Pikakomennot helpottavat käyttöä

Voit käyttää pikakomentoja suoraan sovelluskuvakkeista: niiden avulla voit poistaa ladattuja sovelluksia tai tuoda näkyviin muita pika-asetuksia. Voit esimerkiksi luoda uuden tapahtuman tai määrittää muistutuksen painamalla Kalenteri-kuvaketta pitkään. Kaikilla sovelluksilla on pikakomento, jolla pääset sovelluksen tietoihin. Siellä voit muokata ilmoitusasetuksia ja käyttöoikeuksia. Pääset sovellustietoihin napauttamalla Sovellustietojen kuvake.

Pikakomentojen käyttö

1. Paina haluamasi sovelluksen kuvaketta pitkään aloitus- tai sovellusnäytössä.
    2. Valitse haluamasi näyttöön ilmestyvistä asetuksista. Jos haluat siirtyä esimerkiksi sovellustietoihin, napauta Sovellustietojen kuvake. Jos taas haluat poistaa sovelluksen käytöstä tai poistaa sen kokonaan, napauta Poista sovellus -kuvake.

Jos et näe kuvaketta Poista sovellus -kuvake, napauta Sovellustietojen kuvake. Näin saat näkyviin lisää toimintoja.

Sovelluksen poistaminen sovellusnäytöstä tai poistaminen kokonaan

Se, voitko poistaa sovelluksen kokonaan vai vain poistaa sen aloitusnäytöstä, riippuu siitä, onko sovellus asennettu valmiiksi laitteeseesi vai onko se itse lataamasi sovellus. Voit poistaa kokonaan vain itse lataamiasi sovelluksia. Esiasennettuja sovelluksia ei voi poistaa kokonaan. Niitä voi kuitenkin poistaa käytöstä, jos sovellus tukee tätä. Jos poistat esiasennetun sovelluksen käytöstä, voit ottaa sen takaisin käyttöön valitsemalla Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Sovelluksen tiedot .

1. Napauta pitkään sovellusta, jonka haluat poistaa käytöstä tai poistaa kokonaan.
    2. Jos haluat poistaa sovelluksen kokonaan, napauta Poista sovellus -kuvake > OK. Jos haluat poistaa sen käytöstä, napauta sen sijaan POISTA KÄYTÖSTÄ.

Jos et näe kuvaketta Poista sovellus -kuvake, napauta Sovellustietojen kuvake. Näin saat näkyviin lisää toimintoja.