Ikuista elämän kauneimmat hetket

Xperia™-laitteessasi on uusi Motion Eye™ -kamera. Sillä voit ikuistaa oman elämäsi tähtihetket paremmin kuin millään muulla älypuhelimella. Se perustuu Sonyn täysikokoisten α™-kameroiden ja pienikokoisten Cyber-shot™-kameroiden tekniikkaan ja tietotaitoon. Tämän ansiosta voit ottaa kuvia ja kuvata videoita tarkasti ja runsain yksityiskohdin myös huonossa valossa tai taustavaloa vasten.

Ikuista elämän kauneimmat hetket

Uusi Motion Eye™ kamera

Motion Eye™ -kamera on teknisesti todella hämmästyttävä. Siinä on esimerkiksi uusi paljon muistia tarjoava Exmor RS™ -mobiilikuvatunnistin, palkittu Sony G -objektiivi ja uusi BIONZ™-mobiilikuvasuoritin. Kun tämä kaikki yhdistetään uuteen uskomattoman nopeaan ennakoivaan yhdistelmäkohdennukseen ja uusiin suurempiin pikseleihin, jotka tallentavat enemmän yksityiskohtia ja valoa, saat kameran, joka ennakoi kaikki liikkeet ja auttaa sinua tallentamaan ikimuistoiset hetket paremmin ja nopeammin kuin koskaan aiemmin.

Uusi Motion Eye™ kamera

Niin todellista kuin mahdollista

4K HDR tekee videoistasi ennennäkemättömän todentuntuisia! Kuvaatpa sitten taivasta iltahämärässä tai upeita vuoristomaisemia, 4K HDR ikuistaa videoidesi kontrastin, yksityiskohdat ja värit paremmin kuin koskaan aiemmin. Voit aloittaa helposti napauttamalla näytön HDR-kohtaa. 4K HDR -yhteensopivan näytön avulla voit jakaa taianomaisia hetkiä myös läheistesi kanssa.

Hyödynnä luovuuttasi

Manuaalinen tila soveltuu parhaiten tilanteisiin, joissa haluat hyödyntää luovuuttasi ja säätää asetukset itse juuri haluamiksesi. Tästä syystä suosittelemme manuaalista tilaa heikossa valaistuksessa ja taustavaloa vasten kuvattaessa.

Hyödynnä luovuuttasi

Älä heitä yhtään hetkeä hukkaan

Joskus asiat tapahtuvat niin nopeasti, että et ehdi reagoida. Et vaikka kamera olisi jo kädessäsi. Älä kuitenkaan huoli! Ennakoiva kuvaus tunnistaa liikkuvat kohteet ja aloittaa kuvien puskuroinnin automaattisesti ennen suljinpainikkeen painamista. Tämän ansiosta kamera ottaa jopa neljä kuvaa jo ennen varsinaisen kuvan ottamista.

Älä heitä yhtään hetkeä hukkaan

Jos haluat lisätietoja hidastusvideoiden kuvaamisesta, tutustu käyttöoppaaseen.

Hidastusvideot ovat hienoja

Motion Eye™ -kameralla voit kuvata hidastusvideoita hämmästyttävällä 960 fps:n kuvanopeudella ja teräväpiirtotarkkuudella. Voit kuvata joko yhden otoksen hidastusvideon tai tietyn hetken hidastettuna, kun kuvaat videota normaalinopeudella. Voit myös kuvata videon normaalinopeudella ja muokata jälkikäteen sen osia hidastustehosteilla. Saat parhaita hidastusvideoita, kun kuvaat videoita hyvässä valaistuksessa.

Superhidastettujen videoiden kuvaaminen

Vinkkejä

Alla on annettu joitain vihjeitä, joiden avulla voit käyttää Xperia™-kameraasi tehokkaammin ja parantaa kuvaustaitojasi.

Parempi kohdistus ja tarkemmat kuvat

Parempi kohdistus ja tarkemmat kuvat

• Kun otat lähikuvia tai maisemakuvia, voit määrittää kohdistuksen tiettyyn kohtaan tai tietyn kohdistusetäisyyden napauttamalla näyttöä.
    • Varmista, että linssi on puhdas. Pienimmätkin sormenjäljet ja pienikin lika voi heikentää valokuvien laatua valtavasti.
    • Jos kuvista tulee sumuisia, tarkista, onko älypuhelimen suojakuori salamavalon tai linssin tiellä.
    • Käytä erillistä kamerapainiketta sen sijaan, että napautat suljinpainiketta näytössä. Tämä auttaa pitämään laitteen vakaana ottaessasi kuvaa.
    • Myös vitkalaukaisimen avulla voit välttää kameran tärinät kuvia otettaessa.
    • Voit parantaa kuvien ja videoiden vakautta myös kolmijalan avulla.
    • Liikuta älypuhelinta ympäriinsä, kun painat kameranäppäimen puoliksi alas, ja etsi kohta, missä kuva tarkentuu. Kun kuva on tarkentunut, pyöreä kehys muuttuu siniseksi.
    Laadukkaita kuvia heikossa valossa

Laadukkaita kuvia heikossa valossa

• Pidä kamera vakaana. Aseta älypuhelin kovalle pinnalle – tai käytä kolmijalkaa ja vitkalaukaisinta, jos tämä on mahdollista.
    • Kuva manuaalitilassa ja määritä ISO-asetus tai valoherkkyystaso (50–3 200).
    • Kuvaa manuaalisessa tilassa ja säädä suljinnopeus (SS), valotusarvo (AV) sekä valkotasapaino (WB) haluamaksesi.
    • Käytä kolmen kuvaustilan erilaisia salama-asetuksia. Niistä on apua, kun valaistus on heikko tai kun kuvassa taustavaloa.
    • Lisää vihjeitä parempien kuvien ottamisesta heikossa valossa saat napsauttamalla tätä.
    Laadukkaita kuvia heikossa valossa

Kameraan tutustuminen

• Tutustu tärkeimpiin asetuksiin ja kuvaustiloihin ennen kameran käyttöä. Muista lukea käyttöohjeet. Harjoitus tekee mestarin!
    • Voit avata kameran nopeasti, vaikka laitteen näyttö on lukittuna. Paina vain kameranäppäintä pitkään: voit aloittaa kuvien ottamisen heti tämän jälkeen.
    • Valitse pikakäynnistysasetus, jolloin kamera ottaa kuvan tai kuvaa videon heti, kun käynnistät kameran – esimerkiksi painamalla pitkään kameranäppäintä.
    • Jotta kamera tärisisi vähemmän kuvatessasi videoita, varmista että SteadyShot™ on käytössä ja Intelligent Active -tilassa.
    • Ota kameran asetuksista käyttöön ristikkolinjat, joiden avulla voit hyödyntää kolmannesten sääntöä. Kun kohde ei ole aina keskellä kehystä, kuvista tulee kiinnostavampia.
    • Päivitä älypuhelimen ohjelmisto säännöllisesti saadaksesi kameraasi uusimmat toiminnot ja parannukset.
    • Ota Kohteiden seuranta -toiminto käyttöön. Kun valitset kohteen koskettamalla sitä näytössä, kamera seuraa sitä puolestasi.
    Laadukkaita kuvia heikossa valossa

Lisätiedot

• Opi valitsemaan oikeasta suunnasta tuleva ja oikean värinen valo, jotta saat onnistuneita kuvia. Tällainen valaistus on luonnossa juuri ennen auringonnousua ja auringon laskiessa. Myös ikkunasta tuleva valo voi olla hyvä.
    • Ole luova ja kokeile eri kuvakulmia. Yllätyt nähdessäsi, miten kuva voi muuttua, jos asetut polvillesi tai vatsallesi. Mutta ole aina silti varovainen!
    • Kun kuvaat liikkuvia kohteita, yritä olla seuraamatta kohdetta. Etsi sen sijaan kohta, josta kohde kulkee edestäsi.
    • Jos koko kohde ei mahdu kuvaan kerralla, kokeile laajempaa kuvakulmaa Panoraama-kamerasovelluksella.
    • Kameran Luovat tehosteet -sovelluksella voit parantaa kuvia ennen niiden ottamista. Voit esimerkiksi lisätä suodattimia, pikselöidä kuvat tai luoda peilikuvatehosteita.
    • Ota kuva samalla, kun kuvaat videota. Voit ottaa kuvan videon kuvaamisen yhteydessä napauttamalla näytön suljinpainiketta.
    Hyvä tietää

Hyvä tietää

• Se, kuinka paljon kuvia ja videoita voit tallentaa, riippuu käyttämästäsi tarkkuudesta (megapikseleistä) ja videoidesi pituudesta.
    • Parhaalla tarkkuudella kuvatut kuvat ja videot vievät paljon enemmän tilaa sisäisestä muistista tai muistikortilta. Pienempi tarkkuus riittää yleensä hyvin päivittäiseen käyttöön.
    • Ota huomioon, että älypuhelin saattaa joskus kuumeta, kun kameraa käytetään pitkään. Joissain tapauksissa kamerasovellus saattaa sulkeutua tilapäisesti. Anna tässä tapauksessa laitteen jäähtyä ennen sovelluksen käynnistämistä uudelleen.
    Lue lisää vinkkejä ja tutustu esimerkkeihin hyvistä kuvista

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.