Näyttönäppäimistön mukauttaminen

Arrow left Xperia™ Z1 – tuen yleiskatsaus

Kun syötät tekstiä näyttönäppäimistöllä, voit käyttää näppäimistöasetuksia ja muita tekstinsyöttöasetuksia, joiden avulla voit määrittää kirjoituskielten valinnat, tekstin ennakoinnin ja korjauksen. Saat kielikohtaisia sanaehdotuksia poistamalla älykkään kielentunnistustoiminnon käytöstä.

Näppäimistö voi opetella kirjoitustyylisi viestisovelluksissa kirjoittamiesi viestien ja muiden sovellusten tietojen perusteella. Mukana on myös mukautusopas, joka opastaa yleisimpien asetusten tekemisessä, jotta pääset nopeasti alkuun. Voit valita käyttöön myös muita näppäimistöjä ja vaihdella näppäimistöjen välillä. Voit valita esimerkiksi kiinan- tai japaninkielisen Xperia™-näppäimistön.

Näyttönäppäimistön asetusten käyttö

1. Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings, napauta Näppäimistöasetukset ja muuta sitten asetuksia haluamallasi tavalla.
    3. Jos halut lisätä kirjoituskielen tekstinsyötölle, napauta Kielten kirjoittaminen ja merkitse asiaankuuluvat valintaruudut.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Sanaehdotusasetusten muuttaminen

1. Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Näppäimistöasetukset> Sanaehdotukset.
    3. Valitse vaihtoehto.

Näppäimistön valitseminen

1. Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta näytössä alaoikealla olevaa kuvaketta Icn sony select keyboard.
    2. Valitse vaihtoehto.

Tip

Saat lisää näppäimistövaihtoehtoja napauttamalla Valitse näppäimistöt ja vetämällä sitten asianmukaisia liukusäätimiä oikealle.

Kirjoituskielen muuttaminen näyttönäppäimistön avulla

• Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta kirjoituskielikuvaketta, jos haluat vaihtaa valittuja kirjoituskieliä. Voit napauttaa esimerkiksi Icn sony textinput language en, kunnes haluamasi kirjoituskieli tulee näkyviin.

Note

Tämä toiminto on käytettävissä vain, jos olet lisännyt useita syöttökieliä.

Kirjoitustyylin käyttäminen

1. Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Näppäimistöasetukset > Käytä kirjoitustyyliäni ja valitse lähde.

Älykkään kielentunnistuksen asetusten muuttaminen

Note

Älykäs kielentunnistus ei ehkä ole käytettävissä kaikilla kirjoituskielillä.

1. Kun näyttönäppäimistö on näkyvissä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Näppäimistöasetukset.
    3. Voit ottaa Älykäs kielentunnistus -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä vetämällä Älykäs kielen tunnistus -kohdan viereistä liukusäädintä haluamaasi asentoon.

Näppäimistöasettelun valitseminen

Note

Näyttönäppäimistöön saatavilla olevia eri asetteluja ei välttämättä saa kaikilla kielillä. Voit valita eri näppäimistöasetteluja kullekin kirjoituskielelle.

1. Kun kirjoitat tekstiä näyttönäppäimistöllä, napauta Icn sony textinput numbers symbols.
    2. Napauta Icn sony menu settings ja napauta sitten Näppäimistöasetukset.
    3. Napauta Kielten kirjoittaminen ja napauta sitten kirjoituskielen vierestä Icn sony text input kb layout.
    4. Valitse näppäimistöasettelu.
    5. Vahvista napauttamalla OK.