Laitteen käyttäminen märissä ja pölyisissä olosuhteissa

Note

Laitteen vedenpitävyys varmistetaan sulkemalla USB-mikroportin, SIM-kortin ja muistikortin paikkojen kannet tiiviisti.

Laite on vesi- ja pölytiivis IP-luokitusten IP55 ja IP58 mukaisesti alla olevassa taulukossa kuvatulla tavalla. Voit tarkastella täsmällisempiä IP-tietoja laitteestasi siirtymällä sivulle Sisäisen IP-testin tulokset ja napsauttamalla laitteesi nimeä.

Nämä määrätyt IP-luokitukset tarkoittavat, että laite on pölytiivis ja suojattu matalapaineisesta vesihöyrystä koituvilta vaikutuksilta sekä makeaan veteen (ei meriveteen) upottamiselta 30 minuutin ajan aina 1,5 metrin syvyyteen asti.

Voit käyttää laitetta:

• pölyisissä ympäristöissä, kuten tuulisella rannalla
  • kun sormesi ovat märät
  • ankaralla säällä, kuten lumi- tai vesisateessa
  • makeassa vedessä (ei merivedessä), kuten järvessä tai joessa, aina 1,5 metrin syvyyteen asti
  • kloorivettä sisältävässä uima-altaassa.

Vaikka laite on pöly- ja vesitiivis, sitä ei kannata altistaa tarpeettomasti pölylle, hiekalle tai mudalle eikä kosteille ympäristöille, joiden lämpötilat ovat äärimmäisen korkeita tai matalia. USB-mikroportin, SIM-kortin ja muistikortin paikkojen ja kuulokeliitännän vesitiiviyttä ei voida taata kaikissa ympäristöissä ja olosuhteissa.

Älä koskaan upota laitetta suolaveteen tai päästä USB-mikroporttia tai kuulokeliitäntää kosketuksiin suolaveden kanssa. Jos olet esimerkiksi rannalla, muista pitää laite poissa merivedestä. Älä koskaan myöskään altista laitetta millekään nestemäiselle kemikaalille. Jos esimerkiksi tiskaat astioita nestepesuaineella, älä anna laitteen joutua kosketuksiin pesuaineen kanssa. Jos laite joutuu kosketuksiin suolaveden kanssa, huuhtele laite makealla vedellä.

Normaali kuluminen ja laitevauriot voivat heikentää sen veden- ja kosteudenkestävyyttä. Kun laitetta on käytetty vedessä, kuivaa kaikkien kansien läheiset alueet, mukaan lukien USB-mikroportin, SIM-kortin ja muistikortin paikkojen kannet.

Jos kaiutin tai mikrofoni kastuu, niiden toiminta saattaa heikentyä, kunnes vesi on kuivunut kokonaan. Huomaa, että kuivumisaika voi olla jopa kolme tuntia ympäristöstä riippuen. Voit kuitenkin käyttää tänä aikana muita laitteen toimintoja, jotka eivät tarvitse kaiutinta tai mikrofonia. Kaikki yhteensopivat lisävarusteet, kuten akut, laturit, handsfree-laitteet ja USB-mikrokaapelit, eivät ole itsessään vesi- ja pölytiiviitä.

Takuu ei kata vaurioita ja vikoja, jotka johtuvat laitteen väärinkäytöstä tai virhekäytöstä (mukaan lukien käyttö ympäristöissä, joissa asiaankuuluvat IP-luokitusrajoitukset ylittyvät). Jos sinulla on lisäkysymyksiä tuotteen käytöstä, pyydä apua asiakaspalvelusta. Lisäksi voit lukea takuutiedot Tärkeitä tietoja -osiosta, joka löytyy laitteen asennusoppaasta.