Sisällön jakaminen DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

Voit katsella ja toistaa laitteeseen tallennettua mediasisältöä muissa laitteissa, kuten televisiossa tai tietokoneessa. Näiden laitteiden on oltava samassa langattomassa verkossa. Ne voivat olla Sony-televisioita tai -kaiuttimia tai tuotteita, joilla on Digital Living Network Alliance -järjestön myöntämä DLNA Certified™ -sertifiointi. Voit myös esittää ja toistaa sisältöä muilta DLNA Certified™ -laitteilta laitteessa.

Kun olet määrittänyt median jakamisen laitteiden välillä, voit esimerkiksi kuunnella kotitietokoneeseen tallennettuja musiikkitiedostoja laitteella ja näyttää laitteen kameralla otettuja valokuvia television kautta.

DLNA Certified™ -laitteiden tiedostojen toistaminen laitteessasi

Kun toista tiedostoja toiselta DLNA Certified™ -laitteelta omassa laitteessasi, toinen laite toimii palvelimena. Se siis jakaa sisältöä verkon kautta. Palvelinlaitteen oman sisällönjakotoiminnon on oltava käytössä ja sen on annettava laitteellesi käyttöoikeudet. Palvelinlaitteen on myös oltava yhdistettynä samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon laitteesi kanssa.

Toiseen laitteeseen tallennetun kappaleen kuunteleminen laitteella

1. Varmista, että laite, jonka kanssa haluat jakaa sisältöä, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal > Icn sony app music player.
    3. Napauta Icn sony app calendar l ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta haluamasi laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava kappale. Kappaleen toisto käynnistyy automaattisesti, kun se valitaan.

Jaetun videon toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal. Etsi ja napauta sitten Icn sony app movies tai Icn sony app gallery.
    3. Napauta Icn sony app calendar l ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta haluamasi laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava video.

Jaetun valokuvan näyttäminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal > Icn sony app gallery.
    3. Napauta Icn sony app calendar l ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta haluamasi laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse näytettävä kuva.

Laitteesi tiedostojen toistaminen DLNA Certified™ -laitteissa

Ennen kuin voit esittää tai toistaa puhelimen mediatiedostoja toisissa DLNA Certified™ -laitteissa, laitteen tiedostonjako on asennettava. Laitteita, joiden kanssa jaat sisältöä, kutsutaan asiakaslaitteiksi. Esimerkiksi televisio, tietokone tai lehtiötietokone voi toimia asiakaslaitteena. Laite toimii mediapalvelimena, kun se tarjoaa sisältöä asiakaslaitteille. Kun määrität laitteen tiedostonjaon, sinun on myös annettava käyttöoikeudet asiakaslaitteille. Kun olet tehnyt niin, kyseiset laitteet on merkitty rekisteröidyiksi. Käyttöoikeutta odottavat laitteet on merkitty odottaviksi laitteiksi.

Tiedostojen jakamisen määrittäminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Yhdistä laite ‎Wi-Fi‎ -verkkoon.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal > Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Napauta kohdan Jaa sisältö liukusäädintä.
    4. Yhdistä samassa ‎Wi-Fi‎ -verkossa oleva tietokone tai muu DLNA™-asiakaslaite laitteeseesi.
    5. Laitteen tilariville tulee ilmoitus. Avaa ilmoitus ja määritä käyttöoikeudet kullekin asiakaslaitteelle, joka yrittää muodosta yhteyden laitteeseesi.

Note

Laitteesi mediakäytön vaiheet DLNA™-asiakaslaitteessa riippuvat asiakaslaitteesta. Lisätietoja saat asiakaslaitteen käyttöoppaasta. Jos verkossa oleva asiakaslaite ei saa yhteyttä laitteeseesi, tarkista, että ‎Wi-Fi‎ -verkko toimii.

Tip

Voit myös käyttää Mediapalvelin-valikkoa tietyissä sovelluksissa, kuten Musiikki tai Albumi. Voit tehdä tämän vetämällä sovelluksen aloitusnäytön vasenta reunaa oikealle ja napauttamalla sitten Asetukset > Mediapalvelin.

Tiedostojenjaon lopettaminen muiden kotiverkon laitteiden kanssa

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Napauta Jaa sisältö -liukusäädintä.

Odottavan laitteen käyttöoikeuksien määrittäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Odottavat laitteet -luettelosta.
    4. Valitse käyttöoikeustaso.

Rekisteröidyn laitteen nimen vaihtaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta ja valitse sitten Vaihda nimi.
    4. Kirjoita laitteen uusi nimi ja napauta sitten OK.

Rekisteröidyn laitteen käyttöoikeustason vaihtaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta.
    4. Napauta Vaihda käyttöoikeustasoa ja valitse haluamasi asetus.

Apua sisällön jakamiseen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Ohje.

Tiedostojen näyttäminen toisessa laitteessa lähetystoiminnolla

DLNA™-tekniikan ansiosta voit lähettää laitteeseen tallennettua mediasisältöä toiseen laitteeseen, joka on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon. Vastaanottavan laitteen on myös kyettävä toimimaan DMR (Digital Media Renderer) -laitteena ja pystyttävä toistamaan laitteestasi saatua sisältöä. DMR-laitteita ovat esimerkiksi TV, jossa on DLNA™-ominaisuus, tai PC, jossa on Windows® 7 tai tuoreempi käyttöjärjestelmä.

Tip

Jaetun median toistovaiheet riippuvat asiakaslaitteesta. Lisätietoja on DMR-laitteen käyttöoppaassa.

Note

Digitaalisten oikeuksien hallinta (DRM) -suojattua sisältöä ei voi toistaa DMR (Digital Media Renderer) -laitteessa, joka hyödyntää DLNA™-tekniikkaa.

Valokuvien ja videoiden näyttäminen asiakaslaitteessa lähetystoiminnolla

1. Varmista, että olet asentanut DMR- tai DLNA™-asiakaslaitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Albumi ja napauta sitä.
    4. Selaa niiden kuvien tai videoiden kohdalle, jotka haluat esittää, ja avaa ne.
    5. Avaa tilarivi pyyhkäisemällä alas kahdella sormella, napauta Icn sony cast ja valitse laite, jonka kanssa sisältö jaetaan.
    6. Jos haluat lopettaa valokuvan tai videon jakamisen asiakaslaitteen kanssa, napauta Icn sony cast ja valitse sitten Lopeta suoratoisto.

Tip

Kun napautat Icn sony cast, saatat nähdä luettelossa myös Google Cast -laitteita.

Musiikkikappaleen toistaminen asiakaslaitteessa lähetystoiminnon avulla

1. Varmista, että olet asentanut DMR- tai DLNA™-asiakaslaitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal > Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle ja napauta sitten kappaletta.
    4. Napauta Icn sony cast ja valitse se asiakaslaite, jonka kanssa haluat jakaa sisältösi. Kappale alkaa soida valitsemassasi laitteessa.
    5. Voit katkaista yhteyden asiakaslaitteeseen napauttamalla Icn sony cast ja valitsemalla sitten Lopeta suoratoisto.

Tip

Kun napautat Icn sony cast, saatat nähdä luettelossa myös Google Cast -laitteita.