Uudelleenkäynnistäminen, palauttaminen ja korjaaminen

Arrow left Xperia Z3 Compact – tuen yleiskatsaus

Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta.

Voit myös palauttaa laitteen alkuperäiset oletusasetukset. Tämä on joskus tarpeen, jos laite lakkaa toimimasta asianmukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos haluat säilyttää tärkeitä tietoja, sinun on ensin varmuuskopioitava tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Lisätietoja on kohdassa Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Jos laite ei käynnisty tai haluat nollata laitteesi ohjelmiston, voit korjata laitteen Xperia™ Companionilla. Saat lisätietoja Xperia™ Companionin käytöstä kohdasta Xperia™ Companion.

Tip

Jos jaat laitteen usean käyttäjän kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Note

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta Icn sony key and power k90 pitkään.
    2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan

Sony-älypuhelinten sammuttamisen pakottaminen
    1. Ota nano SIM -kortin pidikkeen kansi pois.
    2. Paina OFF-painiketta kynän kärjellä tai vastaavalla esineellä ja pidä se alhaalla.
    3. Kun laite värähtää nopeasti muutaman kerran, vapauta OFF-painike. Laitteen virta katkeaa automaattisesti.

Note

Älä käytä kovin teräviä esineitä, jotka saattavat vioittaa OFF-painiketta.

Tehdasasetusten palautus

Note

Ennen kuin aloitat, muista varmuuskopioida laitteesi sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muulle ei-sisäiselle muistille. Tehdasasetusten palautus poistaa kaikki tiedot laitteesi sisäisestä muistista, etkä enää voi käyttää salatuilla SD-korteilla olevia tietoja.

Note

Kun laitteen asetuksia palautetaan, laitetta ei pidä käynnistää uudelleen, sillä se saattaa vioittua pysyvästi.

1. Napauta Aloitusnäyttö-näytöstä Icn sony home apptray normal.
    2. Paikanna ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus.
    3. Napauta Palauta puhelimen asetukset.
    4. Piirrä tarvittaessa näytön lukituksen avauskuvio tai näppäile näytön lukituksen avaussalasana tai -PIN jatkaaksesi.
    5. Vahvista napauttamalla Tyhjennä kaikki.

Note

Laitteesi ei palaudu aikaisempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun suoritat tehdasasetusten palautuksen.

Note

Jos unohdat näytön lukituksen avaussalasanan, PIN-koodin tai avauskuvion, voit käyttää laitteen korjaustoimintoa Xperia™ Companionissa ja poistaa tämän suojauskerroksen. Tämä edellyttää, että annat Google-tilisi kirjautumistiedot. Suorittamalla korjausominaisuuden asennat ohjelmiston laitteeseen uudelleen ja voit menettää henkilökohtaisia tietoja.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen

Jos unohdat näytön lukituksen avaamiskuvion, PIN-koodin tai kuvion, voit poistaa suojauksen Xperia™ Companion -sovelluksen laitteen korjaustoiminnolla. Tämä edellyttää Google-tilisi kirjautumistietojen antamista. Kun suoritat korjaustoiminnon, asennat laitteen ohjelmiston uudelleen. Saatat menettää joitakin henkilötietoja tässä yhteydessä.

Jos et voi sammuttaa laitetta ennen ohjelmiston korjausta, pakota sen sammutus.

Tip

Kun saat uuden Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan, et ehkä voi kirjautua niillä tai palauttaa laitettasi 72 tuntiin.

Ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Note

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

Jos laitteesi on jumittunut, käynnistyy uudelleen jatkuvasti tai ei käynnisty ollenkaan, kun olet päivittänyt Xperia™-ohjelmiston, korjannut ohjelmiston tai palauttanut oletusasetukset, voit yrittää pakottaa laitteen sammutuksen ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, pakota laitteen sammutus ja korjaa sitten sen ohjelmisto alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Varmista, että PC- tai Mac®-koneeseesi on asennettu Xperia Companion.
    2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse sen päänäytöstä Ohjelmiston korjaaminen.
    3. Asenna laitteen ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.