Uudelleenkäynnistäminen, palauttaminen ja korjaaminen

Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen tai sammumaan, jos laite lakkaa reagoimasta komentoihin tai ei käynnisty uudelleen normaalisti. Asetuksia ja henkilökohtaisia tietoja ei poisteta.

Voit myös palauttaa laitteen alkuperäiset oletusasetukset. Tämä on joskus tarpeen, jos laite lakkaa toimimasta asianmukaisesti. Ota kuitenkin huomioon, että jos haluat säilyttää tärkeitä tietoja, sinun on ensin varmuuskopioitava tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Lisätietoja on kohdassa Sisällön varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Jos laite ei käynnisty tai haluat nollata laitteesi ohjelmiston, voit korjata laitteen Xperia Companionilla. Lisätietoja Xperia Companionin käytöstä on kohdassa Xperia Companion .

Vihje

Jos jaat laitteen usean käyttäjän kanssa, sinun on mahdollisesti kirjauduttava sisään omistajana eli ensisijaisena käyttäjänä, jotta voit palauttaa alkuperäiset tehdasasetukset.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Huomautus

Laitteen uudelleenkäynnistys ei ehkä onnistu, jos akun varaus on vähissä. Kytke laite laturiin ja yritä uudelleenkäynnistystä uudelleen.

1. Paina virtapainiketta pitkään.
    2. Napauta avautuvassa valikossa Käynnistä uudelleen. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.

Laitteen pakottaminen sammumaan tai käynnistymään uudelleen

1. Paina virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden lisäysnäppäintä samanaikaisesti 6 sekunnin ajan.
    2. Laite värisee kerran. Jatka alla olevien ohjeiden mukaisesti sen mukaan, haluatko pakottaa laitteen sammumaan vai käynnistymään uudelleen.
      • Jos haluat pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen, toimi seuraavasti: Vapauta näppäimet tässä vaiheessa. Laite käynnistyy uudelleen automaattisesti.
      • Jos haluat pakottaa laitteen sammumaan, toimi seuraavasti: Jatka näppäimien painamista. Muutaman sekunnin kuluttua laite värisee kolme kertaa ja sammuu.

Oletusasetusten palauttaminen

Huomautus

Kun laitteen asetuksia palautetaan, älä keskeytä prosessia, sillä tämä saattaa vahingoittaa laitetta pysyvästi.

1. Varmuuskopioi kaikki laitteen sisäiseen muistiin tallennetut tärkeät tiedot muistikortille tai muualle kuin sisäiseen muistiin. Jos olet tallentanut SD-kortille salattuja tiedostoja, poista niiden salaus, jotta voit käyttää niitä myös palautuksen jälkeen.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset > Palautusvalinnat.
    3. Napauta Poista kaikki tiedot (palauta tehdasasetukset) > Nollaa puhelimen asetukset.
    4. Piirrä tarvittaessa näyttölukituksen avauskuvio tai anna näytön lukituksen avaussalasana tai PIN-koodi, jotta voit jatkaa.
    5. Vahvista napauttamalla Poista kaikki.

Vihje

Laitettasi ei palauteta aiempaan Android-ohjelmistoversioon, kun oletusasetukset palautetaan.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen

Jos unohdat näytön lukituksen avaamisen salasanan, PIN-koodin tai kuvion, voit poistaa suojauksen käyttämällä Xperia Companion -sovelluksen laitteen korjaustoimintoa. Tämä edellyttää Google-tilisi kirjautumistietojen antamista. Kun suoritat korjaustoiminnon, asennat laitteen ohjelmiston uudelleen. Saatat menettää joitakin henkilötietoja tässä yhteydessä.

Jos laitteesi on jumittunut, käynnistyy uudelleen jatkuvasti tai ei käynnisty ollenkaan, kun olet päivittänyt Xperia-ohjelmiston, korjannut ohjelmiston tai palauttanut oletusasetukset, voit yrittää pakottaa laitteen sammutuksen ja käynnistää sen sitten uudelleen. Jos ongelma jatkuu, pakota laitteen sammutus ja suorita sitten ohjelmistokorjaus.

Voit tarkistaa lisätiedot tähän liittyen Googlen tukisivulta osoitteesta http://support.google.com.

Vihje

Kun saat uuden Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan, et ehkä voi käyttää niitä kirjautumiseen.

Laitteen ohjelmiston korjaaminen Xperia Companionilla

Huomautus

Varmista ennen ohjelmiston korjaamista, että muistat Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Sinun täytyy ehkä antaa ne, että voit käynnistää laitteen uudelleen ohjelmistokorjauksen jälkeen. Tämä kuitenkin riippuu suojausasetuksistasi.

1. Varmista, että Xperia Companion on asennettu PC- tai Mac-koneeseesi.
    2. Avaa Xperia Companion -ohjelmisto tietokoneella ja napsauta sen päänäytössä Ohjelmiston korjaaminen.
    3. Asenna laitteen ohjelmisto uudelleen ja suorita korjaus loppuun näytön ohjeiden mukaisesti.