Äänenvoimakkuus, värinä ja äänet

Voit muokata äänenvoimakkuutta ja värinää sekä käyttämällä äänenvoimakkuusnäppäimiä että muuttamalla asetusta. Ääniä ja merkkiääniä voi muokata vain asetuksista.

Huomautus

Sovellusasetukset kumoavat valitut äänenvoimakkuuden, värinän ja äänten asetukset.

Äänenvoimakkuus ja värinä

Voit muuttaa soittoäänen, median, hälytyksen ja puhelun äänenvoimakkuutta. Voit lisäksi asettaa laitteen värisemään (Värinäkuvake).

Soitto- ja ilmoitusäänen voimakkuus (Soittoäänen voimakkuuden kuvake) vaikuttaa ilmoituksiin, puhelun äänenvoimakkuus (Puhelun äänenvoimakkuuden kuvake) vaikuttaa puheluihin ja median äänenvoimakkuus (Median äänenvoimakkuuden kuvake) vaikuttaa musiikkiin, videoihin, peleihin ja muuhun mediaan. Jos esimerkiksi säädät äänenvoimakkuutta katsoessasi videota, median äänenvoimakkuus muuttuu. Hälytysten äänenvoimakkuutta ilmaisee (Hälytyksen ilmoituskuvake).

Äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas. Tämä muuttaa mediasisällön äänenvoimakkuutta.
    2. Jos haluat muuttaa soittoäänen, ilmoituksen tai hälytyksen äänenvoimakkuutta, napauta (Asetuskuvake). Säädä äänenvoimakkuutta käyttämällä liukusäätimiä.

Vihje

Jos haluat mykistää äänet tai poistaa mykistyksen nopeasti, napauta äänenvoimakkuuskuvaketta.

Värinätilan aktivoiminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas.
    2. Napauta liukusäätimen kuvaketta, kunnes (Värinäkuvake) tulee näkyviin.

Saapuvien puheluiden äänimerkin ja värinän käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni.
    2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Värinä myös puheluille-kytkintä.

Äänet ja merkkiäänet

Soittoäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Puhelimen soittoääni.
    2. Jos sinulla on kahden SIM-kortin laite, valitse SIM-kortti.
    3. Valitse asetus luettelosta tai napauta Lisää soittoääni ja valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Vihje

Jos haluat määrittää yhteystiedolle tietyn soittoäänen, katso Yhteystietojen lisääminen ja muokkaaminen. Kahden SIM-kortin laitteiden käyttäjät voivat määrittää eri soittoääniä kummallekin SIM-kortille.

Ilmoitusäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Ilmoitusääni.
    2. Valitse ääni luettelosta. Jos haluat poistaa kaikki ilmoitusäänet käytöstä ja määrittää ilmoituksille vain värinän, valitse Ei mitään.
    3. Valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto napauttamalla Lisää soittoääni.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Huomautus

Voit muokata sovellusasetuksia siten, että tietyn sovelluksen äänet sallitaan, vaikka ilmoitusäänten asetukseksi on määritetty Ei mitään. Katso Ilmoitukset.

Muiden äänten ja merkkiäänten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Lisäasetukset.
    2. Ota haluamasi äänet ja merkkiäänet käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla kytkimiä.

Dynaaminen värinä

Dynaaminen värinä täydentää mediasisällön käyttöä lisäämällä synkronoidut värinät, kun katsot videoita tai kuuntelet musiikkia laitteellasi. Saat lisätietoja tästä ominaisuudesta kohdasta Asetukset > Ääni > Dynaaminen värinä.

Dynaaminen värinä poistetaan käytöstä automaattisesti seuraavissa tilanteissa:

• Mediasisällön äänet mykistetään.
    • Taustavalo ei ole käytössä.
    • Laitetta ladataan langattomasti.
    • STAMINA-tila aktivoidaan.

Huomautus

Dynaaminen värinä ei toimi kaikkien mediasovellusten kanssa.

Ei käytössä

Ei värinää

Pieni

Vähemmän värinää

Normaali

Tasapainoinen värinä

Suuri

Enemmän värinää

Dynaamisen värinän asetusten säätäminen mediasovelluksessa

1. Avaa haluamasi mediasovellus, esimerkiksi YouTube- tai Albumi-sovellus.
    2. Aloita mediasisällön toistaminen.
    3. Avaa äänenvoimakkuuspaneeli painamalla äänenvoimakkuusnäppäintä.
    4. Vedä Dynaaminen värinä -liukusäädin tälle sovellukselle haluamallesi tasolle.
    5. Dynaaminen värinä -asetus tallennetaan sovelluksen seuraavaa käyttökertaa varten.

Vihje

Jos mykistät mediasisällön äänet, myös värinät poistetaan käytöstä.

Dynaamisen värinän ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

• Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Dynaaminen värinä.