Laitteen lukituksen avaaminen automaattisesti

Note

Älylukitustoiminto ei ehkä ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla, kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Älylukitustoiminto helpottaa laitteen lukituksen avaamista, sillä sen avulla voit avata lukituksen automaattisesti tietyissä tilanteissa. Voit pitää laitteen lukituksen avattuna esimerkiksi silloin, kun se on muodostanut yhteyden Bluetooth®-laitteeseen tai kun se on mukanasi.

Seuraavilla asetuksilla voit määrittää älylukituksen pitämään laitteen avattuna:

• Luotetut kasvot: avaa laitteen lukitus katsomalla sitä.
    • Luotettu ääni: määritä puheentunnistus, jotta voit hakea missä tahansa näytössä.
    • Luotetut laitteet: pidä laite avattuna, kun luotettu Bluetooth®- tai NFC-laite on muodostanut yhteyden siihen.
    • Luotetut paikat: pidä laite avattuna, kun olet luotetussa paikassa.
    • Vartalotunnistus: pidä laite avattuna, kun kannat laitetta mukanasi.

Laite on avattava manuaalisesti silloin, kun sitä ei ole käytetty neljään tuntiin ja kun se on käynnistetty uudelleen.

Note

Älylukituksen on kehittänyt Google™. Toiminnot saattavat muuttua Google™-päivitysten myötä.

Smart Lock -toiminnon käyttöönotto

1. Varmista, että olet määrittänyt näyttölukituksen kuvion, PIN-koodin tai salasanan.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi Asetukset > Suojaus > Luotettavat tahot ja napauta sitä.
    4. Vedä kohdan Älylukitus (Google) liukusäädintä oikealle.
    5. Napauta kohdan Luotettavat tahot viereistä paluunuolta.
    6. Etsi Älylukitus ja napauta sitä.
    7. Anna kuvio, PIN-koodi tai salasana. Tämä näyttölukitus on avattava aina, kun haluat muuttaa Smart Lock -asetuksia.
    8. Valitse Smart Lock -tyyppi.

Laitteen automaattisen avattuna pysymisen määrittäminen

Seuraavilla asetuksilla voit määrittää Smart Lockin pitämään laitteen avattuna:

• Luotetut laitteet – pitää laitteen avattuna, kun luotettu Bluetooth®-laite on muodostanut yhteyden siihen.
    • Luotetut paikat – pitää laitteen avattuna, kun olet luotetussa paikassa.
    • Vartalotunnistus – pitää laitteen avattuna, kun kannat laitetta mukanasi.
    • Luotetut kasvot – avaa puhelimen lukitus katsomalla sitä.
    • Luotettu ääni – määritä puheentunnistus, jotta voit hakea missä tahansa näytössä.

Laite on avattava manuaalisesti silloin, kun sitä ei ole käytetty neljään tuntiin ja kun se on käynnistetty uudelleen.

Yhteyden muodostaminen luotettuihin Bluetooth®-laitteisiin

Voit määrittää yhteyden muodostaneen Bluetooth®-laitteen luotetuksi laitteeksi ja pitää Xperia™-laitteen lukituksen avattuna, kun se on muodostanut yhteyden siihen. Joten jos käytössäsi on Bluetooth®-laitteita, jotka muodostavat yhteyden säännöllisesti esimerkiksi auton kaiuttimiin, kodin viihdejärjestelmään, Bluetooth®-kelloon tai kuntoiluseurantalaitteeseen, voit lisätä niitä luotetuksi laitteiksi ja säästää aikaa ohittamalla lukitusnäytön lisäsuojan. Tämä ominaisuus soveltuu käytettäväksi vain silloin, kun näitä laitteita käytetään suhteellisen tutussa ja turvallisessa paikassa. Joissakin tapauksissa laitteen lukitus on edelleen avattava manuaalisesti, ennen kuin luotetun laitteen voi yhdistää.

Note

Luotetuiksi laitteiksi ei kannata lisätä laitteita, joita yhdistetään laitteeseesi usein, kuten Bluetooth®-näppäimistöjä tai -koteloita.

Tip

Kun luotettu Bluetooth®-laite sammutetaan tai se siirtyy kantaman ulkopuolelle, näyttö lukittuu. Sen avaamiseen tarvitaan PIN-koodi, kuvio tai salasana.

Luotetun Bluetooth®-laitteen lisääminen

1. Varmista, että laite on muodostanut laiteparin ja yhteyden Bluetooth®-laitteeseen, jonka haluat lisätä luotetuksi laitteeksi.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Lisää luotettu laite > Bluetooth.
    3. Valitse laite yhdistettyjen laitteiden luettelosta napauttamalla sen nimeä. Tässä luettelossa on vain laiteparin muodostaneita laitteita.
    4. Laitteen lukitus on ehkä poistettava manuaalisesti, ennen kuin luotettu laite voi pitää sen avattuna. Tämä määräytyy yhteyden suojauksen mukaan.

Luotetun Bluetooth®-laitteen poistaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut laitteet.
    3. Napauta laitetta, jonka haluat poistaa.
    4. Napauta Poista luotettu laite.

Suojauksen varmistaminen luotettuja laitteita käytettäessä

Eri Bluetooth®-laitteet tukevat eri Bluetooth®-standardeja ja suojausominaisuuksia. Xperia™-laitteesi lukitus on mahdollista avata imitoimalla Bluetooth®-yhteyttäsi, vaikka luotettu laitteesi ei olisi enää lähistöllä. Laitteesi ei aina pysty määrittämään, onko yhteytesi suojattu, jos joku yrittää imitoida sitä.

Jos laitteesi ei pysty määrittämään, että käytät suojattua yhteyttä, saat ilmoituksen Xperia™-laitteeseen. Sen lukitus on ehkä kuitenkin avattava manuaalisesti, ennen kuin luotettu laite voi pitää sen avattuna.

Bluetooth®-yhteyden kantama-alue vaihtelee eri tekijöiden mukaan. Näitä ovat esimerkiksi laitemalli, yhdistetty Bluetooth®-laite ja ympäristö. Bluetooth®-yhteydet voivat toimia jopa 100 metrin päähän edellä mainituista tekijöistä riippuen. Jos joku ottaa Xperia™-laitteesi, kun se on luotetun laitteen lähellä, hän saattaa pystyä käyttämään Xperia™-laitettasi, jos luotettu laite on avannut sen.

Yhteyden muodostaminen luotettuihin paikkoihin

Kun luotetut paikat ovat käytössä, Xperia™-laitteen lukitusnäyttösuojaus poistetaan käytöstä, kun olet luotetuksi paikaksi määritetyssä sijainnissa. Tämä toiminto edellyttää Internet-yhteyttä (mieluiten ‎Wi-Fi‎-yhteyttä) ja sitä, että nykyisen sijainnin käyttö on sallittu laitteelle.

Jos haluat määrittää luotettuja paikkoja, varmista, että tarkka sijaintitila tai akkua säästävä sijaintitila on otettu käyttöön laitteessa. Kotipaikkaa ja mukautettuja sijainteja ei voi kannata muutoin.

Note

Luotetun sijainnin tarkat mitta-arvot ovat vain arvio. Ne saattavat ulottua kodin seinien tai jonkin muun luotetuksi paikaksi määrittämäsi alueen ulkopuolelle. Tämä toiminto pitää laitteen lukituksen avattuna jopa 80 metrin säteellä. Ota huomioon myös se, että sijaintisignaaleja voidaan replikoida tai manipuloida. Laitteesi lukitus on mahdollista avata erikoislaitteilla.

Kotipaikan lisääminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi seuraavista sijaintitilan asetuksista: Suuri tarkkuus tai Virransäästötila.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat > Aloitusnäyttö.
    4. Napauta Ota tämä sijainti käyttöön.

Kotipaikan muokkaaminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi asetuksista Suuri tarkkuus ja Virransäästötila.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    4. Valitse kotipaikka.
    5. Napauta Muokkaa.
    6. Kirjoita hakupalkkiin sijainti, jonka haluat määrittää kotipaikaksesi.

Tip

Jos kotiosoitteessasi on useita rakennuksia, luotettu paikka saattaa poiketa varsinaisesta osoitteesta. Voit varmistaa sijainnin tarkkuuden lisäämällä kotisi todellisen sijainnin rakennuksessa mukautetuksi paikaksi.

Kotipaikan poistaminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi asetuksista Suuri tarkkuus ja Virransäästötila.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat > Aloitusnäyttö.
    4. Napauta Poista tämä sijainti käytöstä.

Mukautettujen paikkojen käyttäminen

Voit lisätä minkä tahansa paikan luotetuksi, mukautetuksi paikaksi, jossa laitteesi voi pysyä avattuna.

Mukautetun paikan lisääminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi asetuksista Suuri tarkkuus ja Virransäästötila.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    4. Napauta Lisää luotettu sijainti.
    5. Jos haluat käyttää nykyistä paikkaasi luotettuna, mukautettuna paikkana, napauta Valitse tämä sijainti.
    6. Voit myös määrittää jonkin toisen sijainnin napauttamalla suurennuslasikuvaketta ja kirjoittamalla osoitteen. Laite hakee annetun sijainnin. Voit käyttää ehdotettua osoitetta napauttamalla sitä.
    7. Voit hienosäätää sijaintia napauttamalla osoitteen vieressä olevaa paluunuolta ja vetämällä sitten sijaintinastan haluamaasi paikkaan ja napauttamalla Valitse tämä sijainti.

Mukautetun paikan muokkaaminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi asetuksista Suuri tarkkuus ja Virransäästötila.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    4. Valitse muokattava paikka.
    5. Napauta Muokkaa osoitetta.
    6. Voit määrittää jonkin toisen sijainnin napauttamalla suurennuslasikuvaketta ja kirjoittamalla osoitteen. Laite hakee annetun sijainnin. Voit käyttää ehdotettua osoitetta napauttamalla sitä.
    7. Voit hienosäätää sijaintia napauttamalla osoitteen vieressä olevaa paluunuolta ja vetämällä sitten sijaintinastan haluamaasi paikkaan ja napauttamalla Valitse tämä sijainti.

Mukautetun paikan poistaminen

1. Varmista, että sijaintitila on otettu käyttöön ja että käytössä on jompikumpi asetuksista Suuri tarkkuus ja Virransäästötila.
    2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Luotetut paikat.
    4. Valitse poistettava paikka.
    5. Napauta Poista.

Laitteen pitäminen avattuna, kun sitä kannetaan

Kun vartalotunnistustoiminto on käytössä, voit pitää laitteen avattuna, kun kannat sitä esimerkiksi kädessä, taskussa tai laukussa. Laitteen askelmittari pitää laitteen avattuna, kun se havaitsee, että sitä kannetaan. Laite lukittuu, kun askelmittari havaitsee, että laite on laskettu alas.

Note

Vartalotunnistustoiminto ei tiedä, kenen vartaloon laite on kosketuksissa. Jos annat laitteen jollekulle muulle, kun se avattu vartalotunnistustoiminnolla, laitteesi saattaa pysyä avattuna myös toiselle käyttäjälle. Muista, että vartalotunnistustoiminto ei ole yhtä turvallinen suojauskeino kuin lukituskuvio, PIN-koodi tai salasana.

Vartalotunnistustoiminnon käyttöönotto

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Vartalotunnistus.
    3. Vedä liukusäädin On-asentoon ja napauta sitten Jatka.

Vartalotunnistuksen käyttäminen

Kun käytät vartalotunnistustoimintoa, huomioi seuraavat tekijät:

• Kun laitteesi havaitsee, että se on vartalosi lähellä, se pysyy avattuna sen lukituksen avaamisen jälkeen.
    • Aina kun asetat laitteen alas, ja se havaitsee, ettei se ole enää vartalosi lähellä, laitteesi lukittuu automaattisesti.
    • Kun asetat laitteesi alas esimerkiksi pöydälle, sen lukittumiseen voi kulua jopa minuutti.
    • Jos astut autoon, linja-autoon, junaan tai muuhun maakulkuneuvoon, laitteen lukittumiseen voi kulua jopa 5–10 minuuttia.
    • Huomaa, että laitteesi ei ehkä lukitu automaattisesti lentokoneessa tai veneessä (tai muussa muualla kuin maalla kulkevassa ajoneuvossa), joten muista lukita se manuaalisesti tarvittaessa.
    • Kun otat laitteen taas mukaasi tai poistut ajoneuvosta, avaa sen lukitus kerran. Laitteesi pysyy sitten avattuna niin kauan kuin se on mukanasi.

Vartalotunnistustoiminnon poistaminen käytöstä

1. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony and app tray tablet.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Suojaus > Älylukitus > Vartalotunnistus.
    3. Vedä liukusäädin Off-asentoon.