Sisällön jakaminen DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

Arrow left Xperia Z3 Compact – tuen yleiskatsaus

Voit katsella ja toistaa laitteeseen tallennettua mediasisältöä muissa laitteissa, kuten televisiossa tai tietokoneessa. Näiden laitteiden on oltava samassa langattomassa verkossa. Ne voivat olla Sony-televisioita tai -kaiuttimia tai tuotteita, joilla on Digital Living Network Alliance -järjestön myöntämä DLNA Certified™ -sertifiointi. Voit myös esittää ja toistaa sisältöä muilta DLNA Certified™ -laitteilta laitteessa.

Kun olet määrittänyt median jakamisen laitteiden välillä, voit esimerkiksi kuunnella kotitietokoneeseen tallennettuja musiikkitiedostoja laitteessa ja esittää laitteen kameralla otettuja valokuvia laajanäyttötelevisiossa.

DLNA Certified™ -laitteiden tiedostojen toistaminen laitteessasi

Kun toista tiedostoja toiselta DLNA Certified™ -laitteelta omassa laitteessasi, toinen laite toimii palvelimena. Se siis jakaa sisältöä verkon kautta. Palvelinlaitteen oman sisällönjakotoiminnon on oltava käytössä ja sen on annettava laitteellesi käyttöoikeudet. Palvelinlaitteen on myös oltava yhdistettynä samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon laitteesi kanssa.

Jaetun musiikkikappaleen toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Vedä musiikkialoitusnäytön vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava kappale. Kappaleen toisto käynnistyy automaattisesti, kun se valitaan.

Jaetun videon toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Avaa Aloitusnäyttö, napauta valintaa Icn sony home apptray normal ja etsi Video ja napauta sitä.
    3. Vedä videotiedostojen kotinäkymän vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava video.

Jaetun valokuvan esittäminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Albumi.
    3. Vedä albumin aloitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauta Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse sieltä esitettävä valokuva.

Laitteesi tiedostojen toistaminen DLNA Certified™ -laitteissa

Ennen kuin voit esittää tai toistaa puhelimen mediatiedostoja toisissa DLNA Certified™ -laitteissa, laitteen tiedostonjako on asennettava. Laitteita, joiden kanssa jaat sisältöä, kutsutaan asiakaslaitteiksi. Esimerkiksi televisio, tietokone tai lehtiötietokone voi toimia asiakaslaitteena. Laite toimii mediapalvelimena, kun se tarjoaa sisältöä asiakaslaitteille. Kun määrität laitteen tiedostonjaon, sinun on myös annettava käyttöoikeudet asiakaslaitteille. Kun olet tehnyt niin, kyseiset laitteet on merkitty rekisteröidyiksi. Käyttöoikeutta odottavat laitteet on merkitty odottaviksi laitteiksi.

Tiedostojen jakamisen määrittäminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Yhdistä laite ‎Wi-Fi‎-verkkoon.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal > Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Voit ottaa Jaa sisältö -toiminnon käyttöön vetämällä liukusäädintä. Icn sony media server stat tulee näkyviin tilariville. Laite voi nyt toimia mediapalvelimena.
    4. Yhdistä tietokone tai muu laite samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon laitteen kanssa.
    5. Laitteen tilariville tulee ilmoitus. Avaa ilmoitus ja määritä kullekin laitteelle käyttöoikeudet.

Note

DLNA™-tiedostonjaon asennusohjeet vaihtelevat asiakaslaitteesta riippuen. Lisätietoja saat asiakaslaitteen käyttöoppaasta. Jos laite ei pysty muodostamaan yhteyttä verkossa olevaan asiakaslaitteeseen, tarkista että ‎Wi-Fi‎-verkko toimii.

Tip

Voit myös käyttää Mediapalvelin-valikkoa tietyissä sovelluksissa, kuten Musiikki, Albumi tai Video, vetämällä sovelluksen aloitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauttamalla Asetukset > Mediapalvelin.

Tiedostojenjaon lopettaminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Vedä kohdan Jaa sisältö liukusäädintä vasemmalle.

Odottavan laitteen käyttöoikeuksien valinta

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Odottavat laitteet -luettelosta.
    4. Valitse käyttöoikeustaso.

Rekisteröidyn laitteen nimen vaihtaminen

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta ja valitse sitten Vaihda nimi.
    4. Kirjoita laitteen uusi nimi ja napauta sitten OK.

Rekisteröidyn laitteen käyttöoikeustason vaihtaminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta.
    4. Napauta Vaihda käyttöoikeustasoa ja tee valinta.

Apua sisällön jakoon muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Laiteyhteys > Mediapalvelin.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Ohje.

Tiedostojen näyttäminen toisessa laitteessa Throw-toiminnolla

DLNA™-tekniikan ansiosta voit työntää laitteeseen tallennettua mediasisältöä tai siirtää sitä Throw-toiminnolla toiseen laitteeseen, joka on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon. Vastaanottavan laitteen on myös kyettävä toimimaan DMR (Digital Media Renderer) -laitteena ja toistamaan laitteesta saatua sisältöä. DMR-laitteita ovat esimerkiksi DLNA™-ominaisuutta tukeva televisio ja Windows® 7 -tietokone tai uudempi.

Note

Jaetun median toistotoimenpiteet vaihtelevat asiakaslaitteen mukaan. Lisätietoja on DMR-laitteen käyttöoppaassa.

Note

DRM (Digital Rights Management) -suojattua sisältöä ei voi toistaa DMR (Digital Media Renderer) -laitteessa, joka hyödyntää DLNA™-tekniikkaa.

Laitteen kuvien ja videoiden näyttäminen DMR-laitteessa

1. Varmista, että olet asentanut DMR-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Albumi ja napauta sitä.
    4. Selaa niiden kuvien tai videoiden kohdalle, jotka haluat esittää, ja avaa ne.
    5. Avaa työkalupalkki napauttamalla näyttöä, napauta Icn sony key menu > Throw ja valitse sitten DMR-laite, jonka kanssa sisältö jaetaan. Valittua sisältöä aletaan toistaa aikajärjestyksessä valitsemassasi laitteessa.
    6. Voit katkaista yhteyden DMR-laitteeseen napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected ja valitsemalla Katkaise. Tiedoston toistaminen DMR-laitteessa lopetetaan, mutta sitä jatketaan laitteessasi.

Tip

Voit jakaa videon myös laitteesi Video-videosovelluksesta napauttamalla videota ja napauttamalla sitten Icn sony key menu > Throw.

Musiikkikappaleen toistaminen asiakaslaitteella käyttäen Throwta

1. Varmista, että olet asentanut DMR- tai DLNA™-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle ja napauta sitten kappaletta.
    4. Napauta Icn connected device playon ja valitse se asiakaslaite, jonka kanssa haluat jakaa sisältösi. Kappale alkaa soida valitsemassasi laitteessa.
    5. Voit katkaista yhteyden asiakaslaitteeseen napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected.