Still-kameran asetukset

Still-kameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla Icn sony menu settings l.
    3. Valitse säädettävä asetus ja muokkaa sitä sitten haluamallasi tavalla.

Yleiskatsaus still-kameran asetuksiin

Tarkkuus

Valitse jokin useista eri tarkkuuksista ja kuvasuhteista ennen valokuvan ottamista. Mitä suurempi tarkkuus valokuvassa on, sitä enemmän muistia tarvitaan.

8MP
    3264×2448(4:3)
    8 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    6MP
    3264×1836(16:9)
    6 megapikselin kuvakoko kuvasuhteella 16:9 Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    3MP
    2048×1536(4:3)
    3 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita halutaan katsoa laajakuvanäytöltä.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit ottaa valokuvan pitämättä kiinni laitteesta. Tämän toiminnon avulla voit kuvata omakuvia tai ryhmäkuvia, joissa kaikki ovat mukana. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös silloin, kun haluat välttää kameran tärähtämisen valokuvia otettaessa.

10 s
    Tämä asettaa 10 sekunnin viipeen kameran suljinpainikkeen tai kameranäppäimen painamisesta valokuvan ottamiseen.
    3 s
    Tämä asettaa 3 sekunnin viipeen kameran suljinpainikkeen tai kameranäppäimen painamisesta valokuvan ottamiseen.
    Pois päältä
    Valokuva otetaan heti, kun napautat suljinpainiketta tai kameranäppäintä.

Pehmeän ihon tehoste

Laitteen Pehmeä iho -tehoste antaa sinulle mahdollisuuden pehmentää ihoasi omakuvissa, jotka otat kuvaustiloissa Manuaalinen ja Paras auto-maattisäätö.

Kohteiden seuranta

Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

HDR

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit ottaa valokuvan vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

ISO

Voit vähentää hämärien kuvausolosuhteiden tai liikkuvien kohteiden aiheuttamaa kuvien sumentumista lisäämällä ISO-herkkyyttä. Jos asetat ISO-herkkyyden korkeammaksi, voit kuvata kirkkaita kuvia pimeissäkin olosuhteissa.

Auto
    Asettaa ISO-herkkyyden automaattisesti.
    50
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 50.
    100
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 100.
    200
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 200.
    400
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 400.
    800
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 800.
    1600
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 1600.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Mittaaminen

Tämä toiminto määrittää tasapainoisen valotuksen automaattisesti mittaamalla kuvattavaan kuvaan tulevan valon määrän.

Kasvot
    Mittaa kasvoilla olevan valon määrän ja säätää valotuksen siten, että kasvot eivät ole liian tummat eivätkä vaaleat.
    Monipiste
    Jakaa kuvan useaan alueeseen ja mittaa kunkin alueen määrittääkseen tasapainoisen valotuksen.
    Keskipiste
    Mittaa kuvan keskustan ja määrittää valotuksen siellä olevan kohteen kirkkauden mukaan.
    Pistemittaus
    Säätää valotuksen erittäin pieneen osaan kuvattavasta kuvasta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Kuvausohjelman valitseminen

Valmiiksi ohjelmoiduilla kuvausohjelmilla voit määrittää kameran asetukset nopeasti yleisiä kuvaustilanteita varten. Kamera määrittää puolestasi erinäisiä asetuksia, jotka sopivat valittuun kuvaustilanteeseen. Tämä takaa parhaan mahdollisen valokuvan kuvaustuloksen.

Icn sony cam cap mode scene selection Pois päältä
    Kuvausohjelman valinta ei ole käytössä. Voit kuvata videoita manuaalisesti.
    Icn sony cam scene softskin Pehmeä iho
    Kuvaa muotokuvia tehosteiden avulla.
    Icn sony camera scene softsnap Pehmeä kuva
    Käytä tätä valokuvien kuvaamiseen pehmeillä taustoilla.
    Icn sony cam scene antimotion Liike-epäteräv. vähennys
    Käytä kameran tärinän minimointiin hämärässä kuvattaessa.
    Icn sony camera scene landscape Maisema
    Käytä tätä maisemakuvien ottamiseen. Kamera tarkentaa kaukana oleviin kohteisiin.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr Vastavalon korjaus HDR
    Käytä tätä suurikontrastisten valokuvien yksityiskohtien parantamiseen. Sisäinen taustavalonkorjaus analysoi kuvan ja säätää sitä automaattisesti, jotta saisit täydellisesti valaistun kuvan.
    Icn sony camera scene night portrait Yömuotokuva
    Käytä tätä yöllä tai huonossa valossa muotokuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony camera scene night scene Yövalotus
    Käytä tätä yöllä tai huonossa valossa kuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony cam scene handheld twilight Hämärässä ilman jalustaa
    Käytä käsivaralta hämärässä otettujen kuvien kuvakohinan ja sumentumisen vähentämiseen.
    Icn sony cam scene highsensitivity Suuri herkkyys
    Käytä kuvaamiseen ilman salamaa huonossa valaistuksessa. Vähentää sumentumista.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Käytä tätä ruoka-asetelmien kuvaamiseen kirkkaissa väreissä.
    Icn sony cam scene pet Lemmikki
    Käytä tätä lemmikkieläinten kuvaamiseen. Tämä asetus vähentää sumentumista ja punasilmäisyyttä.
    Icn sony camera scene beach snow Hiekkaranta
    Käytä tätä meri- tai järvimaisemien kuvaamiseen.
    Icn sony cam scene snow Lumi
    Käytä tätä kirkkaissa ympäristöissä, jotta vältät ylivalottuneet valokuvat.
    Icn sony camera scene party Juhlat
    Käytä tätä sisällä otettaviin valokuviin tiloissa, joissa on hämärää. Tämä kuvausohjelma käyttää taustavaloa tai kynttilänvaloa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony camera scene sport Urheilu
    Käytä tätä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Lyhyt valotusaika pienentää liikkeestä aiheutuvaa epätarkkuutta.
    Icn sony camera scene document Asiakirjat
    Käytä tätä tekstin tai piirustusten kuvaamiseen. Tämä asetus terävöittää kontrastia.
    Icn sony cam scene fireworks Ilotulitus
    Käytä tätä ilotulitusten kuvaamiseen.

Note

Nämä asetukset ovat käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.