näyttönäppäimistön käyttäminen vaakasuunnassa

• Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, käännä laite kyljelleen.

Note

Vaakanäkymän käyttäminen voi joissakin sovelluksissa edellyttää asetusten muokkaamista.

Tekstin kirjoittaminen merkki kerrallaan

1. Napauta merkkiä, jos haluat syöttää näppäimistössä näkyvän merkin.
    2. Jos haluat syöttää merkin muunnelman, kosketa tavallista näppäimistön merkkiä ja pidä sitä alhaalla, jotta saat käytettävissä olevat vaihtoehdon näkyviin. Valitse sitten vaihtoehto luettelosta. Voit esimerkiksi syöttää merkin "é" koskettamalla ja pitämällä alhaalla merkkiä "e", kunnes muut vaihtoehdot avautuvat, ja pitäen sormea yhä näppäimistöllä vetämällä ja valitsemalla merkin "é".

Pisteen syöttäminen

• Kun olet kirjoittanut sanan, kaksoisnapauta välilyöntinäppäintä.

Tekstin syöttäminen elesyöttötoiminnon avulla

1. Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, kirjoita haluamasi sana liu'uttamalla sormeasi kirjaimesta toiseen.
    2. Kun olet syöttänyt sanan, nosta sormi ylös. Sanaa ehdotetaan koskettamiesi kirjainten perusteella.
    3. Jos haluamasi sana ei tule näkyviin, napauta Icn sony delete phone number blk nähdäksesi muita valintoja, ja valitse sen mukaan. Jos toivottua valintaa ei tule näkyviin, poista koko sana ja piirrä se uudelleen tai syötä sana napauttamalla kutakin kirjainta erikseen.

Eletoimintojen käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Näppäimistöasetukset.
    3. Napauta Kirjoita pyyhkäisemällä-liukusäädintä.

Yksikätisen näppäimistön käyttäminen

1. Avaa näyttönäppäimistö pystytilassa ja napauta sitten Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Yhden käden näppäimistö.
    3. Voit siirtää yksikätisen näppäimistön näytön vasempaan tai oikeaan reunaan napauttamalla Icn sony textinput left arrow tai Icn sony textinput right arrow.

Note

Jos haluat palata koko näytön näyttönäppäimistöön, napauta Icn sony textinput full kb.