Äänenvoimakkuus, värinä ja äänet

Voit muokata äänenvoimakkuutta ja värinää sekä äänenvoimakkuusnäppäimillä että asetuksissa. Ääniä ja merkkiääniä voi muokata vain asetuksilla.

Sovellusasetukset kumoavat valitut äänenvoimakkuuden, värinän ja äänten asetukset.

Äänenvoimakkuus ja värinä

Voit muuttaa soittoäänen, median, hälytyksen ja puhelun äänenvoimakkuutta. Voit lisäksi asettaa laitteen värisemään Ringer vibrate icon. Soitto- ja ilmoitusäänen voimakkuus Sound on icon vaikuttaa ilmoituksiin, puhelun äänenvoimakkuus call volume icon vaikuttaa puheluihin ja median äänenvoimakkuus Media volume icon vaikuttaa musiikkiin, videoihin, peleihin ja muuhun mediaan. Jos esimerkiksi säädät äänenvoimakkuutta katsoessasi videota, median äänenvoimakkuus muuttuu. Ilmoitusten äänenvoimakkuutta ilmaisee Alarm notification icon.

Äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas. Tämä muuttaa mediasisällön äänenvoimakkuutta.
    2. Jos haluat muuttaa soittoäänen, ilmoituksen tai hälytyksen äänenvoimakkuutta, napauta Settings icon. Säädä äänenvoimakkuutta käyttämällä liukusäätimiä.

Jos haluat mykistää äänet tai poistaa mykistyksen nopeasti, napauta äänenvoimakkuuskuvaketta.

Värinätilan aktivoiminen

1. Paina äänenvoimakkuusnäppäintä ylös tai alas.
    2. Napauta liukusäätimen yläpuolella näkyvää kuvaketta yhden tai useamman kerran, kunnes Ringer vibrate icon tulee näkyviin.

Saapuvien puheluiden äänimerkin ja värinän käyttöönotto

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni.
    2. Ota toiminto käyttöön napauttamalla Värinä myös puheluille -liukusäädintä.

Äänet ja merkkiäänet

Soittoäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Puhelimen soittoääni.
    2. Valitse asetus luettelosta tai napauta Lisää soittoääni ja valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto.
    3. Vahvista napauttamalla OK.

Jos haluat määrittää yhteystiedolle tietyn soittoäänen, lue ohjeet kohdasta Yhteystietojen lisääminen ja muokkaaminen.

Ilmoitusäänen määrittäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Ilmoitusääni.
    2. Valitse ääni luettelosta. Jos haluat poistaa kaikki ilmoitusäänet käytöstä ja määrittää ilmoituksille vain värinän, valitse Ei mitään.
    3. Valitse laitteeseen tallennettu musiikkitiedosto ja napauta Lisää soittoääni.
    4. Vahvista napauttamalla OK.

Voit muokata sovellusasetuksia siten, että tietyn sovelluksen äänet sallitaan, vaikka ilmoitusäänten asetukseksi on määritetty Ei mitään . Katso Notifications.

Muiden äänten ja merkkiäänten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Etsi ja napauta Asetukset > Ääni > Lisäasetukset.
    2. Ota haluamasi äänet ja merkkiäänet käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla liukusäätimiä.