Yhteyttä matkapuhelinverkkoon tai mobiilidatayhteyttä ei ole

• Jos yhteyttä matkapuhelinverkkoon ei ole, kokeile seuraavian vianmäärityskeinoja:
      • Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Varmista, että olet määrittänyt laitteen käyttämään verkkotyyppiä, jota SIM-kortti tukee. Ota yhteys verkko-operaattoriin, jos et tiedä, mitä verkkotyyppejä tuetaan.

Lisää

Verkkotilan valitseminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
        2. Etsi Asetukset > Lisää > Matkapuhelinverkot ja napauta sitä.
        3. Napauta Ensisijainen verkon tyyppi ja valitse verkkotila.

• Varmista, että lentokonetila ei ole käytössä.

Lisää

Lentokonetilan poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony and app tray tablet .
        2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää.
        3. Vedä kohdan Lentokonetila liukusäädintä vasemmalle, jos Lentokonetila on käytössä.

• Varmista, että laite on yhteydessä verkkoon. Voit tehdä sen tarkistamalla signaalin voimakkuuskuvakkeen (Icn sony stat sys signal 4) tilapalkista. Jos signaali on heikko tai sitä ei ole, siirry avoimeen paikkaan tai ikkunan lähelle.

• Varmista, että SIM-kortti toimii oikein. Aseta SIM-kortti johonkin toiseen laitteeseen. Jos tämä toimii, ongelman aiheuttaja on todennäköisesti laite. Ota tässä tapauksessa yhteys lähimpään Sony Mobile -huoltokeskukseen.

• Hae verkkoa laitteesta ja tarkista, onko verkkoja käytettävissä.

Lisää

Käytettävissä olevien mobiiliverkkojen etsiminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
        2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää > Matkapuhelinverkot > Verkko-operaattorit.
        3. Valitse verkko näkyviin tulevasta luettelosta.

• Jos laite ei vastaanota mitään verkkosignaalia tai vastaanotettu signaali on liian heikko, ota yhteys verkko-operaattoriin ja varmista, että oleskelualueellasi on verkkoa.

• Jos mobiilidatayhteyttä ei ole, kokeile seuraavaa:
      • Sammuta ja käynnistä laite uudelleen. Tämä sammuttaa kaikki sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä riittää ongelman korjaamiseen.

• Poista kohteen STAMINA-tila aktivointi ja käynnistä laitteesi uudelleen. STAMINA-tila säästää akkuvirtaa poistamalla mobiilidatan käytöstä, kun näyttö on sammutettu.

Lisää

STAMINA-tilan poistaminen käytöstä

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony and app tray tablet .
        2. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
        3. Napauta STAMINA-tila > Ei koskaan.

• Varmista, että olet tehnyt liittymäsopimuksen, joka sallii Internet-yhteyden. Pyydä tarkemmat tiedot verkko-operaattoriltasi.

• Siirry toiselle alueelle ja yritä uudelleen. Jos alueella on verkkopalveluntarjoajan tukiasemasta johtuva heikko signaali, saatat kadottaa mobiilidatayhteyden. Sinun on siksi siirryttävä toiselle alueelle.

• Kun käytät laitetta siirtyessäsi, mobiilidatayhteys saattaa kadota verkkopalveluntarjoajan verkossa ilmenevien ongelmien vuoksi.

• Joskus laite muodostaa yhteyden vain hitaaseen GSM (2G) -verkkoon, ei esimerkiksi WCDMA (3G)- tai LTE (4G) -verkkoihin, joiden nopeudet ovat parempia. Tämä johtuu siitä, että laite vaihtaa mobiiliverkkoja automaattisesti riippuen siitä, mitkä mobiiliverkot ovat käytettävissä eri alueilla. Voit myös määrittää laitteen manuaalisesti tiettyyn mobiiliverkkotilaan. Verkkotilaa vaihdettaessa saattaa kestää useita minuutteja, ennen kuin laite saa muodostettua yhteyden verkkoon uudelleen.

Lisää

Verkkotilan valitseminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
        2. Etsi Asetukset > Lisää > Matkapuhelinverkot ja napauta sitä.
        3. Napauta Ensisijainen verkon tyyppi ja valitse verkkotila.

• Jos ongelma ei korjaannu millään mainituilla ratkaisuilla, koita seuraavia keinoja järjestyksessä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen ennen seuraavan kokeilemista, onko ongelma korjaantunut.
      • Laitteen päivittäminen varmistaa, että suorituskyky on optimaalinen ja viimeisimmät parannukset ovat käytettävissä. Lue lisätietoja päivittämisestä ja uusimman ohjelmistoversion etsimisestä.

• Palauta oletusasetukset. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Lisää

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companionin Windows- tai Mac OS -versio on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
        2. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
        3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
        4. Valitse päänäytöstä varmuuskopiotoiminto.
        5. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Tehdasasetusten palautus

NoteEnnen kuin aloitat, muista varmuuskopioida laitteesi sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muulle ei-sisäiselle muistille. Tehdasasetusten palautus poistaa kaikki tiedot laitteesi sisäisestä muistista, etkä enää voi käyttää salatuilla SD-korteilla olevia tietoja.
        NoteKun laitteen asetuksia palautetaan, laitetta ei pidä käynnistää uudelleen, sillä se saattaa vioittua pysyvästi.
        1. Napauta Aloitusnäyttö-näytöstä  sovellusnäyttökuvaketta Sony-älypuhelimessa.
        2. Paikanna ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus.
        3. Napauta Palauta tablet-laitteen asetukset.
        4. Piirrä tarvittaessa näytön lukituksen avauskuvio tai näppäile näytön lukituksen avaussalasana tai -PIN jatkaaksesi.
        5. Vahvista napauttamalla Tyhjennä kaikki.
        NoteLaitteesi ei palaudu aikaisempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun suoritat tehdasasetusten palautuksen.
        NoteJos unohdat näytön lukituksen avaussalasanan, PIN-koodin tai avauskuvion, voit käyttää laitteen korjaustoimintoa Xperia™ Companionissa ja poistaa tämän suojauskerroksen. Tämä edellyttää, että annat Google-tilisi kirjautumistiedot. Suorittamalla korjausominaisuuden asennat ohjelmiston laitteeseen uudelleen ja voit menettää henkilökohtaisia tietoja.