Esittelyssä Android

Tutustu Xperia-älypuhelimesi tai -tablet-laitteesi Android-käyttöjärjestelmään ja sen toimintoihin. Aloita määrittämällä Google-tili ja tutustumalla Google Play -sovelluskauppaan, josta voit ladata haluamiasi sovelluksia ja pelejä. Ja mikä parasta, voit räätälöidä Android-laitettasi omien tarpeidesi mukaisesti.

Esittelyssä Android

Mikä Android on?

Android on Googlen kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä älypuhelimille ja tablet-laitteille. Kaikkien Xperia-laitteiden Android-käyttöjärjestelmä sisältää useita valmiiksi asennettuja Google-sovelluksia.

Google, Google Maps, Gmail ja YouTube ja monet muut sovellukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden hakea tietoja Internetistä, etsiä reittiohjeita, käyttää sähköpostia, katsoa videoita ja tehdä paljon muutakin älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi aivan samalla tavoin kuin tietokoneella.

Mikä Android on?

Android-laitteen mukauttaminen

Voit mukauttaa Android-laitetta monin tavoin tarpeidesi mukaisesti. Voit muokata esimerkiksi kuvakkeiden ja näppäimistön kokoa, ilmoitus- ja soittoääniä sekä aloitusnäytössä näytettäviä sovelluksia. Voit tietysti myös vaihtaa taustakuvaa, jotta laitteesi näyttää aivan erilaiselta ja juuri omanlaiseltasi.

Voit myös ladata ja asentaa lisäohjelmia, joilla voit hyödyntää tiettyjä sovelluksia, toimintoja tai asetuksia. Näin voit luoda omia pikakomentoja eniten käyttämiisi toimintoihin.

Ja se on todella helppoa! Voit lisätä ja vaihtaa lisäohjelmia, taustakuvia ja aloitusnäytön asetuksia napauttamalla mitä tahansa aloitusnäytön kohtaa pitkään.

Android-laitteen mukauttaminen

Google Play

Google Play on verkkokauppa, josta voit hankkia Android-laitteeseesi sovelluksia, pelejä, musiikkia, elokuvia ja kirjoja. Joidenkin sovellusten lataaminen ja asennus on maksutonta, kun taas toiset ovat maksullisia. Jotkin maksutta asennettavat sovellukset tarjoavat myös mahdollisuuksia ostaa lisäsisältöä sovelluksissa. Jos haluat ostaa maksullisen sovelluksen, sinun täytyy määrittää Google-tiliisi maksu- tai luottokortti. Voit tehdä tämän joko Google-tilin määrityksen yhteydessä tai vasta sitten, kun lataat ja asennat ensimmäisen maksullisen sovelluksesi Google Playsta.

Google Play

Sovellusten asentaminen ja poistaminen

Jos haluat asentaa sovelluksen, napauta Play Store -sovellusta ja hae siellä haluamaasi sovellusta. Kun löydät sen, aloita asennus napauttamalla kyseistä sovellusta. Jos et enää halua pitää jotain asentamaasi sovellusta tai peliä, voit poistaa sen helposti. Jos muutat mieltäsi myöhemmin, myös uudelleenasennus on vaivatonta.

Ota huomioon, että puhelimeesi valmiiksi asennettuja sovelluksia ei yleensä voi poistaa. Voit kuitenkin poistaa käytöstä suurimman osan Sonyn ja Google esiasennetuista sovelluksista. Tämä poistaa ne automaattisesti sovellusnäytöstä.

Sovellusten asentaminen ja poistaminen

Android-päivitykset

Android-ohjelmistoa kehitetään jatkuvasti. Kun uusi ohjelmistoversio on saatavilla, voit ladata ja asentaa sen. Näin saat Xperia-laitteeseesi kaikki uusimmat toiminnot ja parannukset. Uudet versiot ovat maksuttomia. Koska ne sisältävät suorituskyvyn ja suojauksen parannuksia, suosittelemme, että pidät laitteesi aina ajan tasalla asentamalla uusimmat ohjelmistoversiot. Voit tarkistaa nykyisen Android-versiosi laitteen Asetukset-valikosta. Muista, että et voi palata vanhempaan ohjelmistoversioon, joten muista varmuuskopioida kaikki sisältösi aina ennen päivitystä.

Herkullisen hyvää! Olet saattanut kuulla, että Android-ohjelmistoversiot on nimetty englanninkielisten jälkiruokien tai makeisten mukaan (esimerkiksi Marshmallow, Nougat ja Oreo). Uusin Android-versio on nimeltään Android 9 Pie.

Ohjelmistopäivitysten saatavuus riippuu laitteesta, maasta ja/tai operaattorista. Ota huomioon, että jotkin toiminnot ja ominaisuudet saattavat vaihdella laitteesta johtuen Android-versiosta riippumatta.

Jos haluat tarkistaa nykyisen ohjelmistoversion, päivitykset ja tulevat ohjelmistojulkaisut, käy Sony Mobilen tukisivuston ohjelmistosivulla.

Android-päivitykset

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja Xperia-laitteestasi ja sen käyttöjärjestelmästä, tutustu laitteesi tietoihin Sony Mobilen tukisivustossa. Verkon käyttöoppaasta saat käytännölliset ohjeet Xperia-laitteen käyttöönottoon ja käyttöön.

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.