Datakäytön hallinta

Voit seurata laitteeseen ja laitteesta matkapuhelinverkon tai ‎Wi-Fi -yhteyden kautta lähetettyä datamäärää tiettynä ajanjaksona. Voit esimerkiksi näyttää yksittäisten sovellusten käyttämän datamäärän. Voit myös muokata käyttövaroituksia ja rajoituksia mobiilidatayhteyden kautta lähetetylle datalle välttyäksesi lisäkuluilta.

Jos käytät laitetta, jolla on useita käyttäjiä, vain omistaja eli ensisijainen käyttäjä voi säätää tiedonkäyttöasetuksia. Datakäyttöasetuksia muokkaamalla voit hallita datakäyttöä paremmin, mutta tämä ei takaa sitä, että lisämaksuja ei voisi syntyä.

Datakäytön pienentäminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö > Data Saver.
    2. Ota toiminto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Tiedonsiirron käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö.
    2. Ota tiedonsiirto käyttöön tai poista se käytöstä napauttamalla Mobiilitiedonsiirto-liukusäädintä.

Kun tiedonsiirto ei ole käytössä, laite voi silti muodostaa ‎Wi-Fi - ja Bluetooth-yhteyksiä.

Datakäytön varoituksen määrittäminen

1. Varmista, että mobiilidata on käytössä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö > Datankäytön varoitus ja raja.
    3. Jos haluat määrittää varoitustason, napauta kohdan Aseta datankäyttövaroitus viereistä liukusäädintä.
    4. Napauta Datavaroitus, anna haluamasi datarajoitus ja napauta sitten MÄÄRITÄ. Saat varoituksen, kun datakäytön määrä lähestyy määrittämääsi tasoa.

Mobiilidatarajan määrittäminen

1. Varmista, että mobiilidata on käytössä.
    2. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö.
    3. Napauta Datankäytön varoitus ja raja, napauta kohdan Aseta tiedonsiirtoraja liukusäädintä ja napauta sitten OK.
    4. Jos haluat määrittää datakäyttörajoituksen, napauta Datankäyttöraja anna haluamasi datarajoitus ja napauta sitten MÄÄRITÄ.

Kun mobiilidatakäyttö saavuttaa asetetun rajan, laitteen mobiilidata poistetaan automaattisesti käytöstä.

Yksittäisten sovellusten datakäytön hallinta

1. Etsi ja napauta Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset.
    2. Napauta hallinnoitavaa sovellusta ja napauta sitten Datan käyttö.

Yksittäisen sovelluksen datakäyttöasetusten muokkaaminen voi vaikuttaa sen toimintaan.

Datakäytön tarkistaminen

1. Etsi ja napauta Asetukset > Verkko ja internet > Datan käyttö.
    2. Jos haluat tarkastella yksittäisten sovellusten kautta siirretyn mobiilidatan määrää koskevia tietoja, napauta Sovelluksen tiedonsiirto.
    3. Jos haluat tarkastella ‎Wi-Fi -yhteyden kautta siirretyn datan määrää koskevia tietoja, napauta Wi-Fi-datan käyttö kohdassa Datan käyttö.