Liikkuvat kohteet

Ajoitus on erittäin tärkeää liikkuvia kohteita kuvattaessa ja videoitaessa.

Ennakoiva kuvaus ottaa kuvan automaattisesti, kun kohde siirtyy kameran kohdistimeen, ennen kuin painat mitään painiketta. Objektin seuranta voi seurata liikkuvaa kohdetta automaattisesti.

Sarja kamerapainikkeella -toiminnolla voit etsiä parhaan kuvan kuvasarjasta.

Kun kuvaat videoita, SteadyShot™ korjaa kameran liikkeitä ja pitää kuvan vakaana.

Liikkuvien kohteiden kuvaaminen

• Yritä olla seuraamatta kohdetta. Etsi sen sijaan kohta, josta kohde kulkee edestäsi.
  • Liikkeen voi yrittää ”pysäyttää” vaihtamalla valotuksen. Se tehdään käyttämällä nopeampaa suljinnopeutta tai suurempaa ISO-arvoa.

Kuvan ennakointi

1. Kun käytät pääkameraa, napauta Settings icon.
  2. Napauta Ennakoiva kuvaus > Auto.
  3. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
  4. Ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
  5. Voit tarkistaa tuloksen napauttamalla pikkukuvaa. Kahdesta neljään kuvaa tallennetaan kohteen liikkeiden mukaan. Ennakoiva kuvaus tunnistaa myös yllättävät hymyt.
  6. Tallenna vähintään yksi kuva napauttamalla VALITSE PARAS.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, kun otetaan kuvia pääkameralla.

Predictive capture

Kohteen seuraaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Settings icon.
  2. Ota käyttöön napauttamalla liukusäädintä Objektin seuranta.
  3. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
  4. Valitse seurattava kohde koskettamalla sitä etsimessä.
  5. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Kuvasarjan kuvaaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Settings icon.
  2. Näet lisää asetuksia vetämällä luetteloa.
  3. Ota Sarja kamerapainikkeella käyttöön napauttamalla sen liukusäädintä.
  4. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
  5. Voit kuvata kuvasarjan painamalla kamerapainiketta tai suljinpainiketta pitkään. Näet otettujen kuvien määrän etsimen keskellä.
  6. Voit lopettaa kuvasarjan kuvaaminen vapauttamalla kamerapainikkeen tai suljinpainikkeen. Kaikki kuvat tallennetaan.
  7. Voit tarkistaa tuloksen napauttamalla pikkukuvaa ja napauttamalla sitten Burst shot icon.
  8. Selaa otettuja kuvia, valitse niistä tallennettavat kuvat ja napauta sitten Tallenna.

Tämä asetus on oletusarvoisesti käytössä suljinpainikkeelle. Voit kuvata kuvasarjan painamalla suljinpainiketta pitkään.

Vakaan videon kuvaaminen

1. Valitse Record video icon sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
  2. Napauta Settings icon.
  3. Näet lisää asetuksia vetämällä luetteloa.
  4. Napauta SteadyShot™.
  5. Valitse Älykäs aktiivinen, joka kompensoi kaikki kameran liikkeet, tai Normaali, joka kompensoi vain tiheästi toistuvat kameran liikkeet.
  6. Sulje asetusvalikko. Asetus tallennetaan.
  7. Tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.