Viestien lukeminen ja lähettäminen

Viestit-sovelluksessa viestit näkyvät keskusteluina: kaikki tietyltä henkilöltä saadut ja hänelle lähetetyt viestit ryhmitetään siis yhteen.

Huomautus

Se, miten monta merkkiä voit lähettää yhdessä viestissä, riippuu operaattorista ja käyttämästäsi kielestä. Multimediaviestin enimmäiskoko, johon sisältyy lisättyjen mediatiedostojen koko, riippuu myös operaattorista. Pyydä lisätietoja verkko-operaattoriltasi.

Viestitoimintojen yleiskuvaus

Image of reading and sending messages

1 Siirry keskusteluiden luetteloon
    2 Soita viestin lähettäjälle
    3 Näytä lisäasetukset
    4 Lähetetyt ja vastaanotetut viestit
    5 Lähetä valmis viesti
    6 Lisää liitteitä

Viestin luominen ja lähettäminen

1. Etsi ja napauta (Viestien kuvake).
    2. Napauta (Uuden viestin kuvake).
    3. Anna vastaanottajan nimi tai puhelinnumero ja valitse vastaanottaja sitten näkyviin tulevasta luettelosta. Jos vastaanottajaa ei näy luettelossa, anna vastaanottajan numero manuaalisesti.
    4. Jos haluat lähettää ryhmäviestin, voit lisätä vastaanottajia napauttamalla (Lisää vastaanottaja -kuvake).
    5. Kirjoita viestin teksti. Jos haluat lisätä liitteen, napauta (Lisäyskuvake) ja valitse sitten haluamasi liitevaihtoehto.
    6. Lähetä viesti napauttamalla (Lähetyskuvake).
    7. Jos laitteessa on kaksi SIM-korttia, napauta haluamasi SIM-kortin (Lähetyskuvake)-painiketta.

Vihje

Jos lopetat viestin luonnin ennen lähettämistä, viesti tallennetaan luonnokseksi. Keskusteluun lisätään tässä tapauksessa sana Luonnos.

Vastaanotetun viestin lukeminen

1. Etsi ja napauta (Viestien kuvake).
    2. Napauta haluamaasi keskustelua.
    3. Jos viestiä ei ole vielä ladattu, napauta sitä.

Vihje

Kaikki vastaanotetut viestit tallennetaan oletusarvoisesti laitteen muistiin.

Viestiin vastaaminen

1. Etsi ja napauta (Viestien kuvake).
    2. Napauta viestin sisältävää keskustelua.
    3. Kirjoita vastaus ja napauta (Lähetyskuvake).
    4. Jos laitteessa on kaksi SIM-korttia, napauta (Lähetyskuvake) -painiketta sen mukaan, kumpaa SIM-korttia haluat käyttää.

Viestin lähettäminen edelleen

1. Etsi ja napauta (Viestien kuvake).
    2. Napauta haluamasi viestin sisältävää keskustelua.
    3. Kosketa haluamaasi viestiä pitkään ja napauta sitten (Lähetä viesti edelleen -kuvake).
    4. Valitse äskettäin käytetty vastaanottaja luettelosta. Voit myös napauttaa Uusi viesti ja antaa vastaanottajan nimen tai puhelinnumeron ja valita sitten vastaanottajan esiin tulevista ehdotuksista. Jos vastaanottajaa ei näy luettelossa, anna vastaanottajan numero manuaalisesti.
    5. Muokkaa viestiä tarvittaessa ja napauta sitten (Lähetyskuvake).
    6. Jos laitteessa on kaksi SIM-korttia, napauta jompaakumpaa (Lähetyskuvake) -painiketta sen mukaan, kumpaa SIM-korttia haluat käyttää.

Vastaanotetussa viestissä olevan tiedoston tallentaminen

1. Etsi ja napauta (Viestien kuvake).
    2. Jos viestiä ei ole vielä ladattu, napauta sitä.
    3. Paina tallennettavaa tiedostoa pitkään ja valitse sitten haluamasi toiminto.