Internet- ja MMS-asetukset

Jos haluat lähettää multimediaviestejä tai käyttää Internetiä ilman ‎Wi-Fi -verkkoa, tarvitset mobiilidatayhteyden ja asianmukaiset Internet- ja MMS (Multimedia Messaging Service) -asetukset. Alla on joitakin vihjeitä:

• Useimpien mobiiliverkkojen ja -operaattorien Internet- ja MMS-asetukset on asennettu valmiiksi laitteeseen. Tämän ansiosta voit aloittaa Internetin käytön ja multimediaviestien lähettämisen heti.
    • Voit tarkistaa Internet- ja MMS-asetusten päivitykset manuaalisesti. Jos muutat tai poistat Internet- tai MMS-asetuksen vahingossa, palauta Internet- ja MMS-asetukset.
    • Katso kohdasta troubleshooting tips vianmääritysvinkkejä verkon kattavuus-, mobiilidata- ja MMS-ongelmiin.
    • Jos STAMINA-tila on käytössä virran säästämiseksi, kaikki mobiilidataliikenne keskeytyy näytön ollessa sammuksissa. Jos tästä aiheutuu yhteysongelmia, voit määrittää, että joitakin sovelluksia ja palveluja ei keskeytetä, tai voit poistaa STAMINA-tila n käytöstä tilapäisesti.
    • Jos samalla laitteella on useita käyttäjiä, vain omistaja, eli ensisijainen käyttäjä, voi ladata Internet- ja viestiasetukset asetusvalikosta. Ladatut asetukset koskevat kuitenkin kaikkia käyttäjiä.

Internet- ja MMS-asetusten lataaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Internet-asetukset.
    2. Napauta Hyväksy. Kun asetukset on ladattu, näet tilarivillä Internet settings downloaded icon-kuvakkeen. Tämä merkitsee sitä, että mobiilidatayhteys on käytössä.

Jos asetuksia ei voida ladata laitteeseesi, tarkista mobiiliverkon signaalin voimakkuus tai ‎Wi-Fi -verkon toimivuus. Siirry avoimeen paikkaan, jossa ei ole esteitä, tai ikkunan lähelle ja yritä uudelleen.

Internet- ja MMS-asetusten lisääminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Mobiiliverkko.
    2. Napauta Lisäasetukset > Tukiasemien nimet > Add icon.
    3. Napauta Nimi, anna haluamasi nimi ja napauta sitten OK.
    4. Napauta APN, anna käyttöpisteen nimi ja napauta sitten OK.
    5. Anna kaikki muut vaaditut tiedot. Jos et tiedä, mitkä tiedot ovat pakollisia, kysy lisätietoja verkko-operaattoriltasi.
    6. Kun olet valmis, napauta Menu icon ja sitten Tallenna.

Ladattujen Internet- ja MMS-asetusten tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Mobiiliverkko.
    2. Napauta Lisäasetukset > Tukiasemien nimet.
    3. Näet lisätietoja napauttamalla mitä tahansa käytettävissä olevaa kohdetta.