Siirtyminen sovelluksissa

Voit siirtyä sovelluksesta toiseen siirtymisnäppäimillä ja viimeaikaisten sovellusten ikkunassa. Näin voit helposti siirtyä kaikkien hiljattain käytettyjen sovellusten välillä. Siirtymispainikkeita ovat paluupainike, kotipainike ja viimeaikaisten sovellusten painike. Voit myös avata näytölle kaksi sovellusta samaan aikaan jaetun näytön tilaan, jos sovellukset tukevat moni-ikkunakäyttöä. Jotkut sovellukset suljetaan, kun poistut napauttamalla (Kotipainike), kun taas toiset sovellukset keskeytetään tai ne jatkavat toimintaansa taustalla. Jos sovellus keskeytetään tai toimii taustalla, voit jatkaa siitä, mihin jäit, kun seuraavan kerran avaat sovelluksen.

Yleiskatsaus sovelluksissa siirtymiseen

Recently used applications window and previews of recently used applications

1 Tyhjennä kaikki: sulje kaikki äskettäin käytetyt sovellukset
    2 Viimeksi käytettyjen sovellusten ikkuna: avaa jokin viimeksi käytetyistä sovelluksista
    3 Viimeksi käytettyjen sovellusten painike : avaa viimeksi käytettyjen sovellusten ikkuna
    4 Kotipainike: sulje sovellus ja palaa aloitusnäyttöön
    5 Paluupainike: siirry takaisin sovelluksen edelliseen ruutuun tai sulje sovellus

Viimeksi käytettyjen sovellusten ikkunan avaaminen

• Napauta (Viimeisimpien sovellusten kuvake).

Siirtyminen nopeasti johonkin viimeksi käytettyyn sovellukseen

• Napauta (Viimeisimpien sovellusten kuvake) nopeasti kaksi kertaa.

Kaikkien äskettäin käytettyjen sovellusten sulkeminen

• Napauta (Viimeisimpien sovellusten kuvake) ja napauta sitten Poista kaikki.

Valikon avaaminen sovelluksessa

• Napauta sovelluksessa (Valikkokuvake) tai (Valinnat-kuvake).

Huomautus

Kaikissa sovelluksissa ei ole valikkoa.

Jaetun näytön tila

Jaetun näytön tilassa voit näyttää kaksi sovellusta samanaikaisesti. Voit esimerkiksi pitää samaan aikaan auki sähköpostia ja selainta.

Jaetun näytön yleiskuvaus

Image of split screen

1 Sovellus 1
    2 Jaetun näytön erotin – voit muokata ikkunoiden kokoa vetämällä
    3 Sovellus 2
    4 Jaetun näytön painike – voit valita jonkin viimeksi käytetyistä sovelluksista
    5 Kotipainike – palaa aloitusnäyttöön
    6 Paluupainike – siirry takaisin sovelluksen edelliseen ruutuun tai sulje sovellus

Huomautus

Kaikki sovellukset eivät tue jaetun näytön tilaa.

Jaetun näytön tilan käyttäminen

1. Varmista, että kaksi sovellusta, joita haluat käyttää jaetun näytön tilassa, ovat auki ja käynnissä taustalla.
    2. Avaa sovellus, jota haluat käyttää jaetun näytön tilassa, ja kosketa sitten pitkään (Viimeisimpien sovellusten kuvake). Sovellus määritetään jaetun näytön ensimmäiseen osaan.
    3. Valitse toinen haluamasi sovellus pikkukuvaluettelosta.
    4. Jos haluat muokata jaetun näytön ikkunoiden kokoa, vedä näytön keskellä olevaa erotinta.
    5. Kun haluat poistua jaetun näytön tilasta, kosketa pitkään (Jaetun näytön painike), kun jaetun näytön ikkunat ovat näkyvissä.

Yhden käden tila

Jos haluat pienentää näytön kokoa, jotta voit kirjoittaa helpommin yhdellä kädellä, ota Yhden käden tila käyttöön. Voit säätää näytön kokoa tarpeen mukaan.

Yhden käden tila-toiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Näyttö > Lisäasetukset > Yhden käden tila.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Yhden käden tila-kytkintä.
    3. Jos haluat pienentää näyttöä, sipaise siirtymispalkissa.
    4. Kun haluat poistua Yhden käden tila-tilasta, sipaise näytössä tai napauta näytön tyhjää kohtaa.

Näytön sijainnin säätäminen

1. Voit siirtää näytön vasempaan tai oikeaan reunaan napauttamalla (Vasen nuoli -kuvake) tai (Oikea nuoli -kuvake).
    2. Jos haluat siirtää näyttöä ylös- tai alaspäin, vedä vaakamuokkauskohtia näytön reunassa.
    3. Jos haluat muuttaa näytön kokoa, vedä Resize screen icon (Muokkaa näytön kokoa -kuvake) -kohtaa näytön reunassa.

Vihje

Jos haluat palata koko näytön tilaan, napauta näytön tyhjää aluetta.