Useita käyttäjätilejä

Laitteesi tukee useita käyttäjätilejä, joilla eri käyttäjät voivat kirjautua laitteeseen erikseen ja käyttää sitä. Useiden käyttäjätilien käyttäminen toimii hyvin tilanteissa, joissa samaa laitetta käyttää useita henkilöitä tai joissa lainaat laitteesi jollekulle muulle hetkeksi. Käyttäjästä, joka asentaa laitteen alun perin, tulee laitteen omistaja. Vain omistaja voi hallinnoida muiden käyttäjien tilejä. Omistajan tilin lisäksi on olemassa kolmenlaisia tilejä:

• Tavallinen käyttäjä: Tällainen tilityyppi soveltuu käyttäjälle, joka käyttää laitettasi säännöllisesti.
    • Vieraskäyttäjä: Vierastiliä voi käyttää sellaisille henkilöille, jotka haluavat käyttää laitettasi vain tilapäisesti.
    • Rajoitettu profiili: Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat antaa vain rajoitetun määrän sovelluksia laitettasi käyttävän henkilön käyttöön.

Note

Jotkut ominaisuudet ovat ainoastaan omistajan käytettävissä. Esimerkiksi vain omistaja voi sallia lataukset muista lähteistä kuin Google Play™.

Tietoja tavallisen käyttäjän tilistä

Tavallisen käyttäjän tilejä lisäämällä voit antaa eri käyttäjien käyttää erilaisia aloitusnäyttöjä, taustakuvia ja yleisiä asetuksia. He saavat myös erilliset käyttöoikeudet sovelluksiin ja tiedostoille, kuten musiikkitiedostoille ja valokuville, varattuun muistitilaan. Laitteeseen voi lisätä jopa seitsemän tavallista käyttäjätiliä.

Tavallisen käyttäjätilin lisääminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät > Lisää käyttäjä tai profiili > Käyttäjä.
    4. Napauta OK. Uusi tili luodaan.
    5. Napauta MÄÄRITÄ NYT. Näyttö lukittuu, ja äskettäin lisättyä käyttäjää esittävä kuvake ilmestyy oikeaan yläkulmaan.
    6. Avaa näyttö sipaisemalla ylöspäin.
    7. Määritä uuden käyttäjän tili toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Tip

Jos uutta tiliä käyttävä henkilö haluaa määrittää tilin asetukset, mutta ei ole tavoitettavissa sillä hetkellä, voit napauttaa vaihtoehtoa EI NYT vaiheessa 5. Kun käyttäjä on valmis, hän voi valita vaihtoehdon Käyttäjät kohdasta Asetukset ja tarkastella uutta tiliä, joka tulee näkyviin merkinnällä Uusi käyttäjä. Voit määrittää tilin asetukset napauttamalla sitä ja toimimalla ohjeiden mukaan.

Tip

Voit myös lisätä tavallisen käyttäjätilin minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää käyttäjä.

Tavallisen käyttäjän tilin poistaminen laitteesta

1. Varmista, että olet kirjautunut laitteen omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings-kohtaa poistettavan käyttäjän nimen vieressä ja napauta sitten Poista käyttäjä > Poista.

Tietoja vieraskäyttäjän tilistä

Jos joku haluaa käyttää laitettasi tilapäisesti, voit ottaa tälle käyttäjälle käyttöön tilapäisen vierastilin. Vierastilassa laite käynnistetään kuin vastikään asennettuna järjestelmänä, jossa on vain valmiiksi asennetut sovellukset. Kun vieras on lopettanut laitteesi käytön, voit pyyhkiä istunnon tyhjäksi, jotta seuraava vieras voi aloittaa taas "puhtaalta pöydältä". Vieraskäyttäjän tili on asennettu valmiiksi, eikä sitä voi poistaa.

Vieraskäyttäjätilin aktivoiminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi Asetukset > Käyttäjät > Vieras ja napauta sitä.

Tip

Voit aktivoida vieraskäyttäjätilin myös minkä tahansa näytön tilariviltä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Lisää vieras.

Vierasistuntotietojen tyhjentäminen

1. Sinun on oltava kirjautuneena vierastilillä.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Etsi Poista vieras ja napauta sitä.
    5. Napauta Poista.

Tip

Voit tyhjentää vierasistunnon minkä tahansa näytön tilariviltä, kunhan olet kirjautuneena vierastilillä. Vedä vain tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta käyttäjäkuvaketta ja napauta sitten Poista vieras.

Tietoja rajoitetusta profiilista

Voit lisätä rajoitettuja profiileja, joilla on rajoitettu käyttöoikeus omistajan tilin sovelluksiin. Voit esimerkiksi luoda rajoitetun profiilin lapsille ja estää siten heitä pelaamasta pelejä tai tarkastelemasta aikuisille tarkoitettua sisältöä tililläsi. Laitteeseen voi lisätä jopa seitsemän rajoitettua profiilia.

Rajoitetun profiilin lisääminen

1. Kirjaudu sisään omistajana eli käyttäjänä, joka alunperin asensi laitteen.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi Asetukset > Käyttäjät > Lisää käyttäjä tai profiili ja napauta sitä.
    4. Napauta Rajoitettu profiili. Käytettävissä olevien sovellusten tulee näkyviin.
    5. Voit nimetä profiilin napauttamalla vaihtoehtoa Uusi profiili ja kirjoittamalla nimen ja napauttamalla OK.
    6. Vedä niiden sovellusten oikealla puolella olevaa asianmukaista liukusäädintä, joihin haluat myöntää oikeudet.

Tip

Jos et ole määrittänyt näytön lukitusta PIN-koodilla, salasanalla tai kuviolla ja lisäät rajoitettua profiilia, sinua pyydetään vaiheessa 4 asetuksen Rajoitettu profiili napauttamisen jälkeen määrittämään näytön lukitus ja valitsemaan asetus, jonka mukaan ilmoitukset näytetään lukitusnäytössä. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. Lisätietoja ilmoitusten näyttämisestä lukitusnäytössä on kohdassa Lukitusnäytössä näytettävien ilmoitusten asetukset.

Rajoitetun profiilin poistaminen laitteesta

1. Sinun on oltava kirjautuneena omistajana.
    2. Napauta aloitusnäytössä Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Käyttäjät.
    4. Napauta Icn sony users settings poistettavan profiilin nimen vierestä ja napauta sitten Icn sony menu delete > Poista.

Useiden käyttäjätilien välillä vaihtaminen

Useiden käyttäjätilien välillä vaihtaminen

1. Jos haluat tarkastella käyttäjäluetteloa, vedä tilariviä alaspäin kahdella sormella ja napauta sitten näytön oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjäkuvaketta.
    2. Napauta sen käyttäjätilin kuvaketta, johon haluat vaihtaa. Kyseisen käyttäjätilin lukitusnäyttö tulee näkyviin.

Tip

Kun vaihdat vierastiliin, napauta Aloita alusta, jos haluat pyyhkiä edellisen istunnon tai napauta Kyllä, jatka, jos haluat jatkaa edellistä istuntoa.

Tip

Kukin käyttäjä voi määrittää oman lukitusnäyttönsä. Lisätietoja on kohdassa Näyttölukko.

Useiden käyttäjätilien asetukset

Kun laitteella on useita käyttäjiä, laitteeseen voi määrittää kolmenlaisia asetuksia:
    • Asetukset, joita kaikki käyttäjät voivat muuttaa ja jotka vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin. Tällaisia ovat esimerkiksi kieli, ‎Wi-Fi‎, lentokonetila, NFC ja Bluetooth®.
    • Asetukset, jotka vaikuttavat vain yksittäiseen käyttäjätiliin. Tällaisia ovat esimerkiksi automaattinen synkronointi, näyttölukko, lisätyt tilit ja taustakuva.
    • Asetukset, jotka näkyvät vain omistajalle ja vaikuttavat kaikkiin käyttäjiin, esimerkiksi VPN-asetukset.