Android™ 5.0 (Lollipop) -päivityksen aikana tai sen jälkeen ilmenee ongelmia

• Miksi sijaintiin perustuvaa Wi-Fi-verkkoa ei löydy Android 5.0:ssa (Lollipop)?

Kun olet päivittänyt Xperia™-laitteen Android™ 5.0:aan (Lollipop), et voi enää aktivoida sijaintiin perustuvaa Wi-Fi®-verkkoa. Android™ 5.0:n Wi-Fi®-hakutekniikkaa on parannettu, eikä sijaintiin perustuvan Wi-Fi®-asetuksen aktivointi säästä virtaa mitenkään merkittävästi. Se on siksi poistettu.

• En voi määrittää näytön lukituksen asetukseksi "Ei mitään" tai "Pyyhkäisy" sen jälkeen, kun olen päivittänyt Android 5.0:aan (Lollipop).

Kun olet päivittänyt Xperia™-laitteen Android 5.0:aan (Lollipop), saatat havaita ongelmia, jos näytön lukitukseksi yritetään määrittää Ei mitään tai Pyyhkäisy. Tämä tilanne ilmenee, jos määrität kuvio- tai salasanalukituksen ennen päivitystä. Tämän ongelman korjaaminen edellyttää tunnistetietovarannon tyhjentämistä.

Tunnistetietovarannon tyhjentäminen

1. Napauta aloitusnäytössä .
      2. Etsi Asetukset > Suojaus > Tyhjennä käyttöoikeustiedot ja napauta sitä.

• Missä on äänettömän tilan pika-asetuskuvake Android 5.0:ssa (Lollipop)?

Jos päivität Xperia™-laitteen Android™ 5.0:aan (Lollipop), äänettömän tilan kuvake ei ole enää käytettävissä pika-asetuspaneelissa. Laitteen voi kuitenkin määrittää äänettömään tilaan nopeasti. Paina vain äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas ja napauta sitten Äänetön . Huomaa, että kaikki määrittämäsi hälytykset toistetaan, vaikka Xperia™-laite olisi määritetty äänettömään tilaan.

Äänetöntä tilaa ei voi aktivoida pelkästään äänenvoimakkuusnäppäimellä. Kun painat äänenvoimakkuusnäppäintä alas ja siirrät äänenvoimakkuuden liukusäätimen kokonaan vasemmalle, värinätila aktivoidaan.

Äänettömän tilan aktivointi

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas ja avaa keskeytysten pika-asetusvalikko.
      2. Napauta Äänetön .
      3. Valitse aikaväli.

Seuraavat valinnat ovat käytettävissä:

Ei aikarajaa : pitää laitteen äänettömänä, kunnes otat äänen taas manuaalisesti käyttöön.
      Tunniksi : Pitää laitteen äänettömänä tunnin. Voit lisätä tai vähentää aikaa napauttamalla miinus- ja pluskuvakkeita.

• Miksi tekstiviestit eivät tule näkyviin Android 5.0:aan (Lollipop) päivittämisen jälkeen?

Android™ 5.0 (Lollipop) -päivityksen jälkeen joissakin laitteissa saattaa ilmetä ongelmia vanhojen tekstiviestien lataamisessa. Jos näin käy, sinun on odotettava ehkä jopa 30 minuuttia, että tekstiviestit tulevat näkyviin laitteeseen.

• Miten Xperia-laitteen saa näkyviin Bluetooth®-toiminnolla Android 5.0:ssa (Lollipop)?

Kun olet päivittänyt Xperia™-laitteen Android™ 5.0:aan (Lollipop), Bluetooth®-toiminnon näkyvyyden aikakatkaisu ei ole enää käytettävissä. Xperia™-laite näkyy lähistöllä oleville laitteille, kunhan Bluetooth®-asetusnäyttö on avoinna ja Bluetooth®-toiminto on otettu käyttöön. Kun poistut Bluetooth®-asetusnäytöstä, laite ei ole enää näkyvissä.

Bluetooth®-toiminnon käyttöönotto ja laitteen määrittäminen näkyväksi

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta .
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Bluetooth .
      3. Ota Bluetooth®-toiminto käyttöön napauttamalla päälle/pois-kytkintä kohdan Bluetooth vieressä.

• En voi lähettää enkä vastaanottaa sähköpostiviestejä Android 5.0 (Lollipop) -päivityksen jälkeen.

Jos käytössäsi on POP3-/IMAP-sähköpostitili ja olet päivittänyt puhelimen tai tablet-laitteen ohjelmiston Android 5.0:aan, et ehkä voi enää lähettää ja/tai vastaanottaa sähköpostiviestejä. Yritä ratkaista ongelma muuttamalla POP3- tai IMAP-sähköpostitilin suojausasetuksia.

POP3- ja IMAP-tilien suojausasetusten muuttaminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta .
      2. Napauta Asetukset > Tilit .
      3. Napauta sen sähköpostipalvelun (POP3 tai IMAP) tiliä, joka ei toimi.
      4. Napauta Tilin asetukset .
      5. Napauta sähköpostiosoitetta tai sähköpostitilin nimeä.
      6. Etsi Asetukset: saapuvat ja napauta sitä.
      7. Vieritä kohtaan Suojauksen tyyppi .
      8. Valitse luettelosta SSL/TLS (Hyväksy kaikki varment.) .
      9. Napauta Valmis .

• Viesti ilmoittaa, että laitteeni sisäinen muisti ei riitä. Android™ 5.0:aan päivittäminen edellyttää, että laitteessa on oltava tietty määrä sisäistä muistia vapaana. Tarvittava määrä on ilmoitettu viestissä, joka tulee näkyviin, jos laitteessa ei ole riittävästi sisäistä muistia päivitykseen. Voit vapauttaa muistia seuraavasti:
      • Siirrä valokuvia, videoita ja musiikkitiedostoja muistikorttiin. Voit vaihtoehtoisesti siirtää tiedostoja tietokoneeseen USB-kaapelilla. Kun laitteesi ja tietokoneesi on liitetty toisiinsa, avaa tietokoneen tiedostonhallintasovellus ja vedä ja pudota haluamaasi sisältöä.

Mediatiedostojen siirtäminen muistikorttiin

1. Varmista, että laitteeseen on asetettu muistikortti.
        2. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta .
        3. Etsi Asetukset > Tallennustila > Siirrä tiedot SD-kortille ja napauta sitä.
        4. Merkitse ne tiedostotyypit, jotka haluat siirtää muistikorttiin.
        5. Napauta Siirrä .

• Asetuksissa oleva Siirrä tiedot SD-kortille ei ehkä tunnista joitakin tiedostotyyppejä (esimerkiksi .divx tai .swf). Tämä tarkoittaa, että kaikkia mediatiedostoja ei ehkä siirretä SD-korttiin tätä ominaisuutta käytettäessä. Jos tiedät, että sisäisessä muistissa on ladattuja mediatiedostoja, yritä siirtää ne SD-korttiin tiedostonhallintasovelluksella. Joissakin Xperia™-laitteissa on tiedostonhallintasovellus, kuten File Commander. Muitakin tiedostonhallintasovelluksia voi ladata.

• Jos tiedostojen siirtäminen sisäisestä muistista ei vapauta riittävästi muistia, voit tyhjentää sovellusten välimuistin. Jos tilaa tarvitaan vielä lisää, voit poistaa sovellusten asennuksia.

Kun poistat sovelluksen asennuksen, kaikki sovellukseen liittyvät tiedot poistetaan. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi pelitulokset, käyttäjätilin tiedot ja paikallisesti sovelluksiin tallennettu sisältö, kuten kalenterimerkinnät ja muistiinpanot. Tästä syystä kannattaa poistaa ensiksi sellaisia sovelluksia, joiden tiedot eivät ole tärkeitä.

Kaikkien sovellusten välimuistin tyhjentäminen

1. Kun näkyvissä on Aloitusnäyttö, napauta .
        2. Etsi ja napauta Asetukset > Tallennustila .
        3. Napauta Välimuistitiedot > OK .

Kun tyhjennät välimuistin, et menetä mitään tärkeitä tietoja tai asetuksia.

Sovelluksen asennuksen poistaminen sovellusnäytöstä

1. Voit avata sovellusnäytön valikon vetämällä sovellusnäytön vasenta reunaa oikealle.
        2. Napauta POISTA ASENNUS . Kaikissa sovelluksissa, joiden asennus on poistettavissa, on -kuvake.
        3. Napauta sovellusta, jonka asennuksen haluat poistaa, ja napauta sitten OK .

• Jos sovellus lakkaa toimimasta tai ei toimi odotetulla tavalla Android™-ohjelmiston päivittämisen jälkeen, sinun on poistettava sovelluksen asennus ja asennettava se sitten uudelleen. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, se selviää todennäköisesti sovelluksen seuraavan päivityksen yhteydessä, jolloin se optimoidaan uudelle Android™-ohjelmistoversiolle.

Sovelluksen asennuksen poistaminen sovellusnäytöstä

1. Voit avata sovellusnäytön valikon vetämällä sovellusnäytön vasenta reunaa oikealle.
      2. Napauta POISTA ASENNUS . Kaikissa sovelluksissa, joiden asennus on poistettavissa, on -kuvake.
      3. Napauta sovellusta, jonka asennuksen haluat poistaa, ja napauta sitten OK .

• Laitteen suorituskyky heikkenee Android™ 5.0 (Lollipop) -päivityksen jälkeen.
      • Kun teet merkittävän järjestelmäpäivityksen, kuten Android™ 5.0 -päivityksen, laiteohjelmiston vakauttaminen saattaa kestää jonkin aikaa. Taustalle jää joitakin prosesseja, kuten tiedostojen indeksointi, jota jatketaan jonkin aikaa päivityksen päätyttyä. Tämä tarkoittaa, että suorittimia käytetään intensiivisesti, mikä saattaa hidastaa laitetta päivän tai parin ajan.

• Laitteeni ei toimi normaalisti Android™ 5.0 (Lollipop) -päivityksen jälkeen.
      • Jos laite ei toimi odotetulla tavalla sen jälkeen, kun olet käyttänyt sitä päivän tai pari päivityksen jälkeen, kannattaa ehkä palauttaa tehdasasetukset.

Kaikki sisäisessä muistissa olevat tiedot poistetaan tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Varmuuskopioi kaikki säilytettävät tiedot ennen palauttamista.

Tehdasasetusten palautus

Kun laitteen asetuksia palautetaan, laitetta ei pidä käynnistää uudelleen, sillä se saattaa vioittua pysyvästi.

1. Ennen kuin aloitat, muista varmuuskopioida laitteesi sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muulle ei-sisäiselle muistille.
        2. Napauta Aloitusnäyttö-näytöstä .
        3. Paikanna ja napauta Asetukset > Varmuuskopioi ja palauta > Tehdastietojen palautus .
        4. Voit poistaa tietoja, kuten valokuvia ja musiikkia, sisäisestä muistista merkitsemällä Tyhjennä sisäinen tallennustila -valintaruudun.
        5. Napauta Palauta puhelimen asetukset .
        6. Piirrä tarvittaessa näytön lukituksen avauskuvio tai näppäile näytön lukituksen avaussalasana tai -PIN jatkaaksesi.
        7. Vahvista napauttamalla Tyhjennä kaikki .

Laitteesi ei palaudu aikaisempaan Android™-ohjelmistoversioon, kun suoritat tehdasasetusten palautuksen.

Jos unohdat näytön lukituksen avaussalasanan, PIN-koodin tai avauskuvion, voit käyttää laitteen korjaustoimintoa Xperia™ Companionissa ja poistaa tämän suojauskerroksen. Tämä edellyttää, että annat Google-tilisi kirjautumistiedot. Suorittamalla korjausominaisuuden asennat ohjelmiston laitteeseen uudelleen ja voit menettää henkilökohtaisia tietoja.