Uudelleenkäynnistäminen, palauttaminen ja korjaaminen

Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta.

Voit myös palauttaa laitteen alkuperäiset oletusasetukset. Tämä on joskus tarpeen, jos laite lakkaa toimimasta asianmukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos haluat säilyttää tärkeitä tietoja, sinun on ensin varmuuskopioitava tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Lisätietoja on kohdassa Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Jos laite ei käynnisty tai haluat nollata laitteesi ohjelmiston, voit korjata laitteen Xperia™ Companionilla. Saat lisätietoja Xperia™ Companionin käytöstä kohdasta Xperia™ Companion.

Tip

Jos jaat laitteen usean käyttäjän kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Note

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta Icn sony key and power k90 pitkään.
    2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan

Sony-laitteen sammuttamisen pakottaminen
    1. Irrota muistikorttipaikan kansi.
    2. Paina OFF-painiketta kynän kärjellä tai vastaavalla esineellä.

Note

Älä käytä kovin teräviä esineitä, jotka saattavat vioittaa OFF-painiketta.

Oletusasetusten palauttaminen

Note

Kun laitteen asetuksia palautetaan, laitetta ei pidä käynnistää uudelleen, sillä se saattaa vioittua pysyvästi.

1. Ennen kuin aloitat, varmista, että varmuuskopioit kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin.
    2. Kun Aloitusnäyttö on auki, napauta Icn sony and app tray tablet.
    3. Etsi ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus.
    4. Jos haluat poistaa sisäistä muistista tietoja, kuten kuvia ja musiikkia, valitse Tyhjennä sisäinen tallennustila -valintaruutu.
    5. Napauta Tyhjennä kaikki.
    6. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
    7. Vahvista napauttamalla Tyhjennä kaikki.

Note

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.

Note

Jos unohdat näytön lukituksen avaamiskuvion, PIN-koodin tai kuvion, voit poistaa suojauksen Xperia™ Companion -sovelluksen laitteen korjaustoiminnnolla. Tämä edellyttää Google-tilisi kirjautumistietojen antamista. Kun suoritat korjaustoiminnon, asennat laitteen ohjelmiston uudelleen. Saatat menettää joitakin henkilötietoja tässä yhteydessä.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen

Jos unohdat näytön lukituksen avaamiskuvion, PIN-koodin tai kuvion, voit poistaa suojauksen Xperia™ Companion -sovelluksen laitteen korjaustoiminnolla. Tämä edellyttää Google-tilisi kirjautumistietojen antamista. Kun suoritat korjaustoiminnon, asennat laitteen ohjelmiston uudelleen. Saatat menettää joitakin henkilötietoja tässä yhteydessä.

Jos et voi sammuttaa laitetta ennen ohjelmiston korjausta, pakota sen sammutus.

Tip

Kun saat uuden Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan, et ehkä voi kirjautua niillä tai palauttaa laitettasi 72 tuntiin.

Ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Note

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

Jos laitteesi on jumittunut, käynnistyy uudelleen jatkuvasti tai ei käynnisty ollenkaan, kun olet päivittänyt Xperia™-ohjelmiston, korjannut ohjelmiston tai palauttanut oletusasetukset, voit yrittää pakottaa laitteen sammutuksen ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, pakota laitteen sammutus ja korjaa sitten sen ohjelmisto alla olevien ohjeiden mukaisesti:

1. Varmista, että PC- tai Mac®-koneeseesi on asennettu Xperia Companion.
    2. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella ja valitse sen päänäytöstä Ohjelmiston korjaaminen.
    3. Asenna laitteen ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.