NFC

Arrow left Xperia Z3 Compact – tuen yleiskatsaus

Voit jakaa dataa, kuten videoita, valokuvia, Internet-sivujen osoitteita, musiikkitiedostoja ja yhteystietoja NFC:llä. NFC:llä voit myös skannata tunnisteita, jotka antavat lisätietoja tuotteesta, sekä tunnisteita, jotka aktivoivat laitteen toimintoja.

NFC on langaton teknologia, jonka suurin kantomatka on yksi senttimetri, joten dataa jakavia laitteita on pidettävä lähellä toisiaan. Ennen kuin voit käyttää NFC:tä, NFC on kytkettävä päälle ja laitteen näytön on oltava päällä.

Note

NFC ei ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

NFC-toiminnon käyttöönotto

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Lisää.
    3. Napauta on-off-kytkintä kohdan NFC vieressä.

Yhteystietojen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat aktiivisia.
    2. Voit tarkastella yhteystietoja siirtymällä kohtaan Aloitusnäyttö, napauttamalla Icn sony home apptray normal ja napauttamalla sitten Icn sony app phonebook .
    3. Napauta jaettavaa yhteystietoa.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta niiden selät vastakkain niin, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, yhteystiedon pikkukuva tulee näkyviin.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, yhteystiedot näytetään vastaanottavan laitteen näytössä, ja ne on myös tallennettu vastaanottavaan laitteeseen.

Musiikkitiedoston jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:n avulla

1. Varmista, että sekä laitteesi että vastaanottavan laitteen NFC-toiminto on päällä ja että molemman laitteen näyttö on aktiivinen.
    2. Voit avata Musiikki-sovelluksen napauttamalla Icn sony home apptray normal ja paikantamalla ja napauttamalla Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle.
    4. Toista kappale napauttamalla sitä. Voit sitten keskeyttää kappaleen napauttamalla Icn sony semc music pause normal. Siirto toimii riippumatta siitä, toistetaanko kappaletta vai onko sen toisto on keskeytetty.
    5. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta niiden selät vastakkain niin, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, kappaleen pikkukuva tulee näkyviin.
    6. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    7. Kun siirto on valmis, musiikkitiedosto toistetaan heti vastaanottavassa laitteessa. Tiedosto tallennetaan samalla vastaanottavaan laitteeseen.

Valokuvan tai videon jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat aktiivisia.
    2. Voit katsella puhelimen valokuvia ja videoita siirtymällä kohtaan Aloitusnäyttö, napauttamalla Icn sony home apptray normal ja paikantamalla sitten kohteen Albumi ja napauttamalla sitä.
    3. Napauta jaettavaa valokuvaa tai videota.
    4. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta niiden selät vastakkain niin, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, kappaleen pikkukuva tulee näkyviin.
    5. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    6. Kun siirto on suoritettu, valokuva tai video esitetään vastaanottavan laitteen näytössä. Kohde tallennetaan samalla vastaanottavaan laitteeseen.

Web-osoitteen jakaminen toisen laitteen kanssa NFC:llä

1. Varmista, että molempien laitteiden NFC-toiminto on käytössä ja että molemmat näytöt ovat aktiivisia.
    2. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal .
    3. Avaa selain paikantamalla ja napauttamalla Icn sony app chrome .
    4. Lataa jaettava Web-sivu.
    5. Pidä laitettasi ja vastaanottavaa laitetta niiden selät vastakkain niin, että laitteiden NFC-tunnistusalueet koskevat toisiaan. Kun laitteet ovat muodostaneet yhteyden, pikkukuva tulee näkyviin.
    6. Aloita siirto napauttamalla pikkukuvaa.
    7. Kun siirto on suoritettu, Web-sivu esitetään vastaanottavan laitteen näytössä.

NFC-tunnisteiden lukeminen

Laite voi lukea erilaisia NFC-tunnisteita. Se voi esimerkiksi lukea upotettuja tunnisteita julisteesta, mainostaululta tai tuotteen vierestä kaupassa. Voit saada lisätietoja, kuten Web-osoitteen.

NFC-tunnisteen lukeminen

1. Varmista, että laitteen NFC-toiminto on käytössä ja että näyttö on aktiivinen.
    2. Aseta laite tunnisteen päälle siten, että puhelimen NFC-alue koskettaa sitä. Laite lukee tunnisteen ja näyttää keräämänsä sisällön. Avaa tunniste napauttamalla sen sisältöä.

Yhdistäminen NFC-yhteensopivaan laitteeseen

Voit yhdistää laitteen toisiin Sonyn valmistamiin NFC-laitteisiin, kuten kaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Kun muodostat tällaisen yhteyden, saat lisätietoja yhteensopivan laitteen käyttöoppaasta.

Note

Jotta yhteys toimisi, molempien laitteiden ‎Wi-Fi‎- tai Bluetooth®-toiminnon täytyy olla käytössä.