Näyttölukko

Note

Sormenjälkitoiminnot eivät ole käytettävissä Yhdysvalloissa.

Käytettävissä on useita erilaisia tapoja lukita näyttö. Kunkin lukkotyypin suojaustaso on eritelty alla heikoimmasta vahvimpaan:
    • Pyyhkäisy: ei suojausta, mutta aloitusnäyttöön pääsee nopeasti.
    • Kuvio: voit avata laitteen lukituksen piirtämällä yksinkertaisen kuvion sormellasi.
    • PIN-koodi: voit avata laitteen lukituksen antamalla PIN-koodin, jossa on vähintään neljä numeroa.
    • Salasana: voit avata laitteen lukituksen antamalla aakkosnumeerisen salasanan.
    • Sormenjälki: voit avata laitteen asettamalla rekisteröimäsi sormen virtanäppäimessä olevan sormenjälkitunnistimen päälle.

On erittäin tärkeää, että muistat näytön lukituskuvion, PIN-koodin tai salasanan. Jos unohdat nämä tiedot, tärkeiden tietojen (kuten yhteystietojen ja viestien) palauttaminen voi olla mahdotonta. Jos olet määrittänyt Xperia™-laitteeseesi Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS) -tilin, EAS-suojausasetukset saattavat rajoittaa lukitusnäytön tyypiksi vain PIN-koodin tai salasanan. Näin voi käydä, jos verkon järjestelmänvalvoja määrittää kaikille EAS-tileille määrätyn lukitusnäyttötyypin yrityksen suojauskäytäntöjen mukaisesti. Tarkasta yrityksesi tai organisaatiosi käyttämät mobiililaitteiden verkkosuojauskäytännöt yrityksesi järjestelmänvalvojalta. Sormenjälkitoiminnot eivät ole käytettävissä Yhdysvalloissa.

Tip

Jos haluat nähdä lisää asetuksia kullekin lukitustavalla, napauta kohdan Ruudun lukitus vierestä Icn sony menu settings.

Näytön lukitustavan vaihtaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus.
    3. Toimi laitteesi ohjeiden mukaisesti.

Näytön lukituskuvion luominen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus > Kuvio.
    3. Toimi laitteesi ohjeiden mukaisesti.

Note

Jos annan näytön lukituskuvion väärin viisi kertaa peräkkäin, sinun täytyy odottaa 30 sekuntia, ennen kuin voit yrittää uudelleen.

Näytön lukituskuvion muuttaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus.
    3. Piirrä näytön lukituksen avaamiskuvio.
    4. Napauta Kuvio ja toimi sitten laitteen ohjeiden mukaisesti.

Näytön lukituksen PIN-koodin luominen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus > PIN.
    3. Kirjoita numeerinen PIN-koodi ja napauta sitten Jatka.
    4. Anna PIN-koodisi uudelleen ja vahvista se. Napauta sitten OK.

Näytön lukituksen salasanan luominen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus > Salasana.
    3. Toimi laitteesi ohjeiden mukaisesti.

Lukituksen avaus sipaisemalla -toiminnon käyttöönotto

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Ruudun lukitus.
    3. Piirrä näytön lukituksen avaamiskuvio tai anna PIN-koodi tai salasana, jos käytät jotain näistä lukitustavoista.
    4. Napauta Sipaisu ja napauta sitten KYLLÄ, POISTA.

Lukituksen avaaminen sormenjäljellä

Note

Sormenjälkitoiminnot eivät ole käytettävissä Yhdysvalloissa.

Voit avata laitteesi lukituksen nopeasti sormenjälkitunnistuksen avulla. Tämän toiminnon käyttö edellyttää, että rekisteröit ensin sormenjälkesi ja otat toiminnon käyttöön sormenjälkien hallintatoiminnossa.

Jos otat sormenjälkitunnistuksen käyttöön, varalukitustapana käytetään näyttölukituksen avauskuviota, PIN-koodia tai salasanaa.

Note

Jos valitset jonkin muun näyttölukitustyypin, kaikki sormenjälkiasetukset tyhjennetään.

Laitteen lukituksen avaaminen sormenjälkitunnistuksella

• Kun lukitusnäyttö on näkyvissä, voit avata lukituksen asettamalla sormenpääsi virtanäppäimelle niin, että laite pystyy lukemaan sormenjälkesi. Varmista, että käytät samaa sormea, jonka olet rekisteröinyt sormenjälkien hallintatoimintoon.

Tip

Jos näyttölukituksen avaaminen sormenjälkitunnistuksella epäonnistuu viisi kertaa peräkkäin, voit käyttää avauskuviota, PIN-koodia tai salasanaa varakeinona.