Suoraan uunista!

Esittelyssä Android™ 9 Pie

Android 9 Piessa kaiken keskiössä olet sinä itse. Haluat varmasti älypuhelimen, joka on räätälöity tarpeisiisi, joka helpottaa arkeasi ja jolla voit keskittyä itsellesi tärkeisiin asioihin. Uusi Android-ohjelmisto hyödyntää koneoppimista ja tekoälytekniikkaa, joiden ansiosta juuri tämä on mahdollista. Se ymmärtää tapasi ja muokkaa älypuhelimesi asetuksia niiden perusteella. Tämän ansiosta puhelin voi hoitaa monia pikkuasioita puolestasi. Android 9 Pie on pullollaan parannuksia, jotka tekevät laitteestasi entistä helppokäyttöisemmän.

Lue lisätietoja uudesta erinomaisesta Pie-käyttöjärjestelmästä!

Sopeutuu tarpeisiisi
    Sopeutuu tarpeisiisi

Sopeutuu tarpeisiisi

Koneoppiminen on olennainen osa uutta Android 9 Pie -käyttöjärjestelmää. Sitä hyödyntää esimerkiksi mukautuva akkutoiminto. Se tunnistaa koneoppimisen avulla sovellukset, joita et käytä usein, ja varmistaa, että ne eivät käytä akkuasi taustalla. Yhdessä Xperia™-puhelimesi STAMINA-tilan kanssa tämä varmistaa, että akkusi kestää pidempään kuin ennen!

Toinen koneoppimista hyödyntävä uusi älykäs toiminto on kirkkauden säätötoiminto. Se tunnistaa näytön kirkkaustason manuaaliset säätösi eri valaistusoloissa ja säätää näytön kirkkautta niiden perusteella automaattisesti puolestasi. Tärkeitä toimintoja tarpeisiisi mukautettuna!

Kirsikka kakun päällä

Lisäksi se sisältää paljon makeita pikkuparannuksia eniten käyttämiisi toimintoihin ja asetuksiin. Kun painat äänenvoimakkuusnäppäintä, näyttöön avautuu mediasisällön äänenvoimakkuuden säätämisen liukusäädin ja soittoäänen painike. Tämän ansiosta voit säätää äänenvoimakkuutta helposti, kun kuuntelet musiikkia tai katsot videota.

Kun otat näyttökuvan, voit korostaa sen kohtia heti näyttöön avautuvalla Muokkaa-valikolla. Tämän jälkeen voit jakaa kuvan kavereillesi.

Hyödyllinen uudistus on myös näytön kääntämistoiminto. Jos et jaksa vaihtaa näytön suuntaa asetuksista, voit vain kääntää laitetta. Näyttöön avautuu tällöin painike, jolla voit nopeasti vaihtaa näytön suunnan. Tällaisilla uudistuksilla ja monilla muilla pikku parannuksilla on suuri merkitys!

Kirsikka kakun päällä
    Kirsikka kakun päällä

Kirsikka kakun päällä

Lisäksi se sisältää paljon makeita pikkuparannuksia eniten käyttämiisi toimintoihin ja asetuksiin. Kun painat äänenvoimakkuusnäppäintä, näyttöön avautuu mediasisällön äänenvoimakkuuden säätämisen liukusäädin ja soittoäänen painike. Tämän ansiosta voit säätää äänenvoimakkuutta helposti, kun kuuntelet musiikkia tai katsot videota.

Kun otat näyttökuvan, voit korostaa sen kohtia heti näyttöön avautuvalla Muokkaa-valikolla. Tämän jälkeen voit jakaa kuvan kavereillesi.

Hyödyllinen uudistus on myös näytön kääntämistoiminto. Jos et jaksa vaihtaa näytön suuntaa asetuksista, voit vain kääntää laitetta. Näyttöön avautuu tällöin painike, jolla voit nopeasti vaihtaa näytön suunnan. Tällaisilla uudistuksilla ja monilla muilla pikku parannuksilla on suuri merkitys!

Suosikkikamerasi on entistä parempi!
    Suosikkikamerasi on entistä parempi!

Suosikkikamerasi on entistä parempi!

Kameran uusi entistä selkeämpi ulkoasu ja käyttöliittymä on varmasti mieleesi! Se on uudistettu harkiten siten, että kaikki tärkeät toiminnot ikimuistoisten hetkien ikuistamiseen ovat helposti käytettävissä. Avaa Kamera-sovellus, valitse kuva- tai videotila sipaisemalla vasemmalla tai oikealle ja kuvaa. Siinä kaikki!

Jos haluat käyttää superhidastustilan, pehmennyksen tai manuaalitilan kaltaisia Xperia-toimintoja, napauta TILA-painiketta. Kamera muistaa viimeksi käyttämäsi toiminnon ja näyttää näytöllä kuvakkeen, jolla voit käyttää sitä nopeasti ja helposti. Lisäksi kirkkauden, tarkkuuden ja kameran asetusten kaltaiset usein käytetyt toiminnot ovat nyt helposti käytettävissä näytöllä. Tämä uusi helppokäyttöinen käyttöliittymä on käytettävissä kaikissa Xperia-laitteissa, joiden käyttöjärjestelmä on Android 9 Pie.

Mielenrauhaa räätälöinnillä

Mielenrauhaa räätälöinnillä

Liian monet ilmoitukset saattavat olla häiritseviä. Android 9 Piessa ilmoitusten hallinta on helpompaa kuin koskaan aiemmin. Jos saat ilmoituksen, jota et oikeastaan tarvitse, paina sitä pitkään. Näin pääset kyseisen sovelluksen ilmoitusasetuksiin, jossa voit poistaa ilmoitukset käytöstä. Asetukset-valikossa voit myös valita, mitkä ilmoitukset haluat säilyttää. Lisäksi laitteesi valitsee koneoppimisen avulla ilmoituksia, joita saat. Jos hylkäät sipaisemalla jatkuvasti jonkin tietyn sovelluksen ilmoituksia, laite ehdottaa kyseisen sovelluksen ilmoitusten poistamista käytöstä kokonaan.

Toinen kätevä lisä on päivitetty Ei saa häiritä -toiminto. Se on nykyään paljon yksinkertaisempi, sillä käytännössä vain otat sen käyttöön tai poistat sen käytöstä. Kun painat Ei saa häiritä -kuvaketta pitkään pika-asetuksissa, pääset Asetukset-valikkoon, jossa voit valita, mitä estetään ja mitä ei.

Haluatko jatkaa asetusten määrittämistä? Se ei ole mikään ongelma!

Haluatko jatkaa asetusten määrittämistä? Se ei ole mikään ongelma!

Kun aloitat uuden Xperia-laitteesi käyttöönoton, saatat törmätä asioihin, jotka eivät ole sinulle tuttuja, tai sinua saatetaan pyytää muokkaamaan jotain asetusta, mutta et ole varma asiasta. Jos haluat nopeuttaa käyttöönottoa, voit ohittaa kyseisen vaiheen ja jättää sen myöhemmäksi. Kuulostaako tämä tutulta? Uudella ohjatulla asetusten määritystoiminnolla voit nyt palata helposti jatkamaan asetusten määrittämistä. Kun sinulle sopii, siirry asetuksiin tai sipaise alaspäin ja napauta ilmoitusta: näin voit jatkaa asetusten määrittämistä. Helppo käyttää missä tahansa!

Haluatko jatkaa asetusten määrittämistä? Se ei ole mikään ongelma!
    Mitä voit tehdä tällä puhelimella?

Mitä voit tehdä tällä puhelimella?

Olet varmaankin kokeillut Google Assistantin äänikomentoja, joilla voit kuunnella suosikkimusiikkiasi, hakea paikkaa verkosta tai tilata illallista kotiisi. Nyt Google Assistant tuntee läpikotaisin myös Xperiasi! Kun sanot ”OK Google” ja kysyt ”What can this phone do?”, saat luettelon kätevistä vain Xperiassa käytettävissä olevista toiminnoista. Jos haluat kuvata upeita 4K HDR -videoita, sano ”Record 4K HDR movie”. Näyttöön avautuu kamerasovellus, jossa 4K HDR -videoasetukset ovat valmiina.

Toiminto on käytettävissä englanniksi, ranskaksi, saksaksi, japaniksi ja espanjaksi syyskuussa 2018.

Mitä voit tehdä tällä puhelimella?

Olet varmaankin kokeillut Google Assistantin äänikomentoja, joilla voit kuunnella suosikkimusiikkiasi, hakea paikkaa verkosta tai tilata illallista kotiisi. Nyt Google Assistant tuntee läpikotaisin myös Xperiasi! Kun sanot ”OK Google” ja kysyt ”What can this phone do?”, saat luettelon kätevistä vain Xperiassa käytettävissä olevista toiminnoista. Jos haluat kuvata upeita 4K HDR -videoita, sano ”Record 4K HDR movie”. Näyttöön avautuu kamerasovellus, jossa 4K HDR -videoasetukset ovat valmiina.

Toiminto on käytettävissä englanniksi, ranskaksi, saksaksi, japaniksi ja espanjaksi syyskuussa 2018.

Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteesta, maasta ja/tai operaattorista. Ota huomioon, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet saattavat vaihdella laitteesta johtuen Android-versiosta riippumatta.

Jos haluat tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion, päivitykset ja tulevat ohjelmistojulkaisut, käy Sony Mobilen tukisivuston ohjelmistosivulla.

Google ja Android ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.