Valokuvien ja videoiden jakaminen ja hallinta

Voit jakaa valokuvia ja videoita, joita olet tallentanut laitteeseesi. Voit myös hallita niitä eri tavoin. Voit esimerkiksi käsitellä valokuvia erinä, poistaa valokuvia ja linkittää niitä yhteystietoihin. Jos olet tallentanut laitteeseen paljon valokuvia, ne kannattaa siirtää säännöllisesti tietokoneeseen tai ulkoiseen tallennuslaitteeseen, jotta odottamattomia tietohävikkejä ei ilmene. Tämä myös vapauttaa tilaa laitteeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella.

Note

Et voi ehkä kopioida, lähettää tai siirtää tekijänoikeuksilla suojattuja kohteita. Joitakin kohteita ei myöskään lähetetä, jos tiedostokoko on liian suuri.

Valokuvan tai videon jakaminen

1. Etsi albumissa valokuva tai video, jonka haluat jakaa, ja napauta sitä.
    2. Tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony gallery share.
    3. Napauta sovellusta, jolla haluat jakaa valokuvan, ja lähetä se noudattamalla ohjeita.

Valokuvan käyttäminen yhteystiedon kuvana

1. Kun katsot kuvaa, tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony key menu > Käyttötarkoitus > Yhteyshenkilön kuva.
    2. Valitse yhteystieto ja muokkaa sitten valokuvaa haluamallasi tavalla.
    3. Napauta Tallenna.

Valokuvan asettaminen taustakuvaksi

1. Kun katsot kuvaa, tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony key menu > Käyttötarkoitus > Taustakuva.
    2. Noudata näytön ohjeita.

Valokuvan kiertäminen

1. Kun katsot kuvaa, tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony key menu.
    2. Napauta Kierrä ja valitse valinta. Valokuva tallennetaan uuden suuntaisena.

Valokuvan tai videon poistaminen

1. Kun katsot kuvaa, tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony menu delete.
    2. Napauta Poista.

Valokuva- ja videoerien käyttäminen albumissa

1. Kun katselet valokuvien ja videoiden pikkukuvia albumissa, kosketa kohdetta ja pidä sitä alhaalla, kunnes se on korostettu.
    2. Valitse muut käsiteltävät kohteet napauttamalla niitä. Jos haluat valita kaikki kohteet, napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Valitse kaikki.
    3. Käsittele valitsemiasi kohteita työkalurivin työkaluilla.

Kasvoja sisältävien valokuvien analysointi Album-sovelluksessa

Voit analysoida mitä tahansa laitteessa olevia valokuvia, joissa on ihmisten kasvoja. Kun valokuva-analyysitoiminto on aktivoitu, se pysyy päällä, ja uudet valokuvat analysoidaan niitä lisättäessä. Kun analyysi on tehty, voit ryhmitellä kaikki samaa henkilöä esittävät valokuvat yhteen kansioon.

Valokuva-analyysin ottaminen käyttöön

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi Albumi ja napauta sitä.
    3. Vedä Albumi-aloitusnäytön vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kasvot. Kaikki laitteesi valokuvat analysoidaan ja ryhmitellään Nimeämättömät kasvot -kansioon.

Kasvojen nimeäminen

1. Napauta Kasvot-ruudussa kansiota Nimeämättömät kasvot, selaa kansioon Muut kasvot ja valitse nimettävät kasvot.
    2. Napauta Lisää nimi.
    3. Kirjoita nimi ja napauta Valmis > Lisää uusi henkilö.

Kasvojen nimen muokkaaminen

1. Kun katsot kuvaa koko näytön näkymässä, tuo työkalurivit näkyviin napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony key menu > Muokkaa nimitunnisteita.
    2. Napauta OK.
    3. Napauta muokattavaa kasvojen nimeä.
    4. Muokkaa nimeä ja napauta sitten Valmis >Lisää uusi henkilö.