Sisällön jakaminen DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

Voit katsella ja toistaa laitteeseen tallennettua mediasisältöä muissa laitteissa, kuten televisiossa tai tietokoneessa. Näiden laitteiden on oltava samassa langattomassa verkossa. Ne voivat olla Sony-televisioita tai -kaiuttimia tai tuotteita, joilla on Digital Living Network Alliance -järjestön myöntämä DLNA Certified™ -sertifiointi. Voit myös esittää ja toistaa sisältöä muilta DLNA Certified™ -laitteilta laitteessa.

Kun olet määrittänyt median jakamisen laitteiden välillä, voit esimerkiksi kuunnella kotitietokoneeseen tallennettuja musiikkitiedostoja laitteessa ja esittää laitteen kameralla otettuja valokuvia laajanäyttötelevisiossa.

DLNA Certified™ -laitteiden tiedostojen toistaminen laitteessasi

Kun esität filmejä toiselta DLNA Certified™ -laitteelta omassa laitteessasi, toinen laite toimii palvelimena. Toisin sanoen, se jakaa sisällön verkossa. Palvelinlaitteen oman sisällönjakotoiminnon on oltava käytössä ja annettava laitteellesi käyttöoikeudet. Sen täytyy myös olla yhdistetty samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon laitteesi kanssa.

Jaetun musiikkikappaleen toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Vedä musiikkialoitusnäytön vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Kotiverkko.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava kappale. Kappaleen toisto käynnistyy automaattisesti, kun se valitaan.

Jaetun videon toistaminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal, etsi Video ja napauta sitä.
    3. Vedä videotiedostojen kotinäkymän vasenta reunaa oikealle ja napauta sitten Laitteet.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse toistettava video.

Jaetun valokuvan esittäminen laitteessa

1. Varmista, että laitteet, joiden kanssa haluat jakaa tiedostoja, on yhdistetty samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Albumi.
    3. Vedä albumin aloitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauta Laitteet.
    4. Valitse yhdistettyjen laitteiden luettelosta laite.
    5. Selaa yhdistetyn laitteen kansioita ja valitse sieltä esitettävä valokuva.

Laitteesi tiedostojen toistaminen DLNA Certified™ -laitteissa

Ennen kuin voit esittää tai toistaa puhelimen mediatiedostoja toisissa DLNA Certified™ -laitteissa, laitteen tiedostonjako on asennettava. Laitteita, joiden kanssa jaat sisältöä, kutsutaan asiakaslaitteiksi. Esimerkiksi televisio, tietokone tai lehtiötietokone voi toimia asiakaslaitteena. Laite toimii mediapalvelimena, kun se tarjoaa sisältöä asiakaslaitteille. Kun määrität laitteen tiedostonjaon, sinun on myös annettava käyttöoikeudet asiakaslaitteille. Kun olet tehnyt niin, kyseiset laitteet on merkitty rekisteröidyiksi. Käyttöoikeutta odottavat laitteet on merkitty odottaviksi laitteiksi.

Tiedostojenjaon määrittäminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Yhdistä laite ‎Wi-Fi®‎-verkkoon.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin.
    3. Vedä Jaa sisältö-kohdan liukusäädintä oikealle.
    4. Yhdistä samassa ‎Wi-Fi®‎-verkossa oleva tietokone tai muu DLNA™-asiakaslaite laitteeseesi.
    5. Laitteen tilariville tulee ilmoitus. Avaa ilmoitus ja määritä käyttöoikeudet kullekin asiakaslaitteelle, joka yrittää muodosta yhteyden laitteeseesi.

Note

Laitteesi median käytön vaiheet DLNA™-asiakaslaitteessa riippuvat asiakaslaitteesta. Lisätietoja saat asiakaslaitteen käyttöoppaasta. Jos verkossa oleva asiakaslaite ei saa yhteyttä laitteeseesi, tarkista että ‎Wi-Fi®‎-verkko toimii.

Tip

Voit myös käyttää Mediapalvelin-valikkoa musiikkisovelluksessa vetämällä musiikkialoitusnäytön vasenta laitaa oikealle ja napauttamalla Asetukset > Mediapalvelin.

Tiedostojenjaon lopettaminen muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin ja napauta sitä.
    3. Vedä kohdan Jaa sisältö liukusäädintä vasemmalle.

Odottavan laitteen käyttöoikeuksien valinta

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin ja napauta sitä.
    3. Valitse laite Odottavat laitteet -luettelosta.
    4. Valitse käyttöoikeustaso.

Rekisteröidyn laitteen nimen vaihtaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin ja napauta sitä.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet-luettelosta ja valitse sitten Vaihda nimi.
    4. Kirjoita laitteen uusi nimi.

Rekisteröidyn laitteen käyttöoikeustason vaihtaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin ja napauta sitä.
    3. Valitse laite Rekisteröidyt laitteet -luettelosta.
    4. Napauta Vaihda käyttöoikeustasoa ja tee valinta.

Apua sisällön jakoon muiden DLNA Certified™ -laitteiden kanssa

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Xperia™-yhteydet > Mediapalvelin.
    3. Napauta Icn sony key menu ja napauta sitten Ohje.

Tiedostojen toistaminen toisella laitteella käyttäen Throwta

DLNA™-tekniikan avulla voit työntää tai "Thwor" laitteeseen tallennettua mediasisältöä toiseen laitteeseen, joka on yhdistetyt samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon. Vastaanottavan laitteen on myös kyettävä toimimaan DMR (Digital Media Renderer) -laitteena ja pystyttävä toistamaan laitteestasi saatua sisältöä. DMR-laitteita ovat esimerkiksi TV, jossa on DLNA™-ominaisuus, tai PC, jossa on Windows® 7 tai tuoreempi käyttöjärjestelmä.

Note

Jaetun median toistovaiheet riippuvat asiakaslaitteesta. Lisätietoja on DMR-laitteen käyttöoppaassa.

Note

Digitaalisten oikeuksien hallinta (DRM) -suojattua sisältöä ei voi toistaa DMR (Digital Media Renderer) -laitteessa, joka hyödyntää DLNA™-tekniikkaa.

Valokuvien ja videoiden toistaminen asiakaslaitteella käyttäen Throwta

1. Varmista, että olet asentanut DMR- tai DLNA™-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
    3. Paikanna ja napauta Albumi.
    4. Selaa niiden valokuvien tai videoiden kohdalle, jotka haluat esittää, ja avaa ne.
    5. Avaa työkalupalkki napauttamalla näyttöä ja napauta Icn sony actionmenu playon installed ja valitse laite, jonka kanssa sisältö jaetaan.
    6. Voit lopettaa valokuvan tai videon jakamisen asiakaslaitteelle napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected ja valitse Katkaise.

Tip

Voit myös jakaa laitteen puhelimesi videosovelluksesta napauttamalla videota ja napauttamalla sitten Icn sony actionmenu playon installed.

Musiikkikappaleen toistaminen asiakaslaitteella käyttäen Throwta

1. Varmista, että olet asentanut DMR- tai DLNA™-laitteen oikein ja että se on yhteydessä samaan ‎Wi-Fi®‎-verkkoon kuin laitteesi.
    2. Napauta kohdassa Aloitusnäyttö valintaa Icn sony home apptray normal ja paikanna ja napauta sitten valintaa Icn sony app music player.
    3. Valitse musiikkiluokka ja selaa jaettavan kappaleen kohdalle ja napauta sitten kappaletta.
    4. Napauta Icn sony actionmenu playon installed ja valitse se asiakaslaite, jonka kanssa haluat jakaa sisältösi. Kappale alkaa soida valitsemassasi laitteessa.
    5. Voit katkaista yhteyden asiakaslaitteeseen napauttamalla Icn sony actionmenu playon connected.