Sisällön jakaminen DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

Arrow left Xperia™ Z3 Tablet Compact – tuen yleiskatsaus

Voit katsella ja toistaa laitteeseen tallennettua mediasisältöä muissa laitteissa, kuten televisiossa tai tietokoneessa. Näiden laitteiden on oltava samassa langattomassa verkossa. Ne voivat olla Sony-televisioita tai -kaiuttimia tai tuotteita, joilla on Digital Living Network Alliance -järjestön myöntämä DLNA Certified™ -sertifiointi. Voit myös esittää ja toistaa sisältöä muilta DLNA Certified™ -laitteilta laitteessa.

Kun olet määrittänyt median jakamisen laitteiden välillä, voit esimerkiksi kuunnella kotitietokoneeseen tallennettuja musiikkitiedostoja laitteessa ja esittää laitteen kameralla otettuja valokuvia laajanäyttötelevisiossa.

DLNA Certified™ -laitteiden tiedostojen toistaminen laitteessasi

Kun esität filmejä toiselta DLNA Certified™ -laitteelta omassa laitteessasi, toinen laite toimii palvelimena. Toisin sanoen, se jakaa sisällön verkossa. Palvelinlaitteen oman sisällönjakotoiminnon on oltava käytössä ja annettava laitteellesi käyttöoikeudet. Sen täytyy myös olla yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon laitteesi kanssa.

Jaetun musiikkikappaleen toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony and app tray tablet ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Vedä musiikkialoitusnäytön vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava kappale. Kappaleen toisto käynnistyy automaattisesti, kun se valitaan.

Jaetun videon toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö, napauta valintaa Icn sony and app tray tablet ja etsi Video ja napauta sitä.
    3. Vedä videotiedostojen kotinäkymän vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava video.

Jaetun valokuvan esittäminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony and app tray tablet ja paikanna ja napauta sitten valintaa Albumi.
    3. Vedä albumin aloitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauta Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse sieltä esitettävä valokuva.

Laitteesi tiedostojen toistaminen DLNA Certified™ -laitteissa

Ennen kuin voit esittää tai toistaa puhelimen mediatiedostoja toisissa DLNA Certified™ -laitteissa, laitteen tiedostonjako on asennettava. Laitteita, joiden kanssa jaat sisältöä, kutsutaan asiakaslaitteiksi. Esimerkiksi televisio, tietokone tai lehtiötietokone voi toimia asiakaslaitteena. Laite toimii mediapalvelimena, kun se tarjoaa sisältöä asiakaslaitteille. Kun määrität laitteen tiedostonjaon, sinun on myös annettava käyttöoikeudet asiakaslaitteille. Kun olet tehnyt niin, kyseiset laitteet on merkitty rekisteröidyiksi. Käyttöoikeutta odottavat laitteet on merkitty odottaviksi laitteiksi.

Tiedostojen jakamisen määrittäminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Yhdistä laite ‎Wi-Fi‎ -verkkoon.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony and app tray tablet > Icn sony app music player.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Mediapalvelin.
    4. Voit ottaa Jaa sisältö -toiminnon käyttöön vetämällä liukusäädintä. Icn sony media server stat tulee näkyviin tilariville. Laite voi nyt toimia mediapalvelimena.
    5. Yhdistä tietokone tai muu laite samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon laitteen kanssa.
    6. Laitteen tilariville tulee ilmoitus. Avaa ilmoitus ja määritä kullekin laitteelle käyttöoikeudet.

Note

DLNA™-tiedostonjaon asennusohjeet vaihtelevat asiakaslaitteesta riippuen. Lisätietoja saat asiakaslaitteen käyttöoppaasta. Jos laite ei pysty muodostamaan yhteyttä verkossa olevaan asiakaslaitteeseen, tarkista että ‎Wi-Fi‎ -verkko toimii.

Tip

Voit myös käyttää Mediapalvelin-valikkoa tietyissä sovelluksissa, kuten Musiikki, Albumi tai Video, vetämällä sovelluksen aloitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauttamalla Asetukset > Mediapalvelin.

Tiedostojenjaon lopettaminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Vedä kohdan Jaa sisältö liukusäädintä vasemmalle.

Odottavan laitteen käyttöoikeuksien valinta

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Odottavat laitteet -luettelosta.
    4. Valitse käyttöoikeustaso.

Rekisteröidyn laitteen nimen vaihtaminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet-luettelosta ja valitse sitten Vaihda nimi.
    4. Kirjoita laitteen uusi nimi.

Rekisteröidyn laitteen käyttöoikeustason vaihtaminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta.
    4. Napauta Vaihda käyttöoikeustasoa ja tee valinta.

Apua sisällön jakoon muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Ohje.

Tiedostojen toisto DMR (Digital Media Renderer) -laitteella

DLNA™-tekniikan ansiosta voit työntää laitteeseen tallennettua mediasisältöä toiseen laitteeseen, joka on yhdistetyt samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon. Toisen laitteen on myös kyettävä toimimaan DMR (Digital Media Renderer) -laitteena ja pystyttävä renderöimään, tai toistamaan, laitteesta saatua sisältöä. DMR-laitteita ovat esimerkiksi TV, jossa on DLNA-ominaisuus, tai PC, jossa on Windows® 7 tai tuoreenpi käyttöjärjestelmä.

Note

DMR:n käyttöönottoasetukset riippuvat laitteesta. Lisätietoja on DMR-laitteen käyttöoppaassa.

Note

Digitaalisten oikeuksien hallinta (DRM) -suojattua sisältöä ei voi toistaa DMR (Digital Media Renderer) -laitteessa, joka hyödyntää DLNA™-tekniikkaa.

Laitteen valokuvien ja videoiden esittäminen DMR-laitteessa

1. Varmista, että olet asentanut DMR-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi Albumi-kohta ja napauta sitä.
    4. Selaa niiden valokuvien tia videoiden kohdalle, jotka haluat esittää, ja avaa ne.
    5. Avaa työkalupalkki napauttamalla näyttöä ja napauta Icn connected device playon ja valitse DMR-laite, jonka kanssa sisältö jaetaan. Valittua sisältöä aletaan toistaa aikajärjestyksessä valitsemassasi laitteessa.
    6. Voit katkaista yhteyden DMR-laitteenseen napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected ja valitsemalla Katkaise. Tiedosto lakkaa soimasta DMR-laitteessa mutta jatkaa soimista laitteessasi.

Tip

Voit myös jakaa laitteen puhelimesi videosovelluksesta napauttamalla videota ja napauttamalla sitten Icn connected device playon.

Laitteen musiikkikappaleen soittaminen DMR-laitteella

1. Varmista, että olet asentanut DMR-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎ -verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony and app tray tablet ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle ja napauta sitten kappaletta.
    4. Napauta Icn connected device playon ja valitse se DMR-laite, jonka kanssa haluat jakaa sisältösi. Kappale toistetaan automaattisesti valitsemassasi laitteessa.
    5. Voit katkaista yhteyden DMR-laitteeseen napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected ja valitsemalla laitteen. Kappale lakkaa soimasta DMR-laitteessa mutta jatkaa soimista laitteessasi.