Laitteen suojauksen varmistaminen

Voit estää muita käyttämästä laitettasi ilman lupaasi. Jos esimerkiksi laitteesi katoaa, varastetaan tai pyyhitään, vain joku, jolla on Google™-tilisi tai näyttölukitustietosi, voi käyttää sitä. Suojauksen varmistamiseksi on tärkeää, että määrität näyttölukituksen ja lisäät laitteeseen Google™-tilisi. Sinun on tärkeää muistaa sekä näyttölukituksen tiedät että Google™-tilisi kirjautumistiedot. Voit varmistaa laitteesi suojauksen seuraavilla tavoilla:

• Määritä laitteelle turvallinen näyttölukitus eli PIN-koodi-, salasana-, kuviolukitus, jolla estät ketään nollaamasta laitettasi. Lisätietoja on kohdassa Näyttölukko.
    • Lisää Google™-tili estääksesi muita käyttämästä laitettasi, jos se varastetaan ja/tai pyyhitään. Saat lisätietoja kohdasta Miksi Google™-tili tarvitaan?.
    • Ota käyttöön joko Protection by my Xperia tai Android™ Device Manager -verkkopalvelu. Kun käytät jompaakumpaa näistä palveluista, voit etäpaikantaa, -lukita tai -pyyhkiä kadonneen laitteen. Saat lisätietoja kohdasta Kadonneen laitteen etsiminen .

Laitteen omistajan tarkistaminen

Tietyt suojaustoiminnot vaativat, että laitteen lukitus avataan PIN-koodilla, salasanalla, lukituskuviolla tai Google™-tilin tiedoilla. Alla on esimerkkejä suojaustoiminnoista ja vaadituista tunnistetiedoista:

• Suojaus oletusasetusten palauttamiselta: sinun on avattava näytön lukitus, jotta voit palauttaa oletusasetukset.
    • Protection by my Xperia: Jos nollaat laitteesi tällä etäpalvelulla, sinun on annettava palveluun liittyvän Google™-tilin käyttäjänimi ja salasana. Laitteen on oltava yhteydessä Internetiin, ennen kuin prosessi voidaan suorittaa loppuun. Muuten et voi käyttää laitetta palautuksen jälkeen.
    • Android™ Device Manager: Jos nollaat laitteesi tällä etäpalvelulla, sinun on annettava Google™-tilin käyttäjänimi ja salasana. Laitteen on oltava yhteydessä Internetiin, ennen kuin prosessi voidaan suorittaa loppuun. Muuten et voi käyttää laitetta palautuksen jälkeen.
    • Ohjelmiston korjaus: Suorita ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella.

Note

Android™ Device Manager edellyttää, että annat Google™-tilin tiedot. Tämä voi olla mikä tahansa laitteeseen omistajaksi määritetty Google™-tili. Jos et pysty antamaan asianmukaisia tilitietoja asennusprosessin aikana, et pysty käyttämään laitetta ollenkaan.