Oletko kokeillut tätä?

Jos sinulla on ongelmia laitteesi kanssa, voit kokeilla ensin muutamaa seikkaa:

Uudelleenkäynnistys

• Käynnistämällä laitteen uudelleen voit sammuttaa kaikki käynnissä olevat sovellukset ja vapauttaa muistia. Joskus tämä korjaa laitteessa esiintyviä ongelmia. Jos laite ei käynnisty uudelleen normaalisti, voit pakottaa sen käynnistymään uudelleen. Mitään asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta pakotetun uudelleenkäynnistyksen yhteydessä.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta pitkään.
      2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen . Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja virtapainiketta samanaikaisesti kuuden sekunnin ajan.
      2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
        • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta painikkeet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
        • Jos haluat pakottaa sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka painikkeiden painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Päivitys

Palauttaminen

• Palauta laite oletusasetuksiin. Tämä on joskus paras ratkaisu, jos laitteesi lakkaa toimimasta oikein. Varmista ennen palautusta, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan.

Oletusasetusten palauttaminen

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
      2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Tyhjennä .
      3. Napauta Tehdasasetuksien palauttaminen > Nollaa puhelimen asetukset .
      4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
      5. Vahvista asetus napauttamalla Poista kaikki .

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun palautat oletusasetukset.

• Jos et pääse laitteesi Asetukset-valikkoon, palauta laitteen oletusasetukset tietokoneen Xperia™ Companion -ohjelmistolla. Voit korjata ohjelmiston tietokoneella, vaikka laite ei reagoi mitenkään.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia™ Companionilla

Varmuuskopioi aina (jos se on mahdollista) kaikki omat tietosi ennen ohjelmiston korjaamista. Kaikki sisäisessä muistissa olevat tiedot poistetaan ohjelmistokorjauksen yhteydessä. Ulkoiselle SD-kortille tallennettuja tietoja ei poisteta.

1. Varmista, että muistat Google™-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.
      2. Varmista, että Xperia™ Companion on asennettu PC- tai Mac®-koneeseesi.
      3. Avaa Xperia™ Companion -ohjelmisto tietokoneella. Älä kuitenkaan yhdistä Xperia™-laitettasi, ennen kuin sinua pyydetään tekemään se Xperia™ Companion -ikkunan viisivaiheisissa ohjeissa.
      4. Valitse tietokoneella Ohjelmiston korjaaminen .
      5. Asenna ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus näytön ohjeiden mukaisesti.