Useita käyttäjätilejä

Arrow left Xperia Z3 Compact – tuen yleiskatsaus

Laitteesi tukee useita käyttäjätilejä, joilla eri käyttäjät voivat kirjautua laitteeseen erikseen ja käyttää sitä. Useiden käyttäjätilien käyttäminen toimii hyvin tilanteissa, joissa samaa laitetta käyttää useita henkilöitä tai joissa lainaat laitteesi jollekulle muulle hetkeksi. Käyttäjästä, joka asentaa laitteen alun perin, tulee laitteen omistaja. Vain omistaja voi hallinnoida muiden käyttäjien tilejä. Omistajan tilin lisäksi on olemassa kahdenlaisia tilejä:

• Tavallinen käyttäjä: Tällainen tilityyppi soveltuu käyttäjälle, joka käyttää laitettasi säännöllisesti.
    • Vieraskäyttäjä: Vierastiliä voi käyttää sellaisille henkilöille, jotka haluavat käyttää laitettasi vain tilapäisesti.

Note

Jotkut ominaisuudet ovat ainoastaan omistajan käytettävissä. Esimerkiksi vain omistaja voi sallia lataukset muista lähteistä kuin Google Play™.

Tietoja tavallisen käyttäjän tilistä

Tavallisen käyttäjän tilejä lisäämällä voit antaa eri käyttäjien käyttää erilaisia aloitusnäyttöjä, taustakuvia ja yleisiä asetuksia. He saavat myös erilliset käyttöoikeudet sovelluksiin ja tiedostoille, kuten musiikkitiedostoille ja valokuville, varattuun muistitilaan. Laitteeseen voi lisätä jopa kolme tavallista käyttäjätiliä.

Tavallisen käyttäjätilin lisääminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Asetukset > Käyttäjät > Lisää käyttäjä ja napauta sitä.
    4. Napauta OK. Uusi tili luodaan.
    5. Napauta MÄÄRITÄ NYT. Näyttö lukittuu, ja äskettäin lisättyä käyttäjää esittävä kuvake ilmestyy oikeaan yläkulmaan.
    6. Avaa näyttö sipaisemalla ylöspäin.
    7. Määritä käyttäjän tiln toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Tip

Jos uutta tiliä käyttävä henkilö haluaa määrittää tilin asetukset, mutta ei ole tavoitettavissa sillä hetkellä, voit napauttaa vaihtoehtoa EI NYT vaiheessa 5. Kun käyttäjä on valmis, hän voi valita vaihtoehdon Käyttäjät kohdasta Asetukset ja tarkastella uutta tiliä, joka tulee näkyviin merkinnällä Uusi käyttäjä. Voit määrittää tilin asetukset napauttamalla sitä ja toimimalla ohjeiden mukaan.

Tip

Voit myös lisätä tavallisen käyttäjätilin minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää käyttäjä.

Puheluiden soittamisen salliminen tavalliselle käyttäjälle

1. Varmista, että olet kirjautunut laitteen omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings haluamasi käyttäjän nimen vieressä ja vedä sitten kohdan Ota puhelut käyttöön vieressä oleva liukusäädin oikealle.

Tavallisen käyttäjän tilin poistaminen laitteesta

1. Varmista, että olet kirjautunut laitteen omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings-kohtaa poistettavan käyttäjän nimen vieressä ja napauta sitten Poista käyttäjä > Poista.

Tietoja vieraskäyttäjän tilistä

Jos joku haluaa käyttää laitettasi tilapäisesti, voit ottaa tälle käyttäjälle käyttöön tilapäisen vierastilin. Vierastilassa laite käynnistetään kuin vastikään asennettuna järjestelmänä, jossa on vain valmiiksi asennetut sovellukset. Kun vieras on lopettanut laitteesi käytön, voit pyyhkiä istunnon tyhjäksi, jotta seuraava vieras voi aloittaa taas "puhtaalta pöydältä". Vieraskäyttäjän tili on asennettu valmiiksi, eikä sitä voi poistaa.

Vieraskäyttäjätilin aktivoiminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi Asetukset > Käyttäjät > Vieras ja napauta sitä.

Tip

Voit aktivoida vieraskäyttäjätilin myös minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää vieras.

Puhelujen soittamisen salliminen vieraskäyttäjälle

1. Sinun on oltava kirjautuneena omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings kohdan Vieras vieressä ja vedä sitten kohdan Ota puhelut käyttöön vieressä olevaa liukusäädintä oikealle.

Vierasistuntotietojen tyhjentäminen

1. Sinun on oltava kirjautuneena vierastilillä.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Etsi Poista vieras ja napauta sitä.
    5. Napauta Poista.

Tip

Voit tyhjentää vierasistunnon minkä tahansa näytön tilariviltä, kunhan olet kirjautuneena vierastilillä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Poista vieras.

Useiden käyttäjätilien välillä vaihtaminen

Useiden käyttäjätilien välillä vaihtaminen

1. Jos haluat tarkastella käyttäjäluetteloa, vedä tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta sitten näytön oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjäkuvaketta.
    2. Napauta sen käyttäjätilin kuvaketta, johon haluat vaihtaa. Kyseisen käyttäjätilin lukitusnäyttö tulee näkyviin.

Tip

Kun vaihdat vierastiliin, napauta Aloita alusta, jos haluat pyyhkiä edellisen istunnon tai napauta Kyllä, jatka, jos haluat jatkaa edellistä istuntoa.

Tip

Kukin käyttäjä voi määrittää oman lukitusnäyttönsä. Lisätietoja on kohdassa Näyttölukko.

Useiden käyttäjätilien asetukset

Kun laitteella on useita käyttäjiä, laitteeseen voi määrittää kolmenlaisia asetuksia:
    • Asetukset, joita kaikki käyttäjät voivat muuttaa ja jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kieli, ‎Wi-Fi‎, lentokonetila, NFC ja Bluetooth®.
    • Asetukset, jotka vaikuttavat vain yksittäiseen käyttäjätiliin. Tällaisia ovat esimerkiksi automaattinen synkronointi, näyttölukko, lisätyt tilit ja taustakuva.
    • Asetukset, jotka näkyvät vain omistajalle ja vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin, esimerkiksi VPN-asetukset.