Kameran yleiset asetukset

Kuvaustilat

Tip

Siirry pyyhkäisemällä haluamaasi kuvaustilaan tai sovellusluetteloon.

Icn sony camera mode manual Manuaalinen
    Säädä manuaalisesti kameran asetuksia, kuten tarkkuutta, valkotasapainoa ja ISO-asetusta.
    Icn sony camera superior auto Paras auto-maattisäätö
    Optimoi asetukset mihin tahansa kuvaustilaan sopiviksi.
    Icn sony camera switch video Videokamera
    Säädä manuaalisesti videoasetuksia, kuten tarkkuutta ja tarkennustilaa.
    Icn sony camera apps menu Kamerasovellukset
    Valitse kamerasovellukset manuaalisesti.

Tip

Voit lukea lisää parempien kuvien ottamisesta tästä artikkelista.

Kamerasovellukset

Icn sony cam soundphoto

Sound Photo

Ota kuvia ja tallenna taustaäänet.

Icn sony camera ar effect

AR-tehoste

Ota valokuvia tai kuvaa videoita, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja.

Icn sony camera picture effect

Luova tehoste

Lisää tehosteita kuviin tai videoihin.

Icn sony sweep panorama

Pyyhkäisy-panoraama

Ota laajakulma- ja panoraamakuvia.

Icn sony cam facein

Kasvot kuvassa

Ota kuvia etu- ja takakameralla samanaikaisesti.

Icn sony cam style portrait

Style Portrait

Ota kuvia reaaliaikaisilla muotokuvatyyleillä.

Icn sony camera timeshift video

Timeshift video

Kuvaa suuritarkkuuksisia videoita ja käytä hidastetehosteita.

Icn sony camera 4k2k video

4K-video

Kuvaa videoita 4K Ultra HD -tarkkuudella.

Icn sony camera time shift

Timeshift burst

Etsi paras valokuva kuvasarjasta.

Icn sony cam sticker creator

Tarranluontitoiminto

Luo ainutlaatuisia tarroja suosikkikuvistasi tai kameran etsimestä.

Icn sony cam multicam

Monikamera

Tallenna sama näkymä eri kulmista yhdelle näytölle.

Icn sony cam ar mask

AR-peite

Peitä omat kasvosi muiden muilla kasvoilla.

Sweep Panorama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia vaaka- ja pystysuunnassa helpolla paina ja pyyhkäise -toiminnolla.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony sweep panorama.
    3. Valitse kuvaussuunta napauttamalla Icn sony camera pano direction.
    4. Paina kameranäppäintä ja liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Tyylikäs muotokuva

Tyylikkäällä muotokuvalla voit lisätä parhaan mahdollisen tuloksen tuottavia retusointitehosteita muotokuviin niitä otettaessa. Voit myös lisätä korostuksen silmiin asetuksen Korjaustehoste avulla.

Tyylikkään muotokuvatoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait.
    3. Voit tuoda kaikki tyylit näkyviin napauttamalla valitun tyylin nimeä, esimerkiksi Kupla.
    4. Jos haluat lisätä tyylejä, napauta Lisää.
    5. Valitse käytettävä tyyli ja ota kuva sitten napauttamalla Icn sony camera onscreen lock button.

Salamasädetoiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam style portrait > Icn sony cam magic beam.
    3. Jos haluat ottaa sisäsilmätehosteen käyttöön, valitse mukautettu kuvio.

AR-tehoste

Voit lisätä AR (lisätty todellisuus) -tehosteita valokuviisi ja videoihisi tehdäksesi niistä hauskempia. Kun käytät kameraa, tällä asetuksella voit lisätä valokuviisi ja videoihisi 3D-näkymiä. Valitse vain haluamasi kuvausohjelma ja säädä sen sijainti etsimessä.

Timeshift-video

Voit kuvata suuritarkkuuksisia videoita (120 kuvaa sekunnissa) ja toistaa tehosteiden avulla koko videon tai osia siitä hidastettuna.

Face in -kuva

Face in -kuvatilassa voit kytkeä etu- ja pääkameran päälle samanaikaisesti, jotta voit ottaa kuvan sekä itsestäsi että kohteesta.

Timeshift burst

Kamera ottaa 61 valokuvaa kahdessa sekunnissa – sekunnin näytössä olevan kamerapainikkeen napauttamista ennen ja jälkeen. Näin voit etsiä täydellisen kuvan kuvajoukosta myöhemmin.

Timeshift Burst -toiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony camera time shift.
    3. Ota kuvia. Otetut kuvat näytetään pikkukuvanäkymässä.
    4. Selaa pikkukuvia, valitse tallennettava kuva ja napauta sitten Icn sony camera timeshift save.

Monikameratila

Monikameratilassa voit ottaa valokuvan tai kuvata videota, jossa yhdistetään kuvakulmat kahdesta eri lähteestä. Näet laitteen näytöllä kaksi kameranäyttöä: toisen oman laitteesi kamerasta ja toisen yhdistetystä Xperia®-laitteesta tai NFC-toimintoa ja Wi-Fi Direct® -tekniikkaa tukevasta Sony-kamerasta.

Jos haluat kuvata esimerkiksi konsertissa valokuvan tai videon, johon yhdistetään yhtye yhdestä kuvakulmasta ja yleisö toisesta, saat parhaan vaikutelman monikameratilan avulla.

Monikameratila voidaan määrittää toimimaan NFC-toiminnon kanssa siten, että kaksi laitetta yhdistetään Wi-Fi Direct® -tekniikalla.

Monikameratilan käyttö

1. Ota NFC-toiminto käyttöön yhdistettävissä laitteissa.
    2. Avaa laitteesi kamera.
    3. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony cam multicam.
    4. Napauta molempien laitteiden näytön alareunasta Icn sony menu add.
    5. Kosketa laitteiden NFC-tunnistusalueet yhteen toisiinsa Laitteiden pitäisi muodostaa yhteys Wi-Fi Direct® -tekniikalla.
    6. Kun laitteet on yhdistetty, näet laitteen näytöllä kaksi kameranäyttöä: toisen oman laitteesi kamerasta ja toisen yhdistetyn laitteen kamerasta.
    7. Jos haluat muokata kameranäyttöjen näkymiä, napauta Icn sony camera multicam edit.
    8. Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset ja olet valmis ottamaan lopullisen yhdistelmäkuvan tai -videon, napauta Valmis > Icn sony camera onscreen button.

AR-tehoste

AR-tehosteominaisuuden avulla voit lisätä omien kasvojesi kuvaan kasvonpiirteitä toisesta ihmisestä tai jostakin eläimestä. Voit esimerkiksi yhdistää omat kasvosi ystävän kasvoihin, jos haluat luoda hauskoja yhdistettyjä omakuvia.

AR-maskiominaisuuden käyttö

1. Aktivoi kamera.
    2. Sipaise näyttöä siirtyäksesi kohtaan Icn sony camera apps menu ja valitse Icn sony cam ar mask.
    3. Osoita kameralla kasvoja ja valitse maski, jota haluat käyttää.
    4. Ota valokuva napauttamalla ensin Icn sony cam armask grip piilottaaksesi kaikki maskit ja napauta sitten Icn sony camera onscreen button.
    5. Voit näyttää kaikki maskityypit uudelleen paikantamalla kasvot kameran etsimeen tulevasta värillisestä kehyksestä ja napauttamalla sitten Icn sony cam armask smile.

Kamerasovellusten lataaminen

Voit ladata ilmaisia ja maksullisia kamerasovelluksia Google Playsta™ ja muista lähteistä. Varmista ennen lataamista, että sinulla on toimiva Internet-yhteys. Suosittelemme ‎Wi-Fi‎ -yhteyttä datatiedonsiirrosta mahdollisesti koituvien maksujen välttämiseksi.

Kamerasovellusten lataaminen

1. Avaa kamerasovellus.
    2. Valitse sipaisemalla Icn sony camera apps menu ja napauta sitten Icn sony and homescreen add pane.
    3. Valitse ladattava sovellus ja asenna se sitten ohjeiden mukaan.

Automaattinen kasvontunnistus

Kamera tunnistaa ja kehystää kasvot automaattisesti. Värillinen kehys ilmaisee, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kuva kohdistetaan keskustaa lähimpänä oleviin kasvoihin. Kehyksiä napauttamalla voit myös valita, mitkä kasvot tarkennetaan.

Automaattikuvaus

Jos haluat ottaa kuvia automaattisesti alla olevien toimintojen avulla, ota automaattikuvaus käyttöön.

Hymysuljin
    Hymysuljin-tekniikalla voit kuvata kasvot juuri sillä hetkellä, kun ne hymyilevät. Kamera tunnistaa jopa viidet kasvot. Kamera valitsee yhdet niistä hymyntunnistukseen ja tarkentaa niihin automaattisesti. Kun valitut kasvot hymyilevät, kamera ottaa valokuvan automaattisesti.
    Pois päältä
    Kun automaattikuvaus ei ole käytössä, voit ottaa kuvia painamalla suljinpainiketta tai kameranäppäintä.

Hymysuljin™-toiminnon ottaminen käyttöön

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l.
    3. Etsi ja napauta Automaattikuvaus > Hymysuljin.
    4. Kun kamera on auki ja Hymysuljin on otettu käyttöön, osoita kameralla kuvauskohteen suuntaan. Kamera valitsee kasvot, joihin tarkennetaan.
    5. Valitut kasvot näkyvät värillisen kehyksen sisällä, ja valokuva otetaan automaattisesti heti, kun toiminto tunnistaa hymyn.
    6. Jos hymyä ei tunnisteta, voit ottaa valokuvan manuaalisesti painamalla kameranäppäintä.

Kuvan maantieteellisen sijainnin tallentaminen

Kun otat Tallenna sijainti -toiminnon käyttöön, voit lisätä arvioidun maantieteellisen sijainnin ottamiisi kuviin. Maantieteellinen sijainti määräytyy langattomien verkkojen ja GPS-tekniikan perusteella.

Jos kameran näytössä näytetään kuvake Icn sony status bar gps on, Tallenna sijainti -toiminto on käytössä, mutta maantieteellistä sijaintia ei ole löytynyt. Kun näytössä näytetään kuvake Icn sony camera geotag on, Tallenna sijainti -toiminto on ja maantieteellinen sijainti on saatavilla, joten valokuvaan voidaan lisätä sijainti. Jos kumpikaan näistä symboleista ei ole näkyvissä, Tallenna sijainti -toiminto ei ole käytössä.

Paikkamerkintöjen käyttöön ottaminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l.
    3. Napauta Lisää ja ota sitten toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Tallenna sijainti-kohdan liukusäädintä.
    4. Jos otat paikkamerkinnät käyttöön, sinua pyydetään ottamaan käyttöön myös paikannuspalvelu, jos se ei ole vielä käytössä. Napauta OK ja napauta sitten Sijainti-liukusäädintä.

Kosketussuljin

Kosketussuljintoiminnon ansiosta voit ottaa kuvan napauttamalla missä tahansa kameran näytössä.
    Päällä
    Vain etukamera
    Pois päältä

Ristikkoviivat

Voit käyttää kuvatessasi apuna ristikkoviivoja, joiden avulla saat kuvasi sommiteltua juuri haluamallasi tavalla.

Tip

Ristikkoviivat näytetään vain kamerassa kuvatessasi, niitä ei näytetä ottamissasi valmiissa kuvissa.

Kuvien automaattinen esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia heti niiden ottamisen jälkeen.

Päällä
    Kun otat kuvan, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Vain etukamera
    Kun otat kuvan etukameralla, näet sen esikatselun näytön oikeassa alakulmassa kolmen sekunnin ajan.
    Pois päältä
    Kuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen. Esikatselua ei näytetä.

Äänenvoimakkuusnäppäimen käyttö

Voit valita, miten äänenvoimakkuusnäppäintä käytetään kuvia ottaessasi.

Zoomaus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä lähentämiseen ja loitontamiseen.
    Äänenvoimakkuus
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä ilmoitusten, soittoäänien ja musiikin äänenvoimakkuuden säätämiseen.
    Suljin
    Voit käyttää äänenvoimakkuusnäppäintä kuvien ottamiseen.

Äänet

Kun otat kuvan tai aloitat videon kuvaamisen, kamera antaa suljinäänen. Jos käytät itselaukaisinta, kamera piippaa sen ajastimen merkiksi. Voit ottaa nämä äänet käyttöön tai poistaa ne käytöstä.

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Sisäinen muisti
    Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD-kortti
    Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja kuvaa
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ottaa kuvan automaattisesti pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja tallenna video
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ryhtyä ottamaan videokuvaa pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Pois päältä

Värien ja kirkkauden säätäminen

1. Avaa kamera.
    2. Napauta Icn sony menu settings l > Väri ja kirkkaus.
    3. Vedä värien ja kirkkauden liukusäätimet haluamiisi kohtiin.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Superior Auto- ja videokameratilassa.

Valkotasapaino

Tämä toiminto, joka on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa, säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Voit säätää valotusta myös manuaalisesti välillä -2.0 EV – +2.0 EV. Voit esimerkiksi suurentaa kuvan kirkkautta tai pienentää kokonaisvalotusta napauttamalla plus- tai miinuspainikkeita, kun valkotasapainon asetuskuvake Icn sony cam white balance main näkyy näytössä.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Säätää väritasapainoa automaattisesti valaistusolosuhteisiin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Hehkulamppu
    Säätää väritasapainoa lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Loisteputki
    Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Päivänvalo
    Säätää väritasapainoa aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Pilvinen
    Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.