Kamerasovellusten käyttäminen

Kamerasovelluksilla voit muokata kuvia ja videoita luovalla tavalla ja jakaa niitä kavereillesi. Voit luoda virtuaalinäkymiä, panoraamakuvia ja paljon muuta.

Lisätietoja kamerasovelluksistamme on kuva- ja videosovellusten sivulla.

Creating with camera apps

AR-tehoste

AR-tehoste on lisätyn todellisuuden sovellus, jolla voit lisätä kuvitteellisia maailmoja valokuviisi ja videoihisi ja luoda avatareja ja tarroja.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen AR-tehosteen kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta AR effect icon ja valitse kuvausohjelma.
    3. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.

Luova tehoste

Voit määrittää tehosteet ja värisuodattimet sovelluksessa Luova tehoste ennen kuvan ottamista tai videon kuvaamista.

Kuvan ottaminen tai videon tallentaminen luovan tehosteen kanssa

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta Creative effect icon.
    3. Selaa suotimia sipaisemalla tai esikatsele tehostetta napauttamalla suodinta.
    4. Napauta Apply creative effect icon, jos haluat ottaa suotimen käyttöön ja palata kameranäyttöön.
    5. Ota kuva tai tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
    6. Voit vaihtaa suotimia napauttamalla Switch filter icon.

Panoraama

Voit ottaa laajakulma- ja panoraamakuvia Panoraama -sovelluksella.

Panoraamavalokuvan ottaminen

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta Sweep panorama icon.
    3. Paina kameranäppäintä tai napauta suljinpainiketta.
    4. Liikuta kameraa hitaasti ja tasaisesti näytön osoittamaan suuntaan.

Sound Photo

Voit tallentaa taustaäänen ja ottaa kuvan samaan aikaan sovelluksella Sound Photo .

Taustaäänen tallentaminen valokuvaan

1. Kun käytät kameraa, napauta Tila.
    2. Napauta Sound-photo icon.
    3. Aloita tallennus ja ota kuva painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Tallennus lopetetaan automaattisesti.

Hidastusvideot

Hidastusvideoiden kuvaamiseen tarvitaan ehdottomasti hyvät valaistusolosuhteet.

Hidastus - ja Superhidastus -videotiloilla voit lisätä vaikuttavia tehosteita videoihisi.

Hidastus -tehoste lisätään sen jälkeen, kun video on tallennettu normaalinopeudella, kun taas Superhidastus -videoita voi kuvata kahdella eri tavalla. Voit joko kuvata erillisiä lyhyitä videoita Superhidastus -tilassa tai kuvata lyhyitä jaksoja, jotka upotetaan normaalinopeudella tallennettuun videoon. Superhidastus -videoita voi kuvata HD - tai Full HD -tarkkuudella.

Hidastuksen lisääminen videon tallentamisen jälkeen

1. Valitse Record video icon sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Tila > Slow motion video icon .
    3. Napauta Settings icon.
    4. Valitse Hidastustila > Hidastus.
    5. Tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
    6. Lopeta tallentaminen napauttamalla Stop recording icon.
    7. Vedä siniset ympyrät kohtaan, johon haluat hidastuksen.
    8. Tallenna video(t) napauttamalla Save slow motion video icon.

Superhidastetun videon kuvaaminen

1. Valitse Record video icon sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Tila > Slow motion video icon.
    3. Napauta Settings icon.
    4. Valitse Hidastustila > Erittäin hidas (yksi kuva).
    5. Tallenna video superhidastettuna painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta. Tallennus lopetetaan automaattisesti.

Voit kuvata videoita superhidastettuna HD - tai Full HD -tarkkuudella. Kun käytät Superhidastus -tilaa, napauta Settings icon > Videon koko ja valitse tarkkuus.

Superhidastusjakson kuvaaminen videoon

1. Valitse Record video icon sipaisemalla näyttöä, kun käytät kameraa.
    2. Napauta Tila > Slow motion video icon.
    3. Napauta Settings icon.
    4. Valitse Hidastustila > Superhidastus.
    5. Tallenna video painamalla kameranäppäintä tai napauttamalla suljinpainiketta.
    6. Napauta Slow motion icon vähintään kerran, kun haluat tallentaa jaksoja superhidastettuina. Tallennusta jatketaan.
    7. Lopeta tallentaminen napauttamalla Stop recording icon.