Akun keston pidentäminen

Useimmat meistä kanniskelevat älypuhelinta mukanaan aina, ja käytämme niitä mitä erilaisimpiin asioihin. Siksi haluammekin tietysti, että laitteidemme akut kestävät mahdollisimman pitkään! Onneksi voit pidentää akkusi kestoa muutamien helppojen keinojen avulla.

Akun keston pidentäminen

Voit aina tehdä jotain

Voit esimerkiksi poistaa käytöstä paljon virtaa kuluttavat sijainnin jakopalvelut, pienentää näytön kirkkautta tai rajoittaa laitteen yhteyksiä ottamalla käyttöön lentokonetilan tai poistamalla Bluetoothin käytöstä. Tällä tavoin akkusi kestää hieman pidempään. Entä jos elämäntapasi, rutiinisi tai harrastuksesi rajoittavat akun lataamista?

Älä huoli! Xperia™-laitteesi sisältää useita käteviä virransäästötoimintoja ja -ominaisuuksia. Ne riippuvat laitteestasi ja Android™-versiostasi, mutta niiden avulla voit joka tapauksessa pidentää akkusi kestoa: sinun täytyy vain valita tarpeisiisi parhaiten sopiva toiminto ja ottaa se käyttöön. Jotkin toiminnot eivät edellytä edes tätä, vaan ne toimivat taustalla automaattisesti tarvittaessa.

Nyrkkisääntönä kannattaa muistaa se, että virransäästötilat yleensä rajoittavat taustatoimintoja, kuten sähköpostin synkronointia, ilmoituksia ja sijainnin jakopalveluita. Puheluihin ja viesteihin ne eivät yleensä kuitenkaan vaikuta ollenkaan.

Milloin siis tarvitset lisää virtaa?

Parempi kohdistus ja tarkemmat kuvat

Työtä vai huvia?

Kun haluat käyttää laitettasi tuntikausia joko töissä tai omissa puuhissasi, esimerkiksi uutisten lukemiseen, kuvien ottamiseen tai videoiden kuvaamiseen, ja tiedät, että et pääse lataamaan laitettasi normaalisti, sinun kannattaa ottaa käyttöön STAMINA-tila. STAMINA-tila pienentää virrankulutusta ja pidentää valmiusaikaa huomattavasti. Voit ottaa STAMINA-tilan käyttöön manuaalisesti milloin tahansa, kun haluat säästää virtaa, tai voit määrittää sen otettavaksi käyttöön automaattisesti, kun akkua on jäljellä tietty määrä.

Laite- ja Android™-versiostasi riippuen käytettävissäsi on joko STAMINA-tila tai samankaltainen toiminto, jonka nimi on Akunsäästö.

Muistin hallinta

Ulkoilusta nauttiminen

Ultra STAMINA -tila soveltuu täydellisesti tilanteisiin, joissa haluat käyttää laitettasi mahdollisimman pitkään ilman latausta. Se sopii hyvin esimerkiksi patikointi- ja telttailuretkille tai rannalla makoiluun. Voit myös ottaa Ultra STAMINA -tilan käyttöön viimeisenä keinona, kun akku on todella vähissä etkä voi ladata puhelintasi. Ultra STAMINA -tila poistaa käytöstä useimmat taustatoiminnot, kuten synkronoinnin ja sijainnin jakamisen, ja lisäksi se vaihtaa aloitusnäyttösi Ultra STAMINA -tilan omaksi aloitusnäytöksi, joka sisältää vain tärkeimmät perussovellukset. Tarkoituksena on säästää mahdollisimman paljon virtaa.

Hyödynnä luovuuttasi

Miksi vaivautua?

Sinun ei tarvitsekaan! Doze-tila ja App Standby ovat laitteesi sisäisiä toimintoja, jotka säästävät akkuvirtaa, kun et käytä laitettasi tai tiettyjä sovelluksia aktiivisesti. Doze otetaan käyttöön automaattisesti, kun laitettasi ei ole käytetty hetkeen ja sitä ei ole yhdistetty laturiin. App Standby taas tunnistaa sovellukset, joita ei ole käytetty hetkeen, ja asettaa ne lepotilaan. Sinun ei tarvitse ottaa Doze-tilaa tai App Standbyta erikseen käyttöön, vaan ne toimivat aina automaattisesti.

Hanki uusin virallinen ohjelmisto

Aina käytettävissä

Akun optimointi on ensisijainen STAMINA-tilan, virransäästön Doze-tilan ja App Standbyn hallintatoimintosi. Sen avulla voit estää sovelluksia siirtymästä lepotilaan virran säästämiseksi lisäämällä ne akun optimoinnin sallittujen luetteloon. Valitse vain haluamasi sovelluksen valintaruutu akun optimoinnin valikossa, niin sovellus saa aina viestit ja voi aina käyttää verkkoa.

Hanki uusin virallinen ohjelmisto

Lataaminen ei ole ongelma.

Muista, että akkusi voi vaurioitua, jos jätät sen latautumaan pitkäksi ajaksi, vaikka akku on täynnä. Voit välttää tämän ja pidentää akkusi kestoa ja käyttöikää moniin Xperia™-laitteisiin sisältyvän akun hoitotoiminnon avulla. Se tunnistaa automaattisesti säännölliset latausaikasi ja säätelee latausta siten, akku tulee täyteen juuri ennen laturista irrottamista. Jos akun hoitotoiminto ei tunnista säännöllisiä latausaikoja, sitä ei käytetä ollenkaan.

Muistin hallinta

Xperia™ – uusinta tekniikkaa

Saat tunteja käyttöaikaa vain muutaman minuutin latauksella. Mukautuva Qnovo™-lataustekniikka pidentää akun kestoa ja käyttöikää. Se tekee lataamisesta vähemmän kuluttavaa seuraamalla akun kuntoa ja säätämällä jännitettä kunnon mukaan. Xperia™ X-series on ensimmäinen puhelinmallisto koko maailmassa, joka hyödyntää tätä tekniikkaa.

Jos et ole varma siitä, mikä akkutoiminto tai mitkä akkutoiminnot sopivat parhaiten tarpeisiisi ja tapoihisi, kokeile niitä rohkeasti yksitellen. Näin yksinkertaista se todella on: hämmästyt varmasti siitä, kuinka paljon akkua voitkaan säästää!

Muistin hallinta

Ota huomioon, että tämä artikkeli ei ole tuotekohtainen. Jotkin siinä kuvatut toiminnot ja ominaisuudet saattavat siis olla erilaisia laitteestasi ja/tai ohjelmistoversiostasi riippuen.