Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen

Yleensä kuvia, videoita ja muuta henkilökohtaista sisältöä ei tulisi tallentaa ainoastaan laitteen sisäiseen muistiin. Jos laite vaurioituu, katoaa tai varastetaan, sen sisäiseen muistiin tallennettuja tietoja ei saada takaisin. Suosittelemme, että otat varmuuskopioita Xperia Companion -ohjelmistolla, joka tallentaa tietosi turvallisesti ulkoiseen laitteeseen. Tätä suositellaan erityisesti, kun päivität laitteesi ohjelmiston uuteen Android-versioon.

Xperia-laitteen varmuuskopiointi- ja palautussovellusta suositellaan tietojen varmuuskopiointiin ennen oletusasetusten palautusta. Tällä sovelluksella voit varmuuskopioida tietoja verkkotilille, SD-kortille tai ulkoiseen USB-tallennuslaitteeseen, jonka olet liittänyt laitteeseesi USB-isäntäsovittimella.

Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella voit varmuuskopioida tietoja Googlen palvelimeen.

Tietojen varmuuskopioiminen tietokoneelle

Xperia Companion -ohjelmistolla voit varmuuskopioida laitteen tiedot PC- tai Apple Mac® -tietokoneeseen. Tällä sovelluksella voi varmuuskopioida seuraavia tietoja:
    • puhelulokit
    • tekstiviestit
    • kalenteri
    • asetukset
    • mediatiedostot, kuten musiikki ja videot
    • valokuvat ja muut kuvat.

Tietojen varmuuskopiointi tietokoneella

1. Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    2. Tietokone: Avaa Xperia Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua.
    3. Napsauta Xperia Companionin päänäytössä Varmuuskopiointi .
    4. Varmuuskopioi laitteen tiedot näytön ohjeiden mukaisesti.

Tietojen palauttaminen tietokoneella

1. Avaa laitteen näyttö ja liitä laite tietokoneeseen USB Type-C -kaapelilla.
    2. Avaa tietokoneen Xperia Companion -ohjelmisto, jos se ei käynnisty automaattisesti. Tietokone tunnistaa laitteen hetken kuluttua. Muista valita laitteessa SALLI, jotta voit käyttää laitteessa olevia tietoja.
    3. Valitse Xperia Companionin päänäytössä Palauta .
    4. Valitse haluamasi varmuuskopiotiedosto, napauta Seuraava ja palauta tiedot laitteeseen näytön ohjeiden mukaisesti.

Jos Xperia Companionia ei ole asennettu, sinun täytyy asentaa se, kun yhdistät laitteesi tietokoneeseen.

Tietojen varmuuskopiointi Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella

Googlen varmuuskopiointi- ja palautussovelluksella voit varmuuskopioida tietoja Googlen palvelimeen Voit myös ottaa käyttöön automaattisen palautustoiminnon, joka palauttaa uudelleenasennettavan sovelluksen sovellustiedot ja asetukset.

Tällä sovelluksella voi varmuuskopioida seuraavia tietoja:

• sovellukset
    • kirjanmerkit
    • ‎Wi-Fi -verkot
    • muut asetukset.

Tietojen varmuuskopiointi Google-tilille

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopioi.
    2. Napauta Varmuuskopio Google Driveen -kohdassa Tili ja valitse sitten tili, mille tiedot varmuuskopioidaan.

Automaattisen palautuksen käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen sovelluksen uudelleenasennuksen yhteydessä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Varmuuskopioi.
    2. Ota automaattinen palautus käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla kohdan Varmuuskopio Google Driveen liukusäädintä.