Kosketusnäyttö ei toimi oikein

Jos kosketusnäyttö ei vastaa, sen kosketusherkkyys on heikko, sen kosketusherkkyys on liian suuri tai jos se toimii ei-toivotusti, voit kokeilla useita eri ratkaisuja.

• Kosketusnäytön toiminta saattaa heikentyä lian, kuumuuden, laitekoteloiden tai näyttösuojusten johdosta.
      • Jos olet lisännyt suojakalvon laitteesi näyttöön, varmista, että se on asennettu oikein ja että suojakalvon alla ei ole ilmakuplia, pölyä tai kosteutta.

• Irrota laitteen kaikki suojakotelot ja -kalvot, jotta mikään ei häiritse kosketusnäyttöä.

• Pyyhi kosketusnäyttö puhtaalla kuivalla liinalla niin, että se on täysin puhdas. Varmista ennen näyttöön koskemista, että kätesi ja sormesi ovat kuivat ja puhtaat.

• Jos laite ylikuumenee, tämä voi vaikuttaa kosketustoimintoihin. Anna laitteen jäähtyä ja yritä käyttää kosketusnäyttöä sitten uudelleen.

• Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista mitään asetuksia tai omia tietojasi.

Lisää

Laitteen pakottaminen sammumaan

Ill sony 14sn tablet force shutdown gina
      1. Ota nano SIM -kortin pidikkeen kansi pois.
      2. Paina OFF-painiketta kynän kärjellä tai vastaavalla esineellä ja pidä se alhaalla.
      3. Kun laite värähtää nopeasti muutaman kerran, vapauta OFF-painike. Laitteen virta katkeaa automaattisesti.
      NoteÄlä käytä kovin teräviä esineitä, jotka saattavat vioittaa OFF-painiketta.

Laitteen kytkeminen päälle

Ill sony 14sn tablet on

1. Paina virtapainiketta Icn sony key and power k90 jonkin aikaa, kunnes laite värisee.
      2. Odota hetki, kun laite käynnistyy.

• Jos et käytä hansikkaita, varmista, että hansikastila on poistettu käytöstä.

Lisää

Hansikastilan poistaminen käytöstä

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö.
      3. Vedä kohdan Käsinetila liukusäädintä vasemmalle.

• Jos ongelma ilmenee, kun Xperia™-laitettasi ladataan, varmista ensin, että käytät alkuperäistä Sony-laturia ja laitteesi lataamiseen tarkoitettua USB-kaapelia. Muut laturit saattavat haitata kosketusnäytön toimintaa.

• Jos laitteessa on muistikortti, poista se ja käynnistä laite uudelleen. Jos muistikortin irrottaminen korjaa ongelman, SD-korttisi saattaa olla viallinen. Tässä tapauksessa sinun täytyy hankkia Xperia™-laitteeseesi uusi SD-kortti.

• Käytä vikasietotilan tarkistusta, jos jokin ladattu sovellus aiheuttaa ongelman. Vikasietotilassa laitteen käynnistyksen yhteydessä käynnistetään vain laitteeseen jo ennen sen ostamista valmiiksi asennetut ohjelmistot ja sovellukset. Jos laitteen suorituskyky paranee vikasietotilassa, on todennäköistä, että jokin myöhemmin ladattu sovellus heikentää laitteen suorituskykyä. Voit poistua vikasietotilasta ja käynnistää laitteen uudelleen, jos haluat poistaa niiden sovellusten asennuksen, joiden epäilet aiheuttavan ongelman. Jos ongelma on ilmennyt hiljattain, etkä ole varma, mikä sovellus aiheuttaa sen, voi aloittaa asentamalla viimeksi ladatun sovelluksen asennuksen.

Lisää

Vikasietotilan käyttöönotto

1. Sammuta laite.
      2. Pidä virtapainiketta Icn sony key and power k90 painettuna, kunnes laite värisee.
      3. Kun Sony- ja Xperia™-logot tulevat näkyviin, paina äänenvoimakkuuden hiljennysnäppäintä ja pidä sitä painettuna, kunnes Vikasietotila tulee näkyviin.
      NoteVoit sulkea vikasietotilan käynnistämällä laitteen uudelleen.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä

1. Napauta mitä tahansa kohtaa sovellusnäytössä pitkään, kunnes laite värisee. Kaikki sovellukset, jotka on mahdollista poistaa, on varustettu merkinnällä Icn sony home uninstall.
      2. Valitse sovellus, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten POISTA ASENNUS.
      Note Icn sony home uninstall-merkinnällä varustetut sovellukset voi vain poistaa käytöstä, niitä ei voi poistaa kokonaan. Kun poistat sovelluksen käytöstä, kaikki sen tiedot poistetaan. Voit kuitenkin palauttaa sen käyttöön valitsemalla Asetukset > Sovellukset.

• Suorita Xperia™ Diagnostics -sovelluksella kosketusnäytön toiminnan pikatesti. Xperia™ Diagnostics tarkistaa Xperia™-laitteesi ja sen ohjelmistojen toimintakunnon.

Lisää

Tietyn diagnostiikkatestin suorittaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietoja tablet-laitteesta > Diagnostiikka > Testaa .
      3. Valitse testi luettelosta.
      4. Toimi ohjeiden mukaan ja napauta Kyllä tai Ei sen mukaan, toimiiko toiminto.

• Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta laitteesi oletustilaan suorittamalla ohjelmistokorjaus Xperia™ Companion -sovelluksella. Ota huomioon, että laitteestasi poistetaan kaikki tiedot, kun suoritat ohjelmistokorjauksen. Ulkoiselle SD-kortille tallentamaasi sisältöä, kuten kuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta.

Lisää

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companionin Windows- tai Mac OS -versio on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Valitse päänäytöstä varmuuskopiotoiminto.
      5. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

NoteVarmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tunnistetietosi. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen ohjelmistokorjauksen jäljiltä, mutta tämä riippuu suojausasetuksistasi.
      1. Varmista, että Xperia™ Companionin Windows- tai Mac OS -versio on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse näytössä Ohjelmiston korjaaminen.
      3. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.

• Tarkista, onko näyttö vioittunut millään tavalla. Jos näytössä on vaurioita, ota meihin yhteyttä.