Kameran yleiset asetukset

Kuvaustilat

Icn sony camera superior auto Paras auto-maattisäätö
    Optimoi asetukset mihin tahansa kuvaustilaan sopiviksi.
    Icn sony camera mode manual Manuaalinen
    Muokkaa kamera-asetuksia manuaalisesti.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ota kuvia ja tallenna taustaäänet.
    Icn sony cam multicam Monikamera
    Tallenna sama näkymä eri kulmista yhdelle näytölle.
    Icn sony cam facein Kasvot kuvassa
    Ota kuvia etu- ja takakameralla samanaikaisesti.
    Icn sony camera 4k2k video 4K-video
    Kuvaa videoita 4K Ultra HD -tarkkuudella.
    Icn sony camera timeshift video Timeshift video
    Kuvaa suuritarkkuuksisia videoita ja käytä hidastetehosteita.
    Icn sony camera ar effect AR-tehoste
    Ota valokuvia tai kuvaa videoita, joissa on virtuaalinäkymiä ja -hahmoja.
    Icn sony camera picture effect Luova tehoste
    Lisää tehosteita kuviin tai videoihin.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Etsi paras valokuva kuvasarjasta.
    Icn sony sweep panorama Pyyhkäisy-panoraama
    Ota laajakulma- ja panoraamakuvia.
    Icn sony camera defocus Taustan sumennus
    Sumenna kuvien taustaa niin, että kuvauskohde näyttää terävämmältä.
    Icn sony cam style portrait Muotokuvan tyyli
    Ota kuvia reaaliaikaisilla muotokuvatyyleillä.

Tip

Voit lukea lisää parempien kuvien ottamisesta tästä artikkelista.

Kuvaustilan vaihtaminen

1. Pidä kameranäppäintä painettuna.
    2. Sipaise näyttö haluamaasi kuvaustilaan.

Superior Auto

Superior Auto -tila tunnistaa kuvausolosuhteet ja säätää asetuksia automaattisesti siten, että otettavasta valokuvasta tulee mahdollisimman hyvä.

Tip

Superior Auto -tilan tukema tarkin tarkkuus on 8 MP. Jos haluat ottaa valokuvia tarkemmalla tarkkuudella, käytä tilaa Manuaalinen.

Manuaalinen tila

Käytä manuaalista tilaa, kun haluat säätää kameran kuvausasetuksia manuaalisesti.

AR-tehoste

Voit lisätä AR (lisätty todellisuus) -tehosteita valokuviisi ja videoihisi tehdäksesi niistä hauskempia. Kun käytät kameraa, tällä asetuksella voit lisätä valokuviisi ja videoihisi 3D-näkymiä. Valitse vain haluamasi kuvausohjelma ja säädä sen sijainti etsimessä.

Luovat tehosteet

Voit lisätä valokuviisi ja videoihisi erilaisia tehosteita. Voit lisätä esimerkiksi nostalgiatehosteen, joka saa valokuvat näyttämään vanhoilta, tai luonnostelutehosteen, joka tekee kuvasta hauskan.

Sweep Panorama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia vaaka- ja pystysuunnassa helpolla paina ja pyyhkäise -toiminnolla.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Sipaise näyttöä siirtyäksesi kohtaan Icn sony camera apps menu ja valitse Icn sony sweep panorama.
    3. Valitse kuvaussuunta napauttamalla Icn sony camera pano direction.
    4. Paina kameranäppäintä ja liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Timeshift burst

Kamera ottaa 61 valokuvaa kahdessa sekunnissa – sekunnin näytössä olevan kamerapainikkeen napauttamista ennen ja jälkeen. Näin voit etsiä täydellisen kuvan kuvajoukosta myöhemmin.

Timeshift burst -toiminnon käyttäminen

1. Avaa kamera.
    2. Sipaise näyttöä siirtyäksesi kohtaan Icn sony camera apps menu ja valitse sitten Icn sony camera time shift .
    3. Ota kuvia. Otetut kuvat näytetään pikkukuvanäkymässä.
    4. Selaa pikkukuvia, valitse tallennettava kuva ja napauta sitten Icn sony camera timeshift save.

Timeshift-video

Voit kuvata suuritarkkuuksisia videoita (120 kuvaa sekunnissa) ja toistaa tehosteiden avulla koko videon tai osia siitä hidastettuna.

Taustasumennustila

Kameran taustasumennustehosteella voit terävöittää ja elävöittää kuvauskohteita taustaan verrattuna. Taustasumennustilassa kamera kuvaa kaksi kuvaa, määrittää taustan ja sumentaa sen sitten pitäen kuvauskohteen terävänä ja tarkennettuna – kuin digitaalisella järjestelmäkameralla kuvattaessa. Voit valita kolmesta eri sumennusvaihtoehdosta ja hienosäätää sumennustasoa esikatselunäkymässä.

Face in -kuva

Face in -kuvatilassa voit kytkeä etu- ja pääkameran päälle samanaikaisesti, jotta voit ottaa kuvan sekä itsestäsi että kohteesta.

Multi-kameratila

Multi-kameratilassa voit ottaa valokuvan, jossa kahdesta eri kulmasta ja laitteesta otetut kuvat yhdistetään. Laitteen kameran etsimessä näkyy kaksi kuvaa. Yksi on laitteen kameran kuva ja toinen laitteeseen yhdistetyn Xperia™-laitteen tai NFC-toimintoa ja Wi-Fi Direct™ -tekniikkaa tukevan Sony-kameran kuva. Voit muokata etsimen näkymää ennen kuvan ottamista.

Jos haluat ottaa esimerkiksi konsertissa valokuvan, johon yhdistetään yhtye yhdestä kuvakulmasta ja yleisö toisesta, saat parhaan vaikutelman käyttämällä Multi-kameratilaa.

Multi-kameratila voidaan valmistella NFC-toiminnolla, joka käynnistää pariliitoksen muodostuksen kahden laitteen välille Wi-Fi Direct™ -tekniikalla.

Monikameratilan käyttö

1. Kytke NFC-toiminto käyttöön yhdistettävissä laitteissa.
    2. Aktivoi laitteesi kamera.
    3. Sipaise näyttöä siirtyäksesi kohtaan Icn sony camera apps menu ja valitse Icn sony cam multicam.
    4. Napauta molemman laitteen näytössä Icn sony menu add.
    5. Kosketa laitteiden NFC-tunnistusalueet yhteen. Laitteiden tulisi nyt muodostaa yhteys Wi-Fi Direct™ -tekniikalla.
    6. Kun laitteet on yhdistetty, laitteesi etsimessä näkyy kaksi kuvaa – yksi oman kamerasi etsimestä ja toinen yhdistetyn laitteen etsimestä.
    7. Voit muokata etsimessä näkyviä kuvia napauttamalla Icn sony camera multicam edit.
    8. Muokkaa kuvia haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi napauttaa kuvaa ja pitää sitä painettuna ja vetää sen etsimen toiseen laitaan vaihtaaksesi kuvien järjestyksen.
    9. Kun olet muokannut kuvat ja olet valmis tuottamaan lopullisen yhdistetyn kuvan, napauta Valmis > Icn sony camera onscreen button.

Kamerasovellusten lataaminen

Voit ladata ilmaisia ja maksullisia kamerasovelluksia Google Playsta™ ja muista lähteistä. Varmista ennen lataamista, että sinulla on toimiva Internet-yhteys. Suosittelemme ‎Wi-Fi‎-yhteyttä datatiedonsiirrosta mahdollisesti koituvien maksujen välttämiseksi.

Kamerasovellusten lataaminen

1. Avaa kamerasovellus.
    2. Sipaise näyttöä siirtyäksesi kohtaan Icn sony camera apps menu ja napauta Icn sony interruption time add.
    3. Valitse ladattava sovellus ja asenna se ohjeiden mukaan.

Pikakäynnistys

Pikakäynnistysasetuksilla voit käynnistää kameran, kun näyttö on lukittuna.

Vain käynnistys
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja kuvaa
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ottaa kuvan automaattisesti pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Käynnistä ja tallenna video
    Kun tämä asetus on aktivoituna ja näyttö on lukittuna, voit käynnistää kameran ja ryhtyä ottamaan videokuvaa pitämällä kameranäppäintä painettuna.
    Pois päältä

Tallenna sijainti

Lisää kuviisi maantieteellinen sijainti (geotunniste), kun otat kuvia.

Kosketustallennus

Valitse tarkennusalue ja kosketa sitten kameran näyttöä sormella. Valokuva otetaan heti, kun nostat sormea.

Ääni

Voit kytkeä sulkimen äänen päälle ja pois

Datan tallennus

Voit tallentaa datan joko irrotettavalle SD-kortille tai laitteen sisäiseen muistiin.

Sisäinen muisti
    Valokuvat ja videot tallennetaan laitteen muistiin.
    SD-kortti
    Valokuvat ja videot tallennetaan SD-kortille.

Touch Block

Voit poistaa kosketusnäytön käytöstä, jos haluat välttää tahattomia kosketuksia kameran käytön aikana.

Valkotasapaino

Tämä toiminto, joka on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa, säätää väritasapainon valaistusolosuhteisiin sopivaksi. Sen avulla voit säätää valotusta manuaalisesti välillä -2.0 EV – +2.0 EV. Voit esimerkiksi suurentaa kuvan kirkkautta tai pienentää kokonaisvalotusta napauttamalla plus- tai miinusohjaimia, kun valkotasapainon asetuskuvake Icn sony cam white balance main näkyy näytössä.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Säätää väritasapainon automaattisesti valaistusolosuhteisiin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Hehkulamppu
    Säätää väritasapainon lämpimissä valaistusolosuhteissa, kuten lamppujen alla.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Loisteputki
    Säätää väritasapainoa loisteputkille valaistuihin tiloihin sopivaksi.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Päivänvalo
    Säätää väritasapainon aurinkoisissa ulkoilmaolosuhteissa.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Pilvinen
    Säätää väritasapainoa pilviselle ilmalle sopivaksi.