Paikannuspalveluiden käyttäminen

Paikannuspalveluiden avulla sovellukset (esimerkiksi Kartat-sovellus ja kamerasovellus), voivat määrittää sijaintisi GPS-tietojen ja ‎Wi-Fi -verkkojen tietojen perusteella. Jos et ole GPS-satelliittien kattavuusalueella, sijaintisi voidaan määrittää ‎Wi-Fi -toiminnolla. Jos et ole verkon kantaman alueella, laite voi määrittää sijainnin matkapuhelinverkon avulla.

Jotta laite voi löytää sijaintisi, sinun on otettava paikannuspalvelut käyttöön.

Laitteen muodostamasta Internet-datayhteydestä saatetaan periä tiedonsiirtomaksu.

Paikannuspalveluiden käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

• Etsi ja napauta Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Sijainti. Ota paikannuspalvelut käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla liukusäädintä.

Voit ottaa paikannuspalvelut käyttöön myös valitsemalla Asetukset > Google > Sijainti .

GPS-tarkkuuden parantaminen

Kun käytät GPS-toimintoa ensimmäisen kerran laitteessa, sijainnin hakeminen saattaa kestää muutaman minuutin. Etsintä helpottuu, jos taivas näkyy esteettömästi. Älä liiku äläkä peitä GPS-antennia (kuvan korostettu alue). GPS-signaalit voivat kulkea pilvien ja muovin läpi, mutta eivät useimpien kiinteiden esineiden, kuten rakennusten ja vuorten, läpi. Jos sijaintisi ei selviä muutamassa minuutissa, vaihda paikkaa.

GPS-antennin alue