Akku ja virranhallinta

Laitteessa on kiinteä akku. Voit seurata akun kulutusta ja nähdä, mitkä sovellukset käyttävät eniten virtaa. Voit poistaa tai rajoittaa sovelluksia ja aktivoida erilaisia virransäästötiloja, jotta akku kestäisi pitempään. Voit myös näyttää arvion jäljellä olevasta akkuajasta ja säätää akkuasetuksia parantaaksesi suorituskykyä ja saada akun kestämään kauemmin.

Akun kulutuksen hallinta

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > Sovelluksen virrankulutus. Näyttöön avautuu yhteenveto, jossa luetellaan sovellukset, joilla on suuri tietoliikenteen määrä tai joita et ole käyttänyt pitkään aikaan.
  3. Tarkista tiedot ja toimi sitten vaaditulla tavalla; voit esimerkiksi poistaa sovelluksen tai rajoittaa sen käyttöä.

Eniten akkutehoa käyttävien sovellusten esittäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta > Akun käyttö.

Arvioidun akun keston esittäminen

1. Kohdasta Aloitusnäyttö napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta.

Virransäästötilat

Voit käyttää useita eri virransäästötiloja, jotka pidentävät laitteen akun kestoa:

STAMINA-tila
Poistaa ‎Wi-Fi®‎ - ja mobiilidatayhteyden käytöstä, kun näyttö on sammunut, ja rajoittaa laitteen suorituskykyä. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony stamina on-kuvake.
Ultra STAMINA -tila
Rajoittaa laitteen toiminnot vain perustehtäviin, kuten puheluihin ja tekstiviestien lähettämiseen. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony ultra stamina on-kuvake.
Akkuvirran säästötila
Muuttaa laitteesi toimintamallia esimerkiksi säätämällä näytön kirkkautta ja näytön aikakatkaisua, kun akun lataus laskee alle tietyn prosenttimäärän. Kun tämä tila on käytössä, tilarivillä näkyy Icn sony lbm on-kuvake.
Aseta taustatiedot jonoon
Optimoi lähtevän tiedonsiirron lähettämällä tietoja vain ennalta määritetyin aikavälein, kun näyttö on sammunut.

Note

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit aktivoida virransäästötilan tai poistaa sen käytöstä.

Virransäästötilan aktivoiminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta .
  3. Voit aktivoida ensisijaisen tilan valitsemalla tilan nimen ja aktivoimalla valitun tilan napauttamalla on-off-kytkintä tarvittaessa. Joissakin tapauksissa aktivoinnin voi vahvistaa napauttamalla Aktivoi.

STAMINA-tilan ominaisuuksien yleiskuvaus

STAMINA-tilan ominaisuuksien avulla voit optimoida laitteen akun suorituskyvyn:

Laajennettu valmiustila
Estää sovelluksia käyttämästä dataliikennettä poistamasta käytöstä ‎Wi-Fi®‎ - ja mobiilidatan näytön ollessa sammuksissa. Voit määrittää, että joitakin sovelluksia ja palveluja ei keskeytetä, kun tämä toiminto on käytössä.
STAMINA-kello
Estää verkkoyhteyksien luonnin tilanteissa, joissa painelet usein virtapainiketta kellonajan tarkistamiseksi.
Laajennettu käyttö
Rajoittaa laitteen suorituskykyä käytön aikana.

Note

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit aktivoida STAMINA-ominaisuuden tai poistaa sen käytöstä.

STAMINA-tilan ominaisuuksien aktivointi

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
  3. Aktivoi STAMINA-tila, jos se ei ole aktiivinen.
  4. Vedä niiden ominaisuuksien vieressä olevia liukusäätimiä, jotka haluat aktivoida, ja napauta pyydettäessä Aktivoi.

STAMINA-tilassa suoritettavien sovellusten valitseminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta Icn sony home apptray normal.
  2. Etsi ja napauta Asetukset > Virranhallinta ja napauta sitten STAMINA-tila.
  3. Aktivoi STAMINA-tila, jos se ei ole aktiivinen.
  4. Varmista, että ominaisuus Laajennettu valmiustila on otettu käyttöön ja napauta sitten Valmiustilassa aktiiviset sovellukset > Lisää sovelluksia.
  5. Siirry vasemmalle tai oikealle nähdäksesi kaikki sovellukset ja palvelut ja merkitse sitten suoritettavien sovellusten valintaruudut.
  6. Kun olet valmis, napauta Valmis.