Still-kameran asetukset

Still-kameran asetusten säätäminen

1. Aktivoi kamera.
    2. Voit näyttää kaikki asetukset napauttamalla Icn sony menu settings l.
    3. Valitse säädettävä asetus ja muokkaa sitä sitten haluamallasi tavalla.

Yleiskatsaus still-kameran asetuksiin

Tarkkuus

Valitse jokin useista eri tarkkuuksista ja kuvasuhteista ennen valokuvan ottamista. Mitä suurempi tarkkuus valokuvassa on, sitä enemmän muistia tarvitaan.

8MP
    3264×2448(4:3)
    8 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    6MP
    3264×1836(16:9)
    6 megapikselin kuvakoko kuvasuhteella 16:9 Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    3MP
    2048×1536(4:3)
    3 megapikselin tarkkuus ja 4:3-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita katsotaan muulta kuin laajakuvanäytöltä tai jotka tulostetaan suurella tarkkuudella.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapikselin tarkkuus ja 16:9-kuvasuhde. Sopii valokuviin, joita halutaan katsoa laajakuvanäytöltä.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Vitkalaukaisin

Vitkalaukaisimella voit ottaa valokuvan pitämättä kiinni laitteesta. Voit tämän toiminnon avulla kuvata omakuvia tai ryhmäkuvia, joihin kaikki voivat tulla mukaan. Voit käyttää vitkalaukaisinta myös silloin, kun haluat välttää kameran tärähtämisen valokuvia otettaessa.

Käytössä (10 sekuntia)
    Asettaa 10 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta valokuvan ottamiseen.
    Käytössä (2 sekuntia)
    Asettaa 2 sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta valokuvan ottamiseen.
    0,5 s
    Asettaa puolen sekunnin viiveen kameran näytön napauttamisesta valokuvan ottamiseen.
    Pois päältä
    Valokuva otetaan heti, kun napautat kameran näyttöä.

Smile Shutter™

Määritä Smile Shutter™ -toiminnolla ennen valokuvan ottoa, millaiseen hymyyn kamera reagoi.

Tarkennustila

Tarkennustoiminto määrittää, mikä valokuvan kohta on terävä. Kun jatkuva automaattitarkennus on päällä, kamera säätää tarkennusta siten, että kohdistuskehyksen sisällä oleva alue pysyy terävänä.

Yhden kohteen automaattitark.
    Kamera tarkentaa automaattisesti valittuun kohteeseen. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä. Kun kosketat kameran näyttöä ja pidät sitä alhaalla, tarkennuskehys vaihtaa väriä kuvan tarkentumisen merkiksi. Valokuva otetaan, kun nostat sormea.
    Moniautomaatti-tarkennus
    Kamera tarkentaa automaattisesti useille alueille kuvassa. Kun kosketat kameran näyttöä ja pidät sitä alhaalla, tarkennuskehys vaihtaa väriä kuvan tarkentumisen merkiksi. Valokuva otetaan, kun nostat sormea. Jatkuva automaattinen tarkennus on poissa päältä.
    Kasvontunnistus
    Kamera tunnistaa automaattisesti enintään viidet ihmiskasvot, jotka ilmaistaan kehyksillä näytössä. Kamera tarkentaa automaattisesti lähimpiin kasvoihin. Voit myös valita näyttöä napauttamalla, mihin kasvoihin tarkennetaan. Kun napautat kameran näyttöä, värillinen kehys osoittaa, mitkä kasvot on valittu tarkennettaviksi. Kasvontunnistusta ei voi käyttää kaikissa näkymätyypeissä. Jatkuva automaattinen tarkennus on päällä.
    Kosketus tarkennus
    Kosketa kameran näytössä aluetta, johon haluat tarkentaa. Jatkuva automaattinen tarkennus on poissa päältä. Kun kosketat kameran näyttöä ja pidät sitä alhaalla, tarkennuskehys vaihtaa väriä kuvan tarkentumisen merkiksi. Valokuva otetaan, kun nostat sormea.
    Objektin seuranta
    Kun valitset kohteen koskettamalla sitä etsimessä, kamera seuraa sitä puolestasi.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

HDR

HDR (High-Dynamic Range) -asetuksella voit ottaa valokuvan vahvassa taustavalossa tai olosuhteissa, joissa kontrasti on terävä. HDR kompensoi yksityiskohtien puutetta ja tuottaa kuvan, joka edustaa sekä tummaa että kirkasta aluetta.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

ISO

Voit vähentää hämärien kuvausolosuhteiden tai liikkuvien kohteiden aiheuttamaa kuvien sumentumista lisäämällä ISO-herkkyyttä. Jos asetat ISO-herkkyyden korkeammaksi, voit kuvata kirkkaita kuvia pimeissäkin olosuhteissa.

Auto
    Asettaa ISO-herkkyyden automaattisesti.
    50
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 50.
    100
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 100.
    200
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 200.
    400
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 400.
    800
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 800.
    1600
    Asettaa ISO-herkkyydeksi arvon 1600.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Mittaus

Tämä toiminto määrittää tasapainoisen valotuksen automaattisesti mittaamalla kuvattavaan kuvaan tulevan valon määrän.

Keskipiste
    Se mittaa kuvan keskustan ja määrittää valotuksen siellä olevan kohteen kirkkauden mukaan.
    Pistemittaus
    Säätää valotuksen erittäin pieneen osaan kuvattavasta kuvasta.
    Kasvot
    Mittaa kasvoilla olevan valon määrän ja säätää valotuksen siten, että kasvot eivät ole liian tummat eivätkä vaaleat.
    Monipiste
    Jakaa kuvan useaan alueeseen ja mittaa kunkin alueen määrittääkseen tasapainoisen valotuksen.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.

Esikatselu

Voit halutessasi esikatsella valokuvia heti niiden ottamisen jälkeen.

Rajoittamaton
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva heti sen ottamisen jälkeen.
    5 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva viideksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    3 sekuntia
    Näyttöön tulee valokuvan tai videon esikatselukuva kolmeksi sekunniksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Muokkaa
    Valokuva tai video avataan muokattavaksi heti sen ottamisen jälkeen.
    Pois päältä
    Valokuva tai video tallennetaan heti sen ottamisen jälkeen, eikä esikatselua tule näkyviin.

Kasvontunnistus

Voit tunnistaa kasvoja kamerasovelluksessa siten, että kamera tarkentaa näihin kasvoihin automaattisesti, kun ne tulevat näkyviin etsimeen.

Kuvausohjelman valitseminen

Valmiiksi ohjelmoituja kuvausohjelmia käyttämällä voit määrittää kameran asetukset nopeasti yleisiä kuvaustilanteita varten. Kamera määrittää puolestasi erinäisiä asetuksia, jotka sopivat valittuun kuvaustilanteeseen. Tämä takaa parhaan mahdollisen valokuvan kuvaustuloksen.

Icn sony cam cap mode scene selection Pois päältä
    Kuvausohjelman valinta on poissa käytöstä ja valokuvia voidaan kuvata manuaalisesti.
    Icn sony cam scene softskin Pehmeä iho
    Kuvaa kasvoja tehosteita käyttämällä.
    Icn sony camera scene softsnap Pehmeä kuva
    Käytä valokuvien kuvaamiseen pehmeillä taustoilla.
    Icn sony cam scene antimotion Liike-epäteräv. vähennys
    Käytä kameran tärinän minimointiin hämärässä kuvattaessa.
    Icn sony camera scene landscape Maisema
    Käytä maisemakuvien ottamiseen. Kamera tarkentaa kaukana oleviin kohteisiin.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr Vastavalon korjaus HDR
    Käytä suurikontrastisten valokuvien yksityiskohtien parantamiseen. Sisäinen taustavalonkorjaus analysoi kuvan ja säätää sitä automaattisesti, jotta saisit täydellisesti valaistun kuvan.
    Icn sony camera scene night portrait Yömuotokuva
    Käytä yöllä tai huonossa valossa muotokuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony camera scene night scene Yövalotus
    Käytä yöllä tai huonossa valossa kuvia kuvattaessa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony cam scene handheld twilight Hämärässä ilman jalustaa
    Käytä käsivaralta hämärässä otettujen kuvien kuvakohinan ja sumentumisen vähentämiseen.
    Icn sony cam scene highsensitivity Suuri herkkyys
    Käytä kuvaamiseen ilman salamaa hämärässä. Vähentää sumentumista.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Käytä ruoka-asetelmien kuvaamiseen kirkkaissa väreissä.
    Icn sony cam scene pet Lemmikki
    Käytä lemmikkieläinten kuvaamiseen. Vähentää sumentumista ja punasilmäisyyttä.
    Icn sony camera scene beach snow Hiekkaranta
    Käytä meri- tai järvimaisemien kuvaamiseen.
    Icn sony cam scene snow Lumi
    Käytä tätä kuvausohjelmaa kirkkaissa ympäristöissä, jotta vältät ylivalottuneet valokuvat.
    Icn sony camera scene party Juhlat
    Käytä sisällä otettaviin valokuviin tiloissa, joissa on hämärää. Tämä kuvausohjelma käyttää taustavaloa tai kynttilänvaloa. Pitkän valotusajan vuoksi kamera on pidettävä paikoillaan tai asetettava vakaalle alustalle.
    Icn sony camera scene sport Urheilu
    Käytä nopeasti liikkuvien kohteiden kuvaamiseen. Lyhyt valotusaika pienentää liikkeestä aiheutuvaa epätarkkuutta.
    Icn sony camera scene document Asiakirjat
    Käytä tekstin tai piirustusten kuvaamiseen. Parantaa ja terävöittää valokuvien kontrastia.
    Icn sony cam scene fireworks Ilotulitus
    Käytä ilotulitusten kuvaamiseen.

Note

Tämä asetus on käytettävissä vain Manuaalinen-kuvaustilassa.