Akku ja virranhallinta

Arrow left Xperia Z3+ Dual – tuen yleiskatsaus

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata eri sovellusten ja toimintojen virrankulutusta, jotta saat akkusi kestämään mahdollisimman pitkään. Taustalla toimivat virransäästötoiminnot otetaan käyttöön automaattisesti virrankulutuksen pienentämiseksi. Käytettävissäsi on muitakin virransäästötiloja, joilla voit pienentää akunkulutusta lisää tarvittaessa.

Virransäästötoiminnot pienentävät joidenkin toiminnan kannalta epäolennaisempien toimintojen prioriteettia (esimerkiksi tarkkojen kuvien näyttäminen, sijaintipalveluiden kaltaiset verkkopalvelut, sovellusten synkronointi ja ‎Wi-Fi‎ -verkkojen haku taustalla). Jos et halua, että virransäästö vaikuttaa tiettyyn sovellukseen, voit määrittää tämän akkuoptimoinnin valikossa. Tämä ei vaikuta puheluihin tai tekstiviesteihin.

Note

Järjestelmäpäivitykset saattavat vaikuttaa laitteessasi käytettävissä oleviin virransäästötoimintoihin.

Virrankulutuksen, arvioidun käyttöajan ja virransäästövinkkien tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akku. Näet yhteenvedon, joka näyttää akkuvirran prosentteina ja arvioidun akun kestoajan.
    3. Jos haluat nähdä luettelon toiminnoista ja palveluista, jotka ovat kuluttaneet virtaa edellisen latauksen jälkeen, napauta NÄYTÄ AKUN KÄYTTÖTIEDOT. Napauttamalla haluamaasi kohdetta saat vinkkejä sen virrankulutuksen pienentämiseen.

Sovellusten virrankulutuksen tarkistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset.
    3. Valitse sovellus ja tarkista sen virrankulutus kohdasta Akun käyttö.

Yleisiä käyttövinkkejä akkukeston parantamiseen

Voit parantaa akun suorituskykyä seuraavilla vinkeillä:
    • Laske näytön kirkkaustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Näyttöasetukset.
    • Poista Bluetooth®, ‎Wi-Fi‎ ja sijaintipalvelut käytöstä, kun et tarvitse niitä.
    • Sammuta laite tai ota käyttöön Lentokone-tila, jos olet alueella, jossa ei ole verkkoa tai jossa signaali on huono. Muussa tapauksessa laite etsii käytettävissä olevia verkkoja jatkuvasti, mikä kuluttaa virtaa.
    • Käytä ulkomailla ‎Wi-Fi‎ -yhteyksiä verkkovierailuiden asemesta. Verkkovierailuissa etsitään ensin oman operaattorisi verkkoa, mikä kuluttaa akkua, sillä tällöin laitteesi käyttää enemmän lähetystehoa. Saat lisätietoja kohdasta Wi-Fi .
    • Muokkaa sähköpostin, kalenterin ja yhteystietojen synkronointiasetuksia. Saat lisätietoja kohdasta Synkronointi verkkotilien kanssa.
    • Tarkista, mitkä sovellukset käyttävät paljon virtaa, ja ota huomioon laitteessasi annetut vinkit näiden sovellusten virransäästöön.
    • Vaihda sovellusten ilmoitustasoa. Saat lisätietoja kohdasta Ilmoitukset.
    • Poista sovelluksen oikeus sijaintitietojen käyttöön. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusasetukset.
    • Poista sovellukset, joita et käytä. Saat lisätietoja kohdasta Sovellusnäyttö.
    • Kuuntele musiikkia alkuperäisellä Sonyn handsfree-laitteella. Handsfreelaitteet kuluttavat vähemmän virtaa kuin laitteesi kaiuttimet.
    • Muista käynnistää laitteesi uudelleen aina silloin tällöin.

Sovelluspoikkeusten lisääminen virransäästötoimintoihin

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    3. Napauta Icn sony key menu ja valitse Akun käytön optimointi. Näet niiden sovellusten luettelon, joita ei optimoida.
    4. Voit lisätä sovelluksia tähän luetteloon tai poistaa niitä napauttamalla SOVELLUKSET ja valitsemalla sitten sovelluksen, jonka optimointiasetuksia haluat muokata (tai poistamalla sovelluksen valinnan).
    5. Niiden sovellusten luettelo, joita ei optimoida, päivitetään asetustesi mukaisesti.

Note

Et voi jättää ulkopuolelle sovelluksia, joita optimoidaan Ultra STAMINA -tilassa.

Tip

Voit määrittää Akun käytön optimointi -asetukset valitsemalla Asetukset > Sovellukset > Icn sony menu settings > Erikoiskäyttöoikeudet.

STAMINA-tila

STAMINA-tilan eri tasot rajoittavat tai poistavat käytöstä eri toimintoja virrankulutuksen pienentämiseksi. Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi näyttögrafiikka, animaatiot, näytön kirkkaus, kuvanlaadun parannus, sovellusten tietojen synkronointi taustalla, värinä (ei saapuvissa puheluissa), suoratoisto ja GPS (kun näyttö on sammutettuna). Icn sony stamina on näkyy tilarivillä.

Note

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit ottaa STAMINA-tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

STAMINA-tilan käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    3. Napauta STAMINA-tila ja poista sitten toiminto käytöstä tai ota se käyttöön napauttamalla liukusäädintä. Kun STAMINA-tila on käytössä, voit valita lisäasetuksia: voit esimerkiksi muokata tilan automaattisen käyttöönoton prosenttia haluamaksesi.

Tip

Voit jättää haluamiasi sovelluksia STAMINA-tilan optimoinnin ulkopuolelle. Voit määrittää ne akkuoptimoinnin valikossa.

Ultra STAMINA -tila

Akku kestää merkittävästi pidempään, mutta käytettävissä olevia sovelluksia on rajoitettu ja mobiilidata- sekä ‎Wi-Fi‎ -yhteys on poistettu käytöstä. Puhelut ja tekstiviestit ovat käytettävissä. Aloitusnäyttö vaihdetaan. Icn sony ultra stamina on näytetään tilarivillä.

Note

Jos jaat laitteen useiden käyttäjien kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit ottaa Ultra Stamina -tilan käyttöön tai poistaa sen käytöstä.

Ultra STAMINA -tilan käyttöönotto

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Akku.
    3. Napauta Ultra STAMINA -tila ja napauta sitten Aktivoi.
    4. Vahvista toiminnon käyttöönotto.

Note

Et voi jättää ulkopuolelle sovelluksia, joita optimoidaan Ultra STAMINA -tilassa.

Ultra STAMINA -tilan käytöstä poistaminen

1. Avaa ilmoituspaneeli vetämällä tilariviä alaspäin.
    2. Napauta Poista Ultra STAMINA -tilan aktivointi.
    3. Napauta OK.

Note

Kun poistat Ultra STAMINA -tilan käytöstä, laitteesi käynnistetään uudelleen.