Datakäytön hallinta

Voit seurata laitteeseen ja laitteesta matkapuhelinverkon tai ‎Wi-Fi‎-yhteyden kautta lähetettyä datamäärää tiettynä ajanjaksona. Voit esimerkiksi näyttää yksittäisten sovellusten käyttämän datamäärän. Voit myös muokata käyttövaroituksia ja rajoituksia mobiilidatayhteyden kautta lähetetylle datalle välttyäksesi lisäkuluilta.

Note

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, vain omistaja eli ensisijainen käyttäjä voi säätää tiedonkäyttöasetuksia. Datakäyttöasetuksia muokkaamalla voit hallita datakäyttöä paremmin, mutta tämä ei takaa sitä, että lisämaksuja ei voisi syntyä.

Datayhteyden käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Aloitusnäyttö ja napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    3. Ota datayhteys käyttöön tai poista se käytöstä kohdan Mobiilitietoliikenne liukusäädintä napauttamalla.

Tip

Kun datayhteys ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa ‎Wi-Fi‎- tai Bluetooth®-yhteyden.

Tiedonkäyttövaroituksen määrittäminen

1. Varmista, että mobiilitiedonsiirto on käytössä.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    4. Voit asettaa varoitustason vetämällä varoitusviivat haluamiesi arvojen kohdalle. Saat varoitusilmoituksen, kun tiedonsiirron määrä lähestyy asetettua tasoa.

Mobiilitiedonkäyttörajan määrittäminen

1. Varmista, että mobiilitiedonsiirto on käytössä.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    4. Vedä kohdan Mobiilidatarajoituksen määrittäminen liukusäädintä oikealle ja napauta sitten OK.
    5. Voit asettaa mobiilitiedonkäyttörajan vetämällä tietorajoituksen viivat haluamiesi arvojen kohdalle.

Note

Kun mobiilitiedonkäyttö saavuttaa asetetun rajan, laitteen mobiilitiedonsiirto kytketään automaattisesti pois päältä.

Yksittäisten sovellusten datakäytön hallinta

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    3. Napauta Mobiili tai Wi-Fi.
    4. Napauta hallinnoitavaa sovellusta, vedä sitten kohdan Rajoita sov. taustatiedonsiirtoa vieressä oleva liukusäädin oikealle ja napauta OK.
    5. Voit muokata tarkempia sovellusasetuksia (jos niitä on käytettävissä) napauttamalla Sovellusasetukset ja muokkamalla sitten asetuksia haluamallasi tavalla.

Tip

Yksittäisen sovelluksen datakäyttöasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa sen toimintaan.

Datakäytön tarkistaminen

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Tietojen käyttö.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Näytä Wi-Fi.
    4. Jos haluat tarkastella ‎Wi-Fi‎-yhteyden välityksellä siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta Wi-Fi-välilehteä.
    5. Jos haluat tarkastella mobiilidatayhteyden välityksellä siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta välilehteä Mobiili.