Tallennustila ja muisti

Arrow left Xperia™ Z3 Tablet Compact – tuen yleiskatsaus

Laitteessa on useita tallennustila- ja muistivaihtoehtoja.

• Sisäistä muistia on noin 11 Gt, ja siihen tallennetaan ladattu tai siirretty sisältö sekä henkilökohtaiset asetukset ja tiedot. Joitain esimerkkejä sisäiseen muistiin tallennetuista tiedoista ovat hälytys-, äänenvoimakkuus- ja kieliasetukset, sähköpostit, kirjanmerkit, kalenteritapahtumat, valokuvat ja musiikki.
    • Saat lisää tallennuskapasiteettia aina 128 gigatavuun asti, jos hankit siirrettävän muistikortin. Mediatiedostoja ja joitain sovelluksia (sekä niihin liittyviä tietoja) voidaan siirtää tämäntyyppiseen muistiin sisäisen muistin vapauttamiseksi. Jotkut sovellukset, kuten kamerasovellus, voivat tallentaa tietoja suoraan muistikortille.
    • Dynaamisen muistin (RAM) koko on noin 3 Gt, eikä sitä voi käyttää tallennustilana. RAM-muistia tarvitaan käynnissä olevien sovellusten ja käyttöjärjestelmän käyttöön.

Note

Muistikortti pitää ehkä hankkia erikseen.

Tip

Voit lukea lisätietoja Android-laitteiden muistikäytöstä lataamalla laitettasi käsittelevän White Paper -artikkelin tukiasiakirjoista.

Muistin suorituskyvyn parantaminen

Laitteen muisti täyttyy normaalin käytön seurauksena. Jos laite alkaa hidastua tai sovellukset sammuvat yhtäkkiä, harkitse seuraavia toimia:

• Varmista, että sinulla on aina vähintään 100 Mt vapaata sisäistä tallennustilaa.
    • Sulje käynnissä olevat sovellukset, joita et käytä.
    • Tyhjennä kaikkien sovellusten välimuisti.
    • Poista sellaisten ladattujen sovellusten asennus, joita et käytä.
    • Siirrä sovelluksia muistikorttiin, jos sisäinen muisti on täynnä.
    • Siirrä valokuvat, videot ja musiikki sisäisestä muistista muistikorttiin.
    • Jos laitteesi ei voi lukea muistikortin sisältöä, kortti on ehkä alustettava uudelleen. Huomaa, että kaikki kortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä.

Note

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit tehdä tiettyjä toimenpiteitä, kuten siirtää tietoja muistikortille ja alustaa muistikortin.

Muistitilan näyttäminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony and app tray tablet .
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila.

Vapaan ja käytetyn RAM-muistin näyttäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Sovellukset.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Tallennustila.
    3. Napauta Sisäinen muisti > Välimuistitiedot > OK.

Note

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikorttiin

1. Varmista, että laitteeseen on asetettu muistikortti.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi Asetukset > Tallennustila > Siirrä tiedot SD-kortille ja napauta sitä.
    4. Merkitse ne tiedostotyypit, jotka haluat siirtää muistikorttiin.
    5. Napauta Siirrä.

Sovellusten siirtäminen muistikortille

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse siirrettävä sovellus, napauta Tallennustila ja napauta sitten kohdassa Käytetty tila Vaihda > SD-kortti > Siirrä.

Note

Joitain sovelluksia ei voi siirtää muistikortille.

Sovellusten ja palveluiden pysäyttäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus tai palvelu ja napauta sitten PAKOTA LOPETUS > OK.

Muistikortin alustaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi Asetukset > Tallennustila > Tyhjennä SD-kortti ja napauta sitä.
    3. Vahvista napauttamalla Tyhjennä SD-kortti > Tyhjennä kaikki.

Note

Kaikki muistikortin sisältö poistetaan alustamisen yhteydessä. Muista varmuuskopioida kaikki haluamasi tiedot ennen muistikortin alustamista. Voit varmuuskopioida sisältöä kopioimalla sitä tietokoneeseen. Lisätietoja on kohdassa Tiedostojen hallinta tietokoneella.