‎Wi-Fi -yhteyteni katkeilee

• Käynnistä laite uudelleen, poista Wi-Fi käytöstä ja ota Wi-Fi sitten uudelleen käyttöön.

Wi-Fi-toiminnon käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
      2. Ota ‎Wi-Fi käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

‎Wi-Fi -yhteyden muodostamiseen saattaa mennä muutama sekunti.

• Irrota kaikki laitteen suojakotelot ja vastaavat ja tarkista, paraneeko Wi-Fi -signaalin voimakkuus.

• Tarkista, että Wi-Fi -virransäästökäytäntö on määritetty siten, että Wi-Fi on aina käytössä.

Wi-Fi-virransäästökäytännön lisääminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
      2. Napauta Wi-Fi-asetukset > Lisäasetukset > Pidä Wi-Fi käytössä lepotilassa .
      3. Valitse asetus.

• Käynnistä reititin uudelleen. Tarkista, että reititin on Wi-Fi -sertifioitu. Laitteesi on Wi-Fi -sertifioitu, joten jos reititin ei ole, laitteet eivät pysty muodostamaan yhteyttä.

Reitittimen Wi-Fi-sertifioinnin tarkistaminen

• Tarkista, onko tuotepakkauksessa tai tuotteen oppaissa Wi-Fi CERTIFIED™ -logo tai -lause. Voit myös tehdä hakuja Wi-Fi CERTIFIED™ -tuotteiden tietokannasta Wi-Fi Alliance®‎ -verkkosivuilta osoitteesta www.wi-fi.org .

• Varmista, että olet Wi-Fi -reitittimen kantama-alueella. Tarkista Wi-Fi -signaalin voimakkuus tilariviltä: . Jos signaali on heikko tai sitä ei ole lainkaan, siirry lähemmäs Wi-Fi -WLAN-aluetta eli laitetta, joka muodostaa Wi-Fi -verkon.

• Varmista, että sekä laitteen että reitittimen ohjelmistoversiot ovat uusimmat mahdolliset.
      • Laite: voit tarkistaa laitteen ohjelmistopäivitykset napsauttamalla tätä .

• Reititin: saat reititinohjelmiston päivitysohjeet reitittimen valmistajalta.

• Käytä kiinteää IP-osoitetta.

Voit pyytää lisätietoja IP-osoiteasetuksista Internet-palveluntarjoajalta.

IP-osoitteen määrittäminen manuaalisesti

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Wi-Fi .
      2. Napauta pitkään sen verkon nimeä, johon haluat muodostaa yhteyden.
      3. Napauta Muokkaa verkkoa .
      4. Siirry alaspäin ja napauta Lisäasetukset .
      5. Siirry alaspäin ja valitse IP-asetukset -kohdasta Staattinen .
      6. Vieritä alaspäin ja anna vaaditut asetukset.
      7. Napauta Tallenna .

• Vaihda reitittimen Wi-Fi -verkon suojaustapaa.

Saat verkon suojauksen muokkausohjeet reitittimen käyttöoppaasta tai ottamalla yhteyttä reitittimen valmistajaan.

• Varmista, että mahdollisesti häiritseviä laitteita ei aseteta Wi-Fi -reitittimen lähelle.

2,4 GHz:n ja 5 GHz:n kaistanleveydellä toimivat langattomat puhelimet, mikroaaltouunit, itkuhälyttimet, langattomat kaiuttimet, näytöt ja videolähettimet saattavat häiritä Wi-Fi -verkkoa. Jos ongelma ei häviä, yritä muokata reitittimeen käyttöön 5 GHz:n kanava tai 2,4 GHz:n kanava.

Saat kanavan vaihtamisohjeet reitittimen käyttöoppaasta tai ottamalla yhteyttä reitittimen valmistajaan.

• Palauta laite oletusasetuksiin. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Ota kuitenkin huomioon, että oletusasetusten palauttaminen poistaa laitteen sisäisestä muistista kaiken henkilökohtaisen sisältösi. Muista varmuuskopioida tiedot, jotka haluat säilyttää.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      2. Liitä laite tietokoneeseen USB Type-C™ -kaapelilla.
      3. Tietokone: Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
      4. Varmista, että Xperia™-laitteen USB-yhteystilana on Tiedostojen siirtäminen .
      5. Valitse Xperia™ Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi ja toimi saamiesi ohjeiden mukaisesti.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Tyhjennä .
      3. Napauta Tehdasasetuksien palauttaminen > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista asetus napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.