Tallennustila ja muisti

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja.

• Sisäistä muistia on noin 32 Gt, ja siihen tallennetaan ladattu tai siirretty sisältö sekä henkilökohtaiset asetukset ja tiedot. Joitain esimerkkejä sisäiseen muistiin tallennetuista tiedoista ovat hälytys-, äänenvoimakkuus- ja kieliasetukset, sähköpostit, kirjanmerkit, kalenteritapahtumat, valokuvat ja musiikki.
    • Saat lisää tallennuskapasiteettia aina 128 gigatavuun asti, jos hankit siirrettävän muistikortin. Mediatiedostoja ja joitain sovelluksia (sekä niihin liittyviä tietoja) voidaan siirtää tämäntyyppiseen muistiin sisäisen muistin vapauttamiseksi. Jotkut sovellukset, kuten kamerasovellus, voivat tallentaa tietoja suoraan muistikortille.
    • Dynaamisen muistin (RAM) koko on noin 3 Gt, eikä sitä voi käyttää tallennustilana. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Note

Muistikortti pitää ehkä hankkia erikseen.

Tip

Voit lukea lisätietoja Android-laitteiden muistikäytöstä lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti voi täyttyä normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Yritä pitää aina vähintään 500 Mt vapaata sisäistä tallennustilaa.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista ladatut sovellukset, joita et käytä.
    • Siirrä sovelluksia muistikortille, jos sisäinen muisti on täynnä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikortille.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Ota huomioon, että kaikki kortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Note

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kesken, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit tehdä tiettyjä toimenpiteitä, kuten siirtää tietoja muistikortille ja alustaa muistikortin.

Muistitilan tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.

Vapaan ja käytetyn RAM-muistin tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Lisäasetukset > Muisti.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta Sisäinen jaettu tallennustila ja napauta sitten Välimuistitiedot > OK.
    4. Jos laitteessasi on muistikortti, napauta Tallennustila > Sisäinen jaettu tallennustila.

Tip

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikortille

1. Varmista, että laitteessasi on muistikortti.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti > Siirrä tiedot.
    4. Valitse ne tiedostot, jotka haluat siirtää muistikortille.
    5. Napauta Siirrä.

Sovellusten ja palveluiden suorittamisen pysäyttäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennus ja muisti.
    3. Napauta Icn sony key menu > Lisäasetukset > Tallennustila > SD-kortti > Icn sony key menu > Tallennusasetukset > Alusta > Poista tiedot ja alusta.

Note

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki tiedot, jotka haluat säilyttää. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella.